campingtillbehör algarve

Köpa campingtillbehör i Algarve

Vad vi förstått så finns det två ställen i Algarve att handla campingtillbehör på. Vi har besökt båda!

Våra nivåklossar är för låga. De är bara 12 cm höga och vi har ibland känt att vi behöver högre. Dessutom ville jag ha en torkvinda anpassad för campingliv. Det är enklare att få torrt tvätten med en vinda än den ställningen jag har, dessutom rymmer den mer och kan stuvas in i bilen på ett bättre sätt. Och torkmöjligheter kan vi inte få för mycket av.

Lite förbrukningsvaror såsom gråvattenmedel, tankrengöring och toalettkasettpåsar behöver också fyllas på. De senare kan en hitta på de flesta campingar och ställplatser men nivåklossarna och torkvindan har vi inte hittat när vi tidigare letat.

Camping Technik Algarve, Pera

Denna butik ligger inne på Camping Praia de Armacao de Pera. Enligt deras hemsida är det en välsorterad butik. Första dagen på vår vecka med hyrbil körde vi hit för att direkt kunna beställa de produkter vi behövde. Vi är glada att vi kom med en personbil, för vår husbil hade inte fått plats på deras parkering.

Vi kom in i ett litet skyffe, med mängder av prylar i en salig röra. Om det var tillfälligt eller alltid är så vet vi ju inte. För de berättade att vi inte kunde handla med kort, för de precis höll med omregistrering av företaget och då inte kunde använda kortmaskinen. Dessutom kunde de inte lägga några beställningar av samma anledning så de nivåklossarna vi ville ha kunde de inte få fram samma vecka som vi hade hyrbilen.

Torkvinda hade de en, men den var dyr så jag tyckte inte det var värt det och dessutom tog de ju inte kort. Utan att ha köpt en enda pryl lämnade vi den tillbehörsbutiken ganska besvikna.

CamperServ, Loule

Den andra butiken vi hört om är CamperServ, som ligger i Loule. De har verkstad, butik och rådgivning enligt hemsidan. Femte dagen med hyrbil körde vi dit. En riktigt prydlig butik. Kändes som om utbudet inte var så jättestort, men allt vi behövde fanns där! Torkvindan var 200,- billigare än i den andra butiken och denna hade dessutom jordspett till benen så jag kan sätta fast den i marken ordentligt.

Nivåklossarna vi ville ha med fyra nivåer och upp till en totalhöjd på 18 cm fanns i lagret, likaså andra varianter fanns. Men det var just dessa vi siktat in oss på. Förbrukningsvaror från Thetford fanns det av alla sorter så vi köpte på oss lite av det vi behövde, så vi inte behöver tänka på det på ett bra tag.

Nästa gång vi ska handla något till husbilen i Algarve åker vi direkt till CamperServ! Och de gamla nivåklossarna flyttade hem till en annan svensk bil som står här på Turiscampo.

Om det finns någon mer tillbehörsaffär så har vi missat den. Tipsa oss gärna i så fall.

Bilden är från igår morse när jag använde torkvindan för första gången. Underbart att se tvätten blåsa torrt i vinden och vara helt trygg med att inget välter.

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Köpa campingtillbehör i Algarve”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Superbra att veta! Tack för researchen, man vet ju aldrig när man behöver nåt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur, det var min tanke 🙂 Vassego!

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  En sådan liten torkvinda står på min önskelista, men det blrjar bli många saker i garaget och vi har klarat oss ganska bra med tvättlina… så det kanske får duga i fortsättni gen också.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har både tvättställning, lös tvättlina och monterad tvättlina på bagageluckan. Men den här är bäst av allt. För att kunna använda tvättlina behöver det finnas något att fästa den i. Gör det sällan tycker jag. För att kunna använda bakluckans tvättlinor krävs utrymme bakom bilen, det har vi sällan då vi är så långa. Tvättställningen är bra, men låg och inte heller så många meter hängyta. Tvättställningen funderar jag nu på om jag ska göra mig av med. Tror det blir så 😀

 3. Profilbild för Tina & Bengt

  Men alltså Anna!!! Senaste veckan har vi funderat på om vi ska köpa en torkvinda eller torkställning. Nu behöver vi ju inte fundera mer på det, tack 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahah, kul! Jag röstar definitivt på torkvinda! Men den var inte lätt att hitta, vi har letat överallt i ett par månaders tid. Men på CamperServ fanns den vi ville ha.

 4. Profilbild för FREEDOMtravel

  Bra att ni hittade tillbehörsbutiker! Vi har tyckt att det varit ganska svårt att hitta när vi varit ute och rest … Just nu har vi tittat på tillbehör på mässan Caravan Stockholm 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så kul med mässa, vi kanske ses på Elmia?

 5. Profilbild för Chatrine
  Chatrine

  Det är något speciellt med tvätt på en torkvinda. Jag blir alltid lite glad av det. Tänk så mysko saker som kan ge ett leende 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det, håller med! Härligt att vi kan le åt enkla saker.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.