Det blommar ordentligt i Algarve

Det blommar ordentligt i Algarve

Vi har lite vår och försommarkänsla här i Algarve i södra Portugal. Blommor och bin samt fågelkvitter.

Fågelkvitter är något som vi förknippar med vår, när vi är i Sverige i alla fall. Och nu hör vi fåglar i princip hela tiden. Koltrastar som sjunger, och småfåglar som kvittrar. Kan inte erinra oss att vi hörde det i Spanien, där var det mest den gröna papegojfågeln som skränade. Häromdagen såg vi den första sädesärlan också! Snacka om vårtecken.

När vi lämnar stränderna och klipporna av sandsten utmed kusterna ser vi böljande kullar, mängder av runda tallar och eukalyptus träd med silvriga kala trädstammar. Detta blandas med vackra gula mimosa och andra fina färger från blommande blommor.

Lite bilder på färgprakten och vyerna vill vi så klart bjuda på och jag märker nu att jag bevisligen har en förkärlek att placera solitärer till höger i bilden.

vår i algarve

vår i algarve

vår i algarve

vår i algarve

blommar i algarve

vår i algarve

blommar-algarve
Detta är en Vallmo

blommar-algarve

algarve

algarve
Utsikt från borgen i Algezur

algarve

kullar i algarve

/Anna

Publicerat:

i:

20 svar till “Det blommar ordentligt i Algarve”

 1. Vilka underbara bilder (och att inte placera fotoobjekten i mitten är ju helt rätt. Om de sedan hamnar till höger eller vänster spelar väl mindre roll).
  Igår hade vi också lite vårsol (efter förmiddagens snö) och t o m här hade småfåglarna fått vårkänslor och kvittrade som besatta.

  • Tack! Ja det blir gärna att den hamnar i gyllene snittet på större bildformat, så det ligger naturligt att få det till höger. Kan ju dock tycka jag borde variera mig med lite vänsterplacerade med 😀 Vad härligt att vårkänslorna börjar spira i Sverige med!

 2. Visst är det fint när det blommar . Vi såg redan blommande mandelträd i Portugal för ca. en månads sedan. Här i Fuengirola där vi befinner oss just nu är det också fågelkvitter och blommande dikesrenar . Mimosan är härligt gul och blommar fint här också.

  • Ja det är ljuvligt med alla färger! Ja mandelträd har jag också sett länge, de är så vackra. Mysigt att ni också får vår & sommartecken.

 3. Förra veckan landade det en sädesärla här utanför och på morgnarna kvittrar alla småfåglar. Och koltrasten. Gräset klipps och vattnas och alla hårt beskurna blommor och häckar knoppas. Det är härligt med vår!
  Vallmo däremot har jag inte sett. Än.

 4. Ser helt fantastiskt ut 🙂
  Jag fick vårkänslor och klippte ner pelargonerna när jag såg dina bilder. Misstänker dock att vi hinner få snö en omgång till innan det blir vår på riktigt.

  • Ja det är lite mer sommar kanske. Vad skönt med plusgrader, gissar de är efterlängtade!

 5. Här har vi åtminstone haft plusgrader, takdropp och solsken till och från denna vecka, så man anar att våren är på väg trots det vita täcket… Bara nån månad till nu, så kommer husbilen hem igen och vårblommorna börjar dyka upp hoppas jag! Härliga vårbilder i ditt inlägg, kan nästan höra fåglarna sjunga!

  • Ja vi har förstått att våren börjar spira hemma i Sverige, vi gläds verkligen med er efter denna kalla och snörika vintern.

Translate »