hyrbil i Algarve

Hyrbil i Algarve är smart om en har en FrankieBoy

Eftersom vi har en hyrbil i Algarve kan vi se och uppleva platser som FrankieBoy inte skulle kunna ta oss till.

Algarve är en plats som vi längtat efter att få utforska. Ordentligt. Vi cyklar, går och flyttar vårt hem för att kunna se och uppleva så mycket som möjligt. Men nu har vi utökat vår aktivitetsradie under en vecka genom att ha en hyrbil. En av anledningarna är att vi tycker det är ont om bra, lediga och lättillgängliga ställplatser.

Hyrbil i Algarve är billigt

När vi hyrde en Opel Corsa (samma bilmodell vi har nu) i Spanien betalade vi 1500,- för tre dygn. Här i Algarve betalar vi ca 1250,- för 7 dygn. Båda priserna är inklusive full försäkring och exklusive bensin så klart. Det tycker vi är mycket prisvärt för att kunna uppleva så mycket mer. Eftersom vi bor på en camping så har vi inte behövt hämta hyrbilen, utan de har kommit och lämnat den och hämtar den på fredag när våra 7 dygn passerat. Smidigt!

Varför använda hyrbil?

Vårt hem är ganska otympligt att ta sig fram med på de små portugisiska vägarna. Det står 20 ton på skyltar, men vägarna har 16% lutning, är smala så möte inte är möjligt, går genom små byar med lågt hängande kablar eller så är kurvorna inte gjorda för längre fordon. Så. Vi tycker att vi varit riktigt smarta som hyrt en bil för att fritt kunna utforska varenda vik eller bergsby som vi är nyfikna på här i Algarve. Vi slipper också oro kring om vi kommer fram dit vi ska och kan njuta av färden fullt ut. Vi tycker inte heller att det finns bra ställplatser med lämplig spridning genom Algarve.

Mestadels åker vi till platser som vi inte är helt säkra på att vi kan åka med FrankieBoy. Eller kanske ska skriva ”vill åka” med Frankie. För även om det går, så vill vi inte ge oss ut på smala och riktigt dåliga vägar med 5 ton och 8,4 meter. Vi har sett stora åbäken till bilar på ställen vi inte skulle vilja åka till med vår bil, men ofta är det då bobilar på lastbilschassi med hög markfrigång. Husbilar som är parkerade på ganska svåråtkomliga platser är oftast inte över 7m långa och de väger oftast under 3,5 ton. Och det är en helt annan sak att ta sig fram med den storleken.

Vägar som på kartan är utmärkta som ganska stora kan vara sandvägar med enorma potthål. Och har en väl kommit in på en sån väg så går det inte att vända med 8,4 meter. Då är det backa eller köra tills vändmöjlighet kommer. Inte så kul situation – något vi alltså inte vill uppleva om vi kan slippa. Även med lilla hyrbilen har vi fått vända och välja annan väg! Det bästa av allt är att var och en gör sina egna val. Gör sina chansningar och får ta konsekvenserna.

Vart åker vi med hyrbilen?

Kanske vi är onödigt försiktiga. Men det är ok. För nu har vi hyrbil i Algarve i stället! Och vi har hittat platser vi gärna återvänder till, då med FrankieBoy. Men vi har framför allt sett mängder av fina platser som vi inte hade upplevt om vi inte hade hyrbilen. Och det är värt varje krona att verkligen få se dessa platser med vyer som får varje hårstrå i kroppen att resa sig.

Alla platser vi besökt kan du se i resrutttskartan, jag har även skrivit ifall vi tycker det är lämpligt att åka fram med stor husbil eller inte.  Jag kommer sammanställa bilder och göra inlägg om en del av platserna. Och vi har fortfarande flera dagar kvar att utforska. Idag blir det bland annat Monchique, som vi vet att det går utmärkt att ta sig till med FrankieBoy, men det ligger inte åt det hållet vi är på väg. Så vi passar på att göra en avstickare när vi har hyrbilen.

Bilden föreställer en väg med 20% lutning vilket syns dåligt, den var inte för smal så den hade funkat med Frankie – men strax innan gick den igenom en by där vi inte hade kommit fram med FrankieBoy. Och den vägen var godkänd för 20 ton.

/Anna

Publicerat:

i:

,

4 svar till ”Hyrbil i Algarve är smart om en har en FrankieBoy”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Bra att ha en lillebil att utforska omgivningarna med. Men 290 % lutning känns liite fel, va ? Ha härlig upptäckardagar!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja verkligen! Ja du förstår att vi inte tyckte det var en bra väg för FrankieBoy 😉 shah, ändrat till 20% som det skulle vara. Tack!

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi brukar också hyra bil,då på Islas Canarias!
  Dit flyger ju vi jämt,smidigt o fort 🙂

  Ha det gott o forska vidare…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Smidigt att ta sig runt med, men det blir oxå intensiva utforskardagar 😀

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.