tomatsoppa

Förvandlade en konservburk till delikatess

Förvandlade inte en konservburk, utan innehållet så klart. En ny favoriträtt har hittats!

Vi äter ytterst få konserver. Ananas och majs är de enda konserverna vi köper. Och det använder vi när vi äter tacos. Så att ens botanisera bland konserverna är något som vi sällan gör. Men vi var inne i en SPAR-butik häromdagen, för första gången, och då är det kul att kika lite på vad som finns i hyllorna.

Generellt tycker jag Portugal erbjuder mer internationella matvaror. Och när jag gick där i affären och utforskade så hittade jag tomatsoppa. Ja det finns ju precis överallt så det är ju inget speciellt för Portugal. Men det är faktiskt här i Portugal som jag åt tomatsoppa på restaurang (i Albufeira) för första gången och den soppan fick mig att inse att jag tycker om det! Tidigare har jag ätit det och det har då inte smakat särskilt gott, kanske är någon Bloody Mary från ungdomens år som satt spår.

En burk Heinz tomatsoppa följde med hem och jag köpte även med mig lite grädde för att kunna spä ut den om det var för stark tomatsmak. Men det var det inte, så jag behövde inte alls spä ut den. Så här enkelt förvandlade jag denna konservburks innehåll till en riktig delikatess! Det blev en för liten portion till oss med bara en burk, så vi åt lite knäckebröd med brie till för att bli mätta. Nästa gång köper vi två burkar (á €1,30). Campbells tomatsoppa är den jag sett tidigare, är den lika god tro?

Italiensk tomatsoppa

1 portion

 • 1 burk Heinz tomatsoppa (den är helt slät)
 • 1 msk oregano
 • 1/2 dl riven ost

Värmde soppan på spisen med oregano i direkt, så den fick chans att ge lite smak. Hällde upp den varma soppan i skålar och la riven ost i soppan. Vill en ha mer mat är det ju bara att servera nån macka till.

Sådär, voila en utmärkt lunch, middag eller kvällsmat! Billigt och ruskigt gott. Tänker att det nog är gott med färsk basilika till också. Kanske en klick crème fraîche om en inte har riven ost. Det finns ju även sån där pyttesmå varianter av pasta (finns även glutenfria) som en kan ha i för mer fyllnad. Variationerna har inga begränsningar.

Självklart glömde jag fota i min iver, så använde en gratis bild. Photo by Heather Ford on Unsplash

/Anna

Publicerat:

i:

3 svar till ”Förvandlade en konservburk till delikatess”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja tänk att så lite kan bli så gott,lär testas!

  Ha det gott o njut…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur, små medel som gör enorm skillnad!

 2. Profilbild för Reiselinda

  Vad enkelt, gott och billigt! Tack för tipset!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.