Idag blir det en sammanställning av alla pågående projekt.

Vi gillar att avsluta det vi påbörjat, men omständligheter gör att vi inte alltid kan göra det när det är större projekt. Samtidigt kan det vara så att vi börjat på ett projekt som inte alls är bråttom och därför inte fortsätter med det förrän allt viktigare är gjort. Dessa projekt är markerade som pågår och beställt på vår projektlista.

Renovera köket

Golvklinkers i köket lades klart i torsdags, jag fogade på fredagen och i går torrtorkade jag. Så nu håller vi för fullt på med att montera och sätta in skåp. Enda fokus nu är på köket!

Renovera badrummet

Badrummet är fullt fungerande, men vi behöver köpa ett avlopp som gör att vi kan sätta in översta lådan. Ett badrumsskåp ska köpas och monteras. Dörren är beställd och kommer om 3-4 veckor.

Badrummet används flitigt

Varmvatten & husvärme

Allt är monterat och varmvatten har vi haft ett tag. I fredags var de här för att provtrycka systemet och med representant från Carrier (märket på luftpumpen) se att allt funkar som det ska. Systemet i sig är tydligen bra, men ett element var trasigt. Så i morgon kommer de tillbaka för att byta ut det.

Nya innerdörrar

En snickare har varit här i veckan och måttat för nya innerdörrar. De gamla blev ju för höga när vi höjde golvet så vi skänkte dem och har nu alltså beställt nya. Han gör även en hylla till vår glugg och fönsterbräden till några fönster.

Gå igenom elen

Elektrikern kommer hit i omgångar och slutför arbetet med nya kontakter efterhand som vi blir klara med rummen.

Måla väggar och tak i sovrummen

Vårt sovrum är färdigmålat, men det lilla rummet har vi inte börjat i än. Det är absolut sista prioritet. Dessutom är det där vi förvarar byggmaterial och verktyg.

Gästrummet är inte välkomnande än.

Måla väggar och tak i hallen

Taket är målat, likaså tre väggar. Men en vägg har vi lämnat omålad för vi behövde först få besked av elektrikern om det var ringklockan som inte fungerade eller kablarna upp till grinden som var problemet. Fått beskedet att kablarna är okej, så vi kan montera ner den gamla ringklockan och måla väggen. Sedan sätta upp en ny ringklocka.

Lägga golv i hall, kök och v-rum

Våra knän har sagt upp sig. Nej, de funkar utmärkt men vi behöver välja vilka arbeten vi gör för att inte få ont i knäna. Och att krypa omkring på betonggolvet för att lägga tunga klinkers bestämde vi oss för att låta Fernando göra. Han blir klar med hall och vardagsrum i morgon eller på tisdag. Sen fogar jag.

Göra odlingsbäddar

Vi har köpt material till 8 st odlingsbäddar i måttet 2,5 x 1 meter och 52 cm höga. I skrivande stund är 4 st klara. En av dem är tom än så länge.

En av de senaste bäddarna, med solskydd för de späda plantorna.

Dränera hus och nerfartsväg

Hängrännor och stuprännor kommer monteras av Fernando. Hans bror är grävare så han kommer att gräva ner dräneringsslangen.

Samla dräneringsvatten

En brunn ska byggas där vi samlar vatten från tak och dräneringsslangar. Det gör grävaren.

Bevattningssystem

Eftersom alla odlingsbäddar inte är klara och jag inte har fått klart i mitt huvud än hur jag ska göra bevattningen så är den inte prioriterad för i år. Däremot har jag en bevattningsslang för citrusträden som jag ger en ordentligt vattning en gång i veckan. Har även en koppling för att kunna ställa sätta på/stänga av bevattning för olika slangar. Men som sagt, inte kommit så långt här.

Byta grinden

Vår granne är smed, han har fått ordern att göra en ny grind åt oss. Men han är väldigt upptagen och vår grind fungerar hyfsat så en ny är inte bråttom.

Riva brödugn på norra altanen

Vår kompis började med handslägga när de var här några dagar, men sen har den fått vänta. I veckan satte Roger igång med slagborren och tog ner mer och la allt vid parkeringen.

Inte mycket kvar nu

Göra om plattan på husets norr & västsida

Detta har vi beställt av Fernando. Han kommer göra en hel och tjock platta, där det idag är en tunn och sprucken platta runt huset. På plattan vill vi sen lägga någon typ av stendekor.

Göra layout för trädgården

I början av juni kommer det en trädgårdsdesigner hit för att hjälpa mig att hitta en vettig struktur i trädgården. Dels för placering av brunnen men framför allt för att skapa en grund för hur jag ska tänka kring placeringen vid plantering av träd, placering av växthus och kanske även en pool på sikt.