Följer en del bloggar, Instagramkonton och faktiskt även en del på YouTube som delar med sig av odling. Och snappade upp detta tips på YT.

Känns som det var evigheter sedan jag odlade och behöver friska upp minnet samt lära mig en massa nytt, så jag har hittat en del källor för det.

En YouTuber jag gillar är Huw Richards som har en härlig odling i England och dessutom pratar väldigt trivsamt. Har inte sett tillbaka på alla hans avsnitt men jag tycker jag får ut något i nästan varje avsnitt jag ser.

Fröså under plankor

Bland annat så såg jag i någon av hans videos att han alltid frösår på friland under en planka. Så det har jag gjort nu också.

  • ingen hittar och äter upp fröet
  • fröna torkar inte ut
Brädorna har vi återanvänd från pallar vi fått leverans på.
Märkning av vad jag sått. har jag gjort på avkapade klinkersbitar. Och skrivit på både portugisiska och svenska.

Detta ska göra att fler frön gror och därmed ge en större skörd. När jag frösådde på friland tidigare så blev det väldigt dåligt resultat, så jag ser med förväntan fram emot att se resultatet av detta. Har du provat detta tillvägagångssätt eller har du andra knep?

Varje dag kollar jag hur det ser ut, när fröna har grott så tar jag bort brädan så klart!

Under brädorna finns gurka, aubergine, fänkål, morötter, rödbetor och dill! Tror inte allt kommer klara värmen, men jag vill prova i alla fall.

På översta bilden ser du sålådan med brädor, men också lådan med vitkål som växer under nätgardin samt majs.