tömma septiktank

Tömma septiktanken

En sluten septiktank i betong som inte tömts på 15 år, det var vad som ingick i vårt husköp.

Vi tror att den varit full ganska länge, men att det finns någon översvämningsskydd så vätska rinner ut när det är fullt. Så utmed muren på norrsidan av trädgården har det nog sipprat äckligt avloppsvatten ganska länge.

För att boka tömning av septiktanken i Ourique så behöver en åka till kommunhuset och fylla i papper. Innan beställningen är klar ska det betalas, så det gjorde vi direkt i kommunen kassa. €52,- kostade det.

Vi frågade när det skulle ske men det kunde vi inte få något besked om. Bara att vänta. Efter tre veckor kontaktade jag vår junta och frågade om de kunde hjälpa till att ta reda på när de skulle komma. De fick inget svar och efter ytterligare två veckor så pratade jag med dem igen och då verkar det som de lyckades, för dagen efter kom en traktor med ett tanksläp.

Här är vår tank

Mannen var anställd av kommunen för att sköta alla tankar samt utjämna vägar (om jag förstod honom rätt, han kunde ingen engelska). Han visade mig sin bunt med order och jag förstod att vi kanske legat på lite hårt, då han hade mycket att göra. Men han bad om ursäkt för att det tog tid, och han förstod nog att vi var angelägna för hans tank rymde inte allt, utan han fick åka och tömma och sedan komma tillbaka för att ta resten.

Vi kommer tömma septiktanken vartannat år framöver! Vi vill inte att det ska rinna avloppsvatten i trädgården.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Tömma septiktanken”

  1. Profilbild för AnnSofie Sniwe
    AnnSofie Sniwe

    Här var tanken aldrig tömd heller., så det har vi gjort. Men i Portugal är det vanliga att när tanken är på plats så slås den sönder så det ska läcka ut lite. På så sätt behövs den inte tömmas så ofta.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Det var intressant 🙂 Vår tank är inte sönder, däremot har den ett överrinningshål med ett rör som leder till muren. Så när det är fullt så kommer det ”vatten” där.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.