Katter, skörd och annat från bildströmmen

Jag fotar väldigt lite med mobilen, men ibland blir det ändå mobilen som får jobba, så bildströmmen fylls ju på även om det går långsammare nu för tiden.

Det var läge att tömma bildströmmen, alltså flytta alla bilderna i telefonen till en hårddisk. Där fanns en del godbitar och beskrivande bilder som jag vill ha med här på bloggen, så det är vad dagens inlägg handlar om.

Mobiltelefonen använder jag när jag ska skicka en ögonblicksbild till någon på SMS/WhatsApp eller om det är den enda kameran jag har tillgänglig när jag villhöver fota.

Katterna hamnar ofta på bild så klart. Den första bilden tog Madde på mig och Sombri när jag lyfte fram Sombri för att Maddes dotter skulle få se henne i deras Facetime. De har fått kylmattor, det är de som de ligger på i de låga korgarna. Vet inte om det är kallare, eller om det bara är nyhetens behag. Det dyker upp bin/getingar som vill bosätta sig under katthuset, så Roger höll på att leta efter vart de tog vägen, och självklart var katterna med! De har också fått kuddar på stolarna på altanen, det började jag med med Sombri när Assi var borta, för hon var så gnällig och jag ville att hon skulle få vara nära men inte på mig. När Assi sen kom hem så nyttjade de båda kudden så jag la ut en till, men de ligger gärna nära varandra igen.

Översta bilden är när han kommit hem från sin 2-dagars utflykt. Han höll fast mig <3

Skörden fotar jag när kommer ihåg, och här har det blivit en del med mobilen. Har gjort över 35 burkar med inlagd gurka, något Roger älskar. Men det fortsätter att komma massor av gurka så om någon vill ha – kom och hämta!

Löken och vitlöken på tork, vitlöken har jag tagit in men en del av löken hänger kvar. Utetorken är på plats och jag har provat att torka lökblast, sen mixade jag det så nu har jag ett grönt lökpulver!

Fylla upp poolen behöver göras en gång i veckan när det är varmt, en fräck insekt (large four-spotted scoliid wasp) kom flygande, vin och choklad, svenskt godis och så jag tog fram trimmern och klippte av mig det mesta av håret.

Publicerat:

i:

38 svar till ”Katter, skörd och annat från bildströmmen”

 1. Profilbild för Madde

  Ibland är det smidigt med mobilkameran. Vill ju ta med systemkameran, men lite otymplig att ta med då man är på språng.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det smidigt, för snapshots. Men för mitt intresse att fotografera så funkar det inte alls. Jag har alltid med mig systemkameran när vi är iväg någonstans, men så klart inte alltid i trädgården. Har oftast inte ens mobilen med mig i trädgården heller å andra sidan 🙂

 2. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Så där gör jag också, tar till mobilen nu och då. Tack för tipset, att tömma mobilen på foton…mitt i allt så blir det ett liknande inlägg även hos mig.
  Katterna är underbara, fotona känns som att jag också känner hur mjuka och fina deras pälsar är..Ni har det bra tillsammans.
  Dina grönsaker, wow, wow. Självhushållning verkligen. Fiffigt med lökblasten..

  Varm skön fläktande ö-kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De är så gosiga båda två. Väldigt tillgivna och ändå otroligt självständiga. Njuter av att äta i säsong! Det blev gott med lökpulvret i en dipp idag! Vi hade 39 idag, så skönt med din fläktande kram!

 3. Profilbild för Solan
  Solan

  Wow, vilken underbar startbild! Bilder som inte är självklara utan lite kluriga är oftast kuliga.
  Så bra era missar har det, lyx med kylunderlag…så mysigt. 😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Med mobilen kan en ju fånga sånt som händer här och nu, inte alltid kameran är med, så det är ett bra komplement verkligen. Vet inte hur bra kylunderlaget funkar, men ibland ligger de där.

 4. Profilbild för Kraka

  Jodå, jag skulle gärna kommit och hämtat lite gurka. Men det är alldeles för långt…

  Som jag sagt tidigare så uppskattar jag bilderna på katterna. Växter är också trevliga motiv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag uppskattar också bilder på katter, så förstår dig 🙂

 5. Profilbild för znogge

  Mobilkameran fyller en funktion men kan absolut inte ersätta en systemkamera som en del menar. Så härligt det ser ut med era skördade grönsaker och lökarna som hänger på tork där. Det var verkligen rejält med gurka!

  Önskar en fin onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja en funktion fyller den absolut. Njuter verkligen av våra grönsaker, även om det också är mycket arbete med att ta hand om allt. Detsamma!

 6. Profilbild för Marianne

  Åh det är så mysigt när katt/hund håller i en så där <3
  Så fint de ligger, har de sina egna korgar eller är det lite olika?
  Att torka lökblast och göra krydda av är smart, jag har hört om att göra det av torkade lököskal och det tänker jag prova när den köpte lökkryddan är slut.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, det var så himla mysigt, han vill ofta att jag ska hålla på honom, om jag tar bort handen kan han rivas.. 🙂 De har egna korgar och kuddar, men ligger gärna tillsammans, men inte när det är varmt då ligger de var för sig. Kram

 7. Profilbild för JoY

  Härligt med era grönsaker. Du torkar lökblad, spännande, men vad använder du det pulvret till?
  Roligt med katterna som du gav två kuddar till och ändå vill ligga på samma. När vi hade katter, köpte vi ett litet mjukt katthus och dit in skulle dom vara båda två. Ja vi köpte ett till men då var inget av husen intressanta längre. Dom hittar sina egna platser som dom trivs på.
  Nu har du väl fått en skön sommarfrisyr efter att kört med trimmern. Själv drar jag ihop till en svans/knut när det blir för varmt i nacken.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Idag var det premiär med pulvret, i en dippsås till gurkstavar. Jättegott! De ligger på varsin också, men just den här dagen när Assi kommit hem från sitt äventyr så var de intill varandra hela dagen. Ja nu är det kort hår som gäller, jätteskönt!

 8. Profilbild för Mamma C

  Jag är ju lite tvärtom. Tar inga bilder med min systemkamera utan bara med mobilen numera.
  De är för goa dina katter.
  Oj, så mycket gurka du fått.
  Smart att torka blasten på löken. Jag brukar använda den som den är när vi köper färsklök i affären.
  Ha en bra dag och godis är bra gott.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag använder också gärna lökblast, men nu har vi så mycket av allt att jag behöver förädla något också. Godis är gott minsann! Kram

 9. Profilbild för Channal

  Jag tar sällan bilder med mobilen… det blir mest selfies med den. Dina bilder blev jättefina. Jag har alltid med mig min lilla tysta Canon G16. Oj, så mycket grönsaker ni får, underbart!! Så glad att höra att Assi är tillbaks. Två dygn borta räcker. Härlig bild på dig med Sombri.

  KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Gillar inte heller mobilen, men ibland fyller den en funktion. Mängder av grönsaker verkligen och det är väldigt smarriga måltider varje dag. Kram

 10. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Grönt lökpulver -så smart! Gosiga katter, klart han håller fast Matte =) Ha en fin onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är väldigt gott, Roger premiäranvände idag till dippsås. Fina snutten som vill vara säker på att jag inte går någonstans när han sover.

 11. Profilbild för Micke

  Här är det ju mest mobilen som får arbeta, några fotorundor med den riktiga kameran är sällsynt men ibland så händer det, ungefär som vinst på en trisslott med 5 siffriga belopp.
  Jodå, katter hamnar ofta i fokus, så är det ju. 😉

  Ha en underbar onsdagseftermiddag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väntar otåligt på dina systemkamerabilder 🙂 Katter är svårt att låta bli att fota.

 12. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Vilken skörd! Jag tömmer min lilla fickkamera nästan dagligen, använder ju bilder hela tiden.

  1. Profilbild för Hanneles bokparadis

   Kameran är ju min dagbok, med viktigt och oviktigt.

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Bilderna blir verkligen som en dagbok.

  2. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är gott! Jag tömmer kameran när jag använt den, men i mobilen kan bilderna bli liggande.

 13. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vi hade gärna kommit och hämtat gurka men tyvärr är det lite för långt. Först nu har vi insett att vi har ca 200 mil hem, tur vi inte har några tider att passa på några veckor ännu..,
  Smart att göra lökpulver av torkad blast! Tänk så mycket ätbart på grönsaker som går till spillo.
  Här använder vi mobilerna som kamera ganska frekvent men mest till bilder som lite raskt ska skickas till någon eller liknande. Tömmer mobilen gör jag med jämna mellanrum och endast några få bilder sparas då till framtiden.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ni åkte ju åt andra hållet 🙂 Skönt att vara fria att göra vad ni vill. Det finns verkligen så mycket gott att göra och då gör jag ändå bara en bråkdel.. Precis så där med mobilen gör jag med. Kram

 14. Profilbild för Marika

  En sån geting har jag också sett i trädgården. Katter är fantastiska livsnjutare. Finisar. Min hund tvärvägrar ens att lägga en tass på kylmattan. För två år sen sov jag på den då det var galet varmt redan i maj.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Haha, jag tror inte kylmattan kyler som den ska, har provat men det blir inte kallare för mig. Men oavsett så ligger de på dem ibland. Vad skönt du kunde sova på den!

 15. Profilbild för ibod11 - Ingrid

  Där fanns det en hel del fint att ta hand om och vad är då bättre än bloggen och att alla dina bloggvänner får ta del av dem 😀 Många väldigt fina kattbilder och jag blir så glad av bilden där du blir fasthållen. Kattkärlek <3 Kul att få se alla de andra bilderna också.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillar Ingrid! Blev så rörd av att han höll fast mig. Kram

 16. Profilbild för Paula Merio

  Min mobil är av äldre modell, men visst fotar jag ibland med den ändå, Zoomen är värdelös men vardagsbilder funkar bra. Du är så strukturerad och duktig i ditt bloggande, sådan ordning kan jag bara drömma om. Hoppas nu att bägge kissarna håller sig hemmavid istället för att ge sig av på egna äventyr och göra matte orolig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ibland funkar mobilen bra, men roligare och finare bilder blir det med mobilen. Ja nu går de nog ingenstans, vi har 39-40 grader just nu, så de sover mest. Fast nattetid är de ju aktiva så klart.

 17. Profilbild för Susjos

  Så fina de är era katter! Mys på hög nivå, den första bilden där han håller fast dig mellan tassarna, sååå fin!
  Jösses så mycket gott du skördar!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker oxå mycket om bilden där han håller fast mig. Mängder av mat i köksträdgården nu. Tack detsamma!

 18. Profilbild för Anni

  Jag kommer och hämtar gurka imorgon om du är hemma 😉
  Nej visst ja, det är ju inte jag …
  Härlig skörd du får av allt möjligt gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är hemma efter lunch 🙂 Kom du, eller ta en dag i helgen om det passar bättre 🙂 Väldigt mycket skörd!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.