Klippor och stränder i Algarve

Båtturen vi gjorde gick från Albufeira till Benagilgrottan och sen tillbaka. Den sträckan är kanske en tiondel av hela Algarvekusten så det som du får se här är så klart bara en liten del av vad Algarve har att erbjuda.

Dessutom så har jag ju inte fotat varje klippa och inte heller varje strand faktiskt. Det är många små stränder som ligger inklämda mellan de olika klipporna. Det finns inga privata stränder, det är inte tillåtet sa vår guide på båten, men det är många hotell som har privata trappor ner till stränderna, som kanske inte kan nås på något annat sätt från land.

Praia da Marinha anses vara Portugals och även en av Europas vackraste stränder. Och min översta bild på en del av den stranden gör den verkligen inte rättvisa. Men googla gärna på stranden så får du se väldigt fina bilder!

Klippformationerna varierar från lodräta skiften till vågräta och klippor som tydligt visar att vattennivån varit mycket högre en gång i tiden. Många grottor av olika slag och stränder så klart. Hoppas du kan ta till dig detta överflöd av bilder, men som vanligt, det är så jag brukar jag göra 🙂

Jag skyller på vädret, för faktiskt allt som oftast när vi är i Algarve så är det molnigt eller regnigt, fast det är strålande sol hemma hos oss i Alentejo. Men det var behaglig temperatur så vi frös inte i våra hoodies där på båten.

Vill du få tips och se vackra bilder på stränder i Algarve så rekommenderar jag ett besök hos Cathinka, som bor i Algarve, hon har bland annat ett inlägg där hon fokuserar på just Algarves stränder!

Publicerat:

i:

38 svar till ”Klippor och stränder i Algarve”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Vilka formationer! Mäktiga bilder- nu blev jag ju badsugen=) troligen går suget över så fort jag går ut…..+12gr Ha en bra torsdag, jag har tagit ut en plåt med nybakta frallor, nu har de nog svalnat så att det går att skära dem

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så gott med nybakade frallor, det blir jag sugen på nu! Usch vad kallt, vi har normal värme här nu, men just idag lite högre än vanligt.. 40 grader 🙂 Men ingen fara, det är så torrt och jag har hellre för varmt än för kallt.

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Mäktiga klippor! Kul att se.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Klippor är härligt och kul med variationen tycker jag.

 3. Profilbild för znogge

  Vilka fantastiska klippor och vackra formationer. Extra fint blir det när vattnet rinner genom och det bildas små grottor. Där skulle man bada eller paddla kanot. Lite synd med vädret men skönt att ni inte frös i alla fall.

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blir extra fint med grottorna de olika formationer som vattnet skapat. Kram

 4. Profilbild för Tony

  Vilket landskap, underbart!
  Fint plåtat.

 5. Profilbild för Mamma C

  Gud så vackert, vilka formationer på klippblocken. Helt magiskt.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det är en väldigt vacker kust. Kram

 6. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Minns när Algarve blev ett populärt charterresmål på 80-talet. Då var det just sådana bilder i Club 33 och Vingresors katalog. Det var annorlunda och exotiskt. Ville åka dit! Snart dags tycker jag. Det är otroligt häftiga klippor. Har inte sett dem någon annanstans. Tjusiga bilder trots molnigt.

  KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Absolut snart dags att uppleva Portugal 🙂 Tack! Kram

 7. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilka klippformationer! Algarve och mesta delen av Portugal har vi inte besökt men Algarves stränder och klippor har vi sett mycket av hos alla övervintrande husbilsåkare. Vi går nog erkänna att ett besök där nere lockar men just nu njuter vi i solen under en knallblå himmel ute på ön Senja och det är inte fel det heller!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förhoppningsvis kommer ni till Portugal snart, och här finns ju en gratis ställplats som väntar på er också 🙂 Fint med en knallblå himmel på Senja!

 8. Profilbild för Anita

  Verkligen vackra klippor och spännande grottor. Är så fascinerad av färgen. Den varmgula. Förstår att Algarve blivit ett populärt resmål.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är fina färger på klipporna, här åt det gula hållet, men lite längre österut så är de terrakottafärgade.

 9. Profilbild för ibod11 - Ingrid

  Vilket fantastiskt klipplandskap med stränder och havet som ger det där lilla extra. Det kan absolut inte bli för många bilder. Jag gillar dem alla men mest den där en bordercollie syns genom det som kanske är en grottöppning. Jag sa faktiskt tittut högt till honom 😀 Jag tänkte inte ens på att solen inte sken, så fast blev jag i bilderna och allt det spännande i dem.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra du inte tycker det är för många bilder! Jag blev väldigt glad för hunden där i öppningen också! Kram

 10. Profilbild för Micke

  Underbara bilder verkligen, sådant har vi ju inte här vad jag känner till, jättefint.
  Borde ju utmynna i en semesterresa till portugal här nån gång trots att jag är ”torsk” på spanien och grekland.

  Ha hu en fin torsdag Anna. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   I Sverige är det de kala granitklipporna istället, inte fel det heller. Ja Portugal längtar efter dig! Tack!

 11. Profilbild för Barbro

  Fascinerande!!
  Bra för ens perspektiv när någon ”liten” människa finns med på bilden/erna, då förstår man storleken på omgivande miljö.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ibland är det med lite personer också, och visst är det bra för perspektivet.

 12. Profilbild för JoY

  För min del kan det aldrig bli för mycket av bilder, tycker det är intressant att se detaljerna. Vi som inte har varit i Portugal, tycker det är roligt att få se.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra! Hoppas ni kommer hit en dag, det finns så mycket att uppleva här!

 13. Profilbild för Marianne

  Jag förstår att ni hade en fin och spännande tur med båten där,
  det är nog häftigt att åka båt utanför den kusten, men för min del får det helst vara en bra bit ifrån. Av någon anledning skrämmer klippor i havet mej.
  Jag gillar i allafall klippan som ser ut som en katt som sitter och spanar 🙂
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag älskar klipporna ner i havet, tråkigt att det skrämmer dig. Men å andra sidan så kan du uppleva det via mina bilder i stället 🙂 Kram

 14. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Visst är det härligt att se en kuststräcka från havet? Man får en helt annan bild av den mot när man ser den från land. Häftiga klippor och förvånansvärt mycket grönska längre inåt land.
  Var ni inne i någon grotta med båten också?
  Om man är ute på utflykt är det nästan bättre om det inte är så extremt solgass tycker jag – det låter som att ni hade en riktigt trevlig utflykt. Sen är det ju kul att lyssna på en kunnig guide och förhoppningsvis snappa upp lite ny kunskap.

  Trevligt med lite remote sighseeing – tackar! Och det var inte alls för mycket bilder. Det är jättekul att titta på dina fina foton och uppleva mer av Portugal och era omgivningar. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är härligt att se kusten från havet! Vi var i en grottöppning, kommer inlägg om det också. Det var en riktig trevlig dag och kul du hängde med!

 15. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Bild nummer fyra. Jag föll pladask och så det där turkosa vattnet lite längre ner i fina fotoraden.
  Fiiint!
  Tack Anna!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Gillar de bilderna med 🙂 Kram

 16. Profilbild för Susjos

  Oj, vilka klippformationer, otroliga och häftiga att se!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, så häftiga! Detsamma!

 17. Profilbild för Paula Merio

  Spännande och fascinerande kust! Grottor har jag knappt varit i utom någonstans i Mallis en gång i ungdomens dagar. Du har mycket fint omkring dig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är inte så förtjust i grottor, men den här har ett stort hål i taket så det kändes okej, kommer bilder från den snart.

 18. Profilbild för Jag

  Så underbara klippor och dina bilder på dem! Förstår att du tog många, klart att man måste ta den och så den och den… Men vad menar du med att du skyller på vädret? Moln ger oftast bättre bilder än klar sol.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fantastiska klippor, tack! Jag vet att molnigt väder gör att de skarpa kontrasterna uteblir, men jag gillar ändå bättre när solen är framme och ger ett ljus jag får försöka anpassa mig efter. Molnigt blir ofta för platt tycker jag 🙂 Dessutom är det ju sol vi har här mest för jämnan, så det är liksom det jag vill ha i bilderna.

 19. Profilbild för Anni

  Så mäktiga klippor, så höga! Sådana fotomotiv kan man ju inte få för mycket av. Härliga, lockande bilder du bjuder på <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fantastiska klippor, gillar verkligen kustlinjen i Portugal. Så är det, underbara motiv att leka loss på. Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.