Benidorm

Topp 3 lärdomar efter 600 dygn med vår livsstil

Våra goa vänner som driver engelska bloggen Motoroaming håller på att skriva ett massivt blogginlägg om lärdomar kring vår livsstil, och de vill ha vår input.

Eftersom deras blogg är på engelska så tänker vi att vi kan skriva om lärdomarna på svenska här i vår blogg, så ni också kan ta del av våra topp tre lärdomar efter 600 dygns heltidsboende i husbil.

Att räkna dygnen ger oss ett viktigt perspektiv när vi resonerar och reflekterar. Tiden går fort och ett räkneverk förtydligar då. Vi bloggade om just tiden när vi firade 500 dygn. Men idag firar vi 600 dygn med att dela med oss av våra topp 3 lärdomar från livet med heltidsboende i husbil!

Omfamna förändringar

Oavsett vilken livsstil en lever sker ju förändringar och det blir enklare om en omfamnar dem istället för att motarbeta dem. Men just i det här livet kommer förändringarna ofta, de kan vara externa men vi har lärt oss att de ofta kommer från oss själva. Eftersom vi byter boplats, land, stad och omgivning ofta är förändringarna något som behöver omfamnas. Vissa förändringar kan en vara helt oförberedd på.

Ett exempel för oss är att vi var inställda på att fricampa mer än vad vi gjort. Vi har insett att vi förändrats på den punkten, då vi faktiskt gillar campingar när vi är utanför säsong, liksom välordnade ställplatser. Kombinationen av fricamping, campingplats och ställplatser tilltalar oss väldigt mycket men fördelningen ser annorlunda ut än vad vi först trodde. Vi slås av hur många förändringar som sker hela tiden och det är en lärdom vi gärna delar med oss av, för om vi förvånats av dem kan de ju bli jobbiga för någon som inte drivs av och gillar förändringar.

Stanna upp och landa emellanåt

Innan vi förra hösten började vår turné ner i Europa så hade vi nog tänkt att vi liksom rullar på med att uppleva här och där. Vi hade planerat in tid för att arbeta däremellan. Men inte för att landa. Det är massor av intryck som ska sorteras, hur rolig och härlig vår livsstil än är så finns det begränsningar, så klart. Det hade vi inte en tanke på innan. Så när vi kom till spanska medelhavskusten i oktober 2018, efter en månad på vägen, så ramlade poletten ner. Det är skönt och välbehövligt att stå still ibland också!

Ivern att göra och se nya saker kan ibland få oss att lämna en plats för tidigt. Vi vet idag att om vi inte riktigt bestämt vart vi ska så stannar vi ett dygn till där vi är. Vi stressar inte fram några beslut och vi har ju ingen brådska. Att stanna ett dygn till kan ibland ge oss helt andra reflektioner och därmed bättre beslut.

Låt vardagen ta tid

I hela vårt liv har det handlat om att vi ska jobba för att ha råd att leva. Alla måsten om vad som ska göras har krävt att det mest essentiella i livet ska gå fortare. Mer pengar behöver tjänas och tid för oss själva har fallit bort. Tid för vardagen och det fysiska sociala livet har minimerats till nästan noll. När vi nu vänt på det och istället låter vardagen ta enormt mycket tid är vi i ännu större harmoni än vad vi trott var möjligt. Att laga mat i flera timmar eller handtvätta kläder är stora faktorer till tillfredsställelse. Att långsamt strosa runt på matmarknaden eller i affären för att hitta just det som lockar idag. Inte styras av annat än lust. Att välja boplatser som kräver att vi hämtar vatten i kanna och tömmer gråvattnet med hinkar känns bra. Det gör inte bara att vi automatiskt får en del rörelse utan att vi också möter andra människor som gör samma sak. Samtal uppstår och vi har tid att stanna och prata, få nya insikter. Här i Benidorm har vi en granne som gärna tittar in till oss och vi pratar i flera timmar, han älskar musik, så vi har lyssnat på en massa svenska låtar och blandat dem med de engelska låtarna han gillar. Nya insikter om varandras vardag, land och traditioner – fantastiskt!

Inlägget som Karen och Myles gör kommer publiceras i slutet av december och där kommer det finnas insikter från många husbilister, så håll gärna koll på deras blogg om ni är intresserade av husbilslivet. De har även deltagit i vår serie om andra heltidsboende i husbil.

Bilden är på lilla stranden mitt i stan, från när vi gick hem från fyrverkerierna på Benidorms Fiesta.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Topp 3 lärdomar efter 600 dygn med vår livsstil”

 1. Profilbild för Christel

  Detta tar jag verkligen till mig, varje gång vi kör iväg på längre turer tänker vi så, men lyckas aldrig stanna upp.. Jag fattar fortfarande inte varför. Vi bodde i vår segelbåt i 7 år och höll på likadant när vi var ute och seglade, men de ställen vi av olika anledningar stannade upp på finns allra mest kvar i våra minnen. Vi borde ha lärt oss, härligt att läsa att ni har gjort det.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   För oss var ivern att upptäcka mer större än att fördjupa oss på en plats. Men nu kan vi landa, äntligen 🙂

 2. Profilbild för Chatrine

  Underbara (och viktiga) lärdomar att ha med sig. De finns hos oss också. Jag är glad att jag hittat dem medan tid att njuta av dem finns även om vi valt en annan form för dem än ni gjort ❤️.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack vännen! Är också glad att du (ni) upptäckt dem med!

 3. Profilbild för Ama de casa

  Låter som kloka insikter som jag kan instämma med nästan fullt ut (även fast jag inte vet så mycket om husbilsliv). Fast en sak undviker jag in i det längsta – handtvätt. Söker upp tvättomater eller hotell/motell med tvättmaskiner. Tycker inte att kläderna känns riktigt rena när jag handtvättar. Men i ”nödfall” blir det ju handtvätt såklart – bättre det än att tvingas shoppa nya 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag tycker handtvättandet är grymt i det här livet, för jag tvättar kanske 4-6 grejer bara och om det inte hinner torka så får det ändå plats att hänga över natten i duschen och torka upp det sista. Dessutom en trevlig rutin på morgonen när vi står still. Om vi rullar använder jag oftast maskiner.

 4. Profilbild för Lena

  Vi känner verkligen igen oss i det du skriver. Första vintern vi övervintrade i Spanien, så kuskade vi runt och gav oss inte riktigt tid att landa. Nu är vi inne på vår tredje vinter i Spanien, (Benidorm) och känner att vi kan slappna av på ett helt annat sätt. Vi hinner ju se Europa på vägen ner och hem. Sen står vi still och njuter av livet och det vi har upplevt under resan ner. Vardagen måste få ta sin tid om man ska må bra! Kram!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det blir verkligen en annan avslappning och mycket mer rörelse. Intrycken behöver ju inte stanna bara för att en står still, men vi väljer ju när vi orkar ta in mer 😀 Kram!

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Tänkvärt inlägg! Vi känner nog ibland att vi har lite för bråttom när vi är ute men har också pratat om att nu när inget arbete pockar på längre ska vi försöka landa lite mer på våra husbilsresor (får se hur det går…)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Har en tider att passa blir det nog lite annorlunda. Hoppas ni kan landa lite mer framöver, intrycken blir intensivare tycker vi i alla fall.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.