Vi börjar runda av vår tid här på Villasol Camping i Benidorm.

På måndag hade vi tänkt att lämna Benidorm för att rulla lite till söderut innan vi vänder upp mot Denia, där vi ska vara i några veckor över årsskiftet. Men annalkande regnoväder gör att vi inte vet när vi rullar vidare. Ska det ändå bara regna kan vi lika gärna stå kvar här tills det passerat.

Vi landade på Villasol Camping & Resort för att våra vänner Lena & Bosse bor här flera månader. Vi har hängt med dem en hel del men också träffat andra. Till exempel deras namne Lena & Bosse ”de 2:e” som vi säger för att hålla isär dem. Men också massor av härliga engelsmän!

Vår gata på campingen heter Calle Ibiza och den ligger närmast vägen, som kan vara störande. Det bor flera bofasta engelsmän på campingen, som alltså står här hela året runt. Sen finns många som är här några månader varje vinter för att få lite värme. På vår gata omges vi av generösa och mycket trevliga britter! En av våra grannar laddar just nu upp för en massiv julbelysning, som kommer tändas den 6/12.

julbelysning

Det sätts upp något nytt varje dag.

Pitcherna är stora, de flesta platser har vyer mot de omringande bergen eller stadens skyline. Det är enkelt att ta sig till havet, som vi tycker ligger lite för långt bort för vår smak. Villasol är dock den camping som ligger närmast city (och. havet), men ändå på lagom avstånd för att inte få nattsömnen störd. Och på den här campingen är inte hundar välkomna, vilket vi tycker är en fördel.

Det finns rymliga duschar med hett vatten och ordentligt vattentryck. Handdisk och handtvättsutrymmena är riktigt bra, tvättmaskiner finns också flera stycken (men vi har tvättat upp all vår tvätt för hand).

Campingen ligger på en sluttning vilket ger en skön dynamik till campingen. Det finns en liten butik som är öppen typ jämnt och 500 m från campingen är stadens plats för marknad på onsdagar och söndagar!

villasol camping

Här finns en utomhuspool och en uppvärmd inomhuspool (vi har inte badat i någon av dem)

Fotat från vår dörr, inåt campingen.

Rymlig pitch, dags för cykelutflykt

aktiviteter

Aktiviteter på campingen i november. Vi deltog bara i spanskalektionerna.

Julio lärde oss bland annat klockan och lite positioner, som ”här” (aqui), där (ahi) samt där borta (alli)

Vår grannes pitch, bor 12 mån/år här, just här uppdukat för 50-års fest.

Vi har spelat väldigt mycket pingis här, men de behöver uppgradera bordet, det faller snart isär

utsikt från villasol

Många platser på camping VillaSol har utsikt mot bergen

När vi återvänder till Benidorm står vi gärna här igen! Översta bilden är vår pitch, nummer 105.

Alla boplatser vi besökt i Spanien hittar du i vår karta, där även vårt omdöme finns.

/Anna & Roger