fem snabba

Trädgårdsarbete och guldkantad tillvaro

Fem snabba den här gången handlar om lite bloggfix, trädgårdsarbete, vänner och familj samt funderingar kring gränser.

Bucket listor

Tysklands bucket list är uppdaterad med en massa tips vi fått tidigare, hade glömt lägga in alla tipsen som vi sparat i Mapstr.

Vi gör ingen bucket list för Sverige. Eftersom vi båda rest runt i vårt eget land i mer än 50 år så har vi redan besökt väldigt många platser, utan husbil. Vi sparar tips vi får i  Google Maps, men vi gör ingen lista här på bloggen.

Husbilens utrustning -> Husbilen

Kategorin Husbilens Utrustning är ändrad till Husbilen, detta för att inkludera inlägg som handlar om annat i Husbilen, inte bara utrustningen.

Gränserna öppnas?

Nu när allt fler länder pratar om att hitta lösningar för att öppna upp för turister så börjar vi alltmer tro på att vi faktiskt kommer iväg nån gång i höst, tidigare oro är undanpetad. Visst har vi planer för vintern, men just nu är de avbrutna med förhoppningen att de inte behövs. Vad tror du?

Rensat bort en massa vid ”vår” plats på Fotö.

Trädgårdsarbete på Fotö

När vi är på Fotö står vi nära en klippa där det växer murgröna, nyponrosor, ormbunkar och annat. Eftersom det kliar lite i fingrarna, de längtar efter att få arbeta med det gröna igen, så lånade vi en sekatör av hamnkaptenen och en såg av grannen som fejar på sin båt. Med ihärdig iver rensade vi lite i växtligheten, så nu syns stenen bättre.

Guldkantad tillvaro

Vi har haft några härliga möten med vänner och familj den senaste tiden. Ett avslappnat och skrattfyllt dygn med våra vänner på Hemma på Hult, ett par trevliga dygn med nya vänner som hälsade på oss på Fotö, ett antal sköna dygn hemma-hemma hos Rogers föräldrar och några fina timmar med dotter och svärson som dessutom kom med en fantastisk födelsedagspresent (i efterskott) till mig (Anna). Tacksamma för bästa mötena med säkra avstånd.

Översta bilden är från Fotöbron in mot fastlandet 

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Trädgårdsarbete och guldkantad tillvaro”

 1. Profilbild för Anna
  Anna

  Ja! Visst lyser hoppets låga till nu om en resa söderut.
  Längtar, hoppas och börjar så smått planera.
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Känns på nåt sätt härligare att vara här i Sverige när en vet att en kanske kan få lämna landet som planerat.. 😀

 2. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Härligt att höra om ert Trädgårsarbete! Så fint det blev! Faktiskt så har jag väntat på hur länge det skulle dröja innan det kliat för mycket i de gröna fingrarna. ???? Har man en gång haft ett brinnande intresse för odling mm så gör det sig påminnt om våren o försommaren.
  Eftersom jag håller på mycket i trädgården just nu, tills ryggen säger stopp. Jag skulle vilja så mycket mer o då kommer tankarna: Är det för mycket jobb för mig??? Samtidigt så ger det mig så mycket glädje, rofylldhet o njutning så då kan jag inte tänka mig att vara utan den.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag förstår precis hur du tänker 😀 Det är lätt att en odlar och planterar en massa och sen står en där med arbetet. Men glädjen i att se saker och ting gro är så stor tycker jag. Kram!

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Visst finns det mycket att glädja sig åt även i dessa tider.
  Vi ska verkligen kolla på er bucket list för Tyskland. Det blir väl första landet vi åker till när gränserna förhoppningsvis öppnar framöver.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Hoppas vi kan inspirera till några trevliga besök i Tyskland.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
23°C / 8°C
25°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.