restaurang. i Lissabon

Tre restauranger i Lissabon

Vi har varit i Lissabon i veckan. På de två dygnen vi spenderade där hann vi med att prova tre restauranger.

Du vet säkert redan vid det här laget att jag är krånglig att ha med på restaurang då jag är lakto-ovo-vegetarian och undviker gluten. Men i en storstad som Lissabon är utbudet enormt och jag hade stora förväntningar på de tre restaurangerna som vi besökte.

Swaagat – the taste of India

Indisk mat är något vi båda verkligen älskar. Dessutom är det lätt att få både vegetariska och glutenfria allternativ. Så för vår första middag letade vi upp en indisk restaurang som hade fått bra betyg. Och på gatan bredvid hotellet låg Swaagat som hade fått 4,8 på Google rekommendationer. Det lät nästan för bra för att vara sant, men vi gick dit och fick ett bord på uteserveringen under terrassvärmare då kvällarna är kyliga nu.

Jag beställde Onion Bahji (friterad lök) till förrätt och Paneer Tikka (grillad färskost) med vanligt ris till varmrätt. Roger beställde Samosa (en liten pirog med kött) till förrätt och Lamb Madrass (lammgryta) med vanligt ris samt naan-bröd till varmrätt. Och det var så otroligt gott! Faktiskt det godaste indiska vi någonsin ätit. Vi fick också några papadam med ljuvligt goda såser i väntan på maten. Hade gärna ätit efterrätt också, men det gick inte. Vi var så otroligt mätta. Jag brukar inte ge recensioner, men den här gången gick jag in och gav dem 5 stjärnor! Här är deras webbplats.

Så goda såser till aptitretaren Papadam
Min förrätt (missade att fota Rogers). Älskar när det friteras med kikärtsmjöl!
Min varmrätt, Paneer Tikka

Pizza Gira

På instagram hade jag sett glutenfria pizzor i Lissabon passera förbi i mitt flöde. De hade en avlång form och såg väldigt goda ut. Dessutom är deras fokus portugisiska smaker i fyllningarna. När vi var och kollade i de västra delarna av Lissabon sökte vi upp Pizza Gira och beställde varsin pizza till lunch.

Enormt god deg även på den glutenfria – smakade nästan som jag minns att surdeg smakar. Jag åt ”Horta Branca” (vit köksträdgård) och den var fylld med: mozzarella, butternutsquash, pinjenötter, puré av vita bönor, salvia, vitlök och karamelliserad lök.

Roger tog en ”Alentejana” med tomat, mozzarella, 18 månader lagrad Alentejano skinka, musselsvamp, portugisisk ost, timjan och ruccola.

Eftersom vi beställde två pizzor fick vi en tredje gratis… men vi var redan så väldigt mätta. Men tillslut bestämde vi oss för att prova deras söta pizza med bananer, jordgubbar och Nutella. Vi orkade bara några få bitar var, men det var kul att prova. Det var annorlunda att äta en söt pizza.

Ingen mysig lokal att sitta och äta i, nästa gång tror jag vi tar hämtpizza och sätter oss i någon park eller vid vattnet. För återvänder gör vi gärna – det var väldigt smarriga pizzor!

Här är deras webbplats

Min glutenfria pizza
Rogers pizza
Efterrättspizza!
Lokal för avhämtning i första hand.

O Botanista

När kvällen kom var vi inte direkt hungriga. Men sugna på något lätt var vi. Så bestämde oss för att leta upp en vegansk restaurang för att få i oss lite grönsaker. Hittade två stycken men föll för O Botanista då deras meny visade på många glutenfria alternativ.

Med tanke på att vi var så mätta så beställde vi bara en macka och ett glas juice. Båda ville ha ”Camden”- mackan, vilket tyvärr var ett dåligt val. Trots att den bland annat innehöll svamp, senapsaioli och avokado så smakade den faktiskt nästan ingenting. Alls. Sa det till dem, när de kom fram och frågade om allt varit till belåtenhet. De tyckte det var synd att jag inte bett om stark olja till. Men jag ville inte ha hetta, jag ville känna smaken av de råvaror som låg på mackan. Nåja, min apelsin- och mangojuice var god medan Rogers juice inte smakade mycket heller, trots att den innehåll ananas.

Det var lite tråkigt att vi blev så besvikna – men vi fick en kvällspromenad och även om vi inte kände smakerna så var det alldeles säkert välkomna råvaror för magen. Och miljön i restaurangen var väldigt mysig!

Här är deras meny.

Smaklös macka.

Miljöbilden överst i inlägget är från O Botanista och jag vill så gärna att veganrestauranger ska vara bra. Och den har fått bra betyg. Så jag hoppas det var någon tillfällig grej med våra mackor och Rogers juice…

Det kommer fler inlägg från Lissabon framöver!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Tre restauranger i Lissabon”

  1. Profilbild för Sanna
    Sanna

    För magiskt bra vegetarisk restaurang, testa Arkhe nästa gång i Lissabon. Lite dyrare, men definitivt värt för smakupplevelsen och tror de kan göra det mesta veganskt också. 🙂

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack Sanna! Toppen, lägger genast en pin i kartan. Hoppas allt är bra med dig!

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.