bihotell

Två bihotell på plats

Jag fokuserar på att få bin att bo här hos oss så ett par bihotell har vi nu satt upp.

Vi har ju lagt grus på stora delar av trädgården och därmed förstört många insekters liv. Tyvärr. Men för oss är det viktigt att trädgården också är lättskött. Så nu när vi bygger upp trädgården igen, så som vi vill ha den, så gör vi också vad vi kan för att skapa en miljö som gillas av t.ex. bin och andra insekter, men även av fåglar, ödlor och katter.

Därför har Roger snickrat ihop två bihotell som jag fyllt med rör från våra canas plantor. Sedan skruvade jag upp ett bihotell på silkeseken och ett på korkeken i köksträdgården.

Roger byggde ihop själva lådan.

Så nu hoppas jag att jag ska få se en massa aktivitet vid de här två bihotellen. Dels för odlingens skull och dels för min skull så jag kanske kan få fotat en massa fina motiv. Men mest för vår planet, som vi behöver hjälpa nu när vi förstört så mycket.

Jag håller också på att skapa sandbäddar i ett par sålådor, bäddar som många insekter gillar, men också uppskattas av många solitära bin.

Publicerat:

i:

,

32 svar till ”Två bihotell på plats”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Mångfald i trädgården det är bra.
  Hoppas att de checkar in och att det blir fullbelagt!
  Jag har glömt att kolla till mina hotell – men de ska ju sköta sig själva utan frukostbuffé och städ =)
  Ser ibland spåren ner i marken efter solitär bina.
  Ha en bra söndag…. här är det blött nu på morgonen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det hoppas jag också! Nej det ska inte behöva skötas har jag läst. Kul att se spåren. Här är lite svalare idag. Detsamma

 2. Profilbild för En vanlig man

  Hoppas du får gäster. Jag tog en gammal lönnstam och reste upp och brorrade hål i den. Den kom några gäster men alla hålen var inte fyllda. Hotellen skall väl också vara uppsatta mot öster, vad jag läste mig till.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju jättebra att använda det som redan finns. Japp, mina är mot öster, det har jag också läst. Men om det är samma sak här i PT vet jag inte, här är ju annat klimat men solen går ju upp i öster även här 🙂

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilka fina ***** hotell. Nu är det bara att vänta på gäster och förhoppningsvis kommer de!
  Ni gör verkligen mycket för att få till en biologisk mångfald i ert paradis!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul med *** det ser ju verkligen ut som insekter 🙂 Vi gör vad vi kan, men vi har ju förstört mycket också i och med all ny beläggning i trädgården.

 4. Profilbild för Znogge

  Vi behöver bina så jag hoppas att ni får många besökare nu. Er omtanke om flora och fauna känns bra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Verkligen behövs bina, vi gör vad vi kan!

 5. Profilbild för Anki

  Heja er Anna … bra jobbat! Ser att ni redan har fått hyresgäster 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Var? Menar du att vissa av rören ser fyllda ut? Det är en tunn vägg i växten, det får de själva borra sig igenom för att komma längre in. Annars ser jag inte vad du menar 🙂

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Mysigt, hoppas insekterna hittar dit, så mycket störande artificiellt ljus överallt, de behöver vila.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har inte så mycket artificiellt ljus. Bara några små lampor på trädgårdsgången och en liten svag lampa vid porten. Vi bor på landet, ingen gatubelysning heller. Så här finns väldigt lite artificiellt ljus. Men jag hoppas de hittar hotellen ändå!

 7. Profilbild för Marianne

  Dina bihotell är jättefina, hoppas det blir fullbelagt och att ingen insektsätare hittar dit.
  Hur har du satt fast rören i lådan? Jag har inte hört att de ska vara vända mot öster, bara att det inte ska kunna regna in i de. Att mina är vända mot väster är en slump, de har en hel del hyresgäster, men jag måste försöka hitta en bit putsnät att sätta för, då jag även har besök av hackspett ibland.

  Jag la in en bild på en liten blommande aloe(?) i mitt inlägg, På Madeira såg jag liknade men jättestora, tänkte att de kunde kanske passa på din soligaste sida? Men det har du säkert redan tänkt på 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jag har klämt in så mycket rör att de inte går att dra ut. Vi har också hackspett här ibland så får se om det blir några bin 🙂 Kanske jag kan hitta något nätt också, men samtidigt har jag läst att det inte ska behövas om rören är djupa nog. Jaja, vi får se vad som händer. De blir så ofantligt stora de där Aloe Vera plantorna, men tack för tipset!

 8. Profilbild för Cathinka

  Som små konstverk! Under sommarmånaderna har vi fullt av bin i vår lavendel och rosmarin. Vill du att jag tar med massa sticklingar nästa gång vi kommer förbi?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Lavendel har jag inte lyckats med, men provar gärna igen, så tack för sticklingar! Rosmarin har jag ett par stora buskar, det räcke med dem.

 9. Profilbild för Madde

  En bra idé. Då man går förbi östra kyrkogården här så har dom insektshotell. Gillar helt klart det konceptet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi får hjälpa varann på traven!

 10. Profilbild för Mamma C

  Så fina bihotell du/nu i gjort.
  Nu får vi hoppas på att det kommer många gäster.
  Ha en bra söndag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja det får vi verkligen hoppas. detsamma!

 11. Profilbild för Carita

  Det blev fint och vi hoppas insekterna hittar dit så småningom <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det hoppas jag verkligen 🙂

 12. Profilbild för Paula Merio

  En vacker tanke som jag hoppas ger resultat. Jag har senaste åren sett många bi- och insektshotell uppsatta i träd i förorter men har undrat mycket över om de är bebodda. Man ser ju ingen trafik direkt när man bara passerar…
  Lycka till

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har satt dem i ögonhöjd för att kunna hålla lite koll, hoppas verkligen det flyttar in lite solitära bin. Tack!

 13. Profilbild för Micke

  Fina blev de ju verkligen och jag hoppas de flyttar in snarast.
  Riktigt häftigt tycker jag till och med, ser fram emot bilder från det i framtiden.

  Ha en fin kväll nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas jag kan bjuda på lite bilder så småningom 🙂

 14. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vad fina hotellen blev och jag är säker på att bin och andra insekter ska flytta in 😀 Jag blir alltid glad när ansträngningar görs för djurens skull 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det är viktigt att vi hjälps åt att hjälpa djuren!

 15. Profilbild för Susjos

  Men så bra att ni gjort bihotell! Hoppas de snart blir bebodda!
  Ha en fin start på veckan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det hoppas jag med. Tack detsamma!

 16. Profilbild för Lillan Kind

  Ja det gäller att göra vad man kan för insekternas överlevnad här på jorden. Det är alltför många som inte har en aning om deras livsviktiga betydelse. Här märks det tydligt att det finns väldigt få pollinerande insekter jämfört med hur det har varit, och minskningen har gått skrämmande fort. Vi gör allt vi kan för att skapa en miljövänlig zon med förutsättningar för insekterna att leva, men runtomkring oss vräker jordbruket ut oräkneliga ton med olika sorters gifter. Det är tragiskt. Inte ens flugor finns det lika gott om längre här.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det verkligen, väldigt viktigt att vi hjälper dem så gott vi kan. Fint ni har en miljövänlig zon också.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.