bo i husbil kostnader

Våra utgifter för att bo i husbil, juli månad

Innan vi själva flyttade in i husbilen var vi nyfikna på vad det faktiskt är för utgifter med den här livsstilen. Självklart varierar det beroende på vad en är för person/personer och vilka intressen en har. 

Men vi har också märkt att våra val varje dag ser annorlunda ut när vi har den här redovisningen framför oss. Roger var sugen på en ny variant av godisbit igår, men tyckte den var dyr.. den kostade 11,- och den var bara en mumsbit stor, så han tänkte att han hellre köper en 200g chockladkaka för 17,- som han vet är god. Fast han var inte sugen på det, så det blev inget alls. Nu var ju inte detta så mycket pengar, men det är ett tydligt exempel på hur vi resonerar. Och vi har bara börjat..

Förutsättningar i juli

Vi har i juli månad stått som villavakter på veckorna, med gratis el och vatten. På helgerna har vi gjort utflykter och stått på både camping och ställplatser samt hos familj. Vi har varit i Sverige hela månaden och Roger har arbetat på glasmästeriet (bara tre dagar till!) och jag hemma i bilen mestadels.

Våra utgifter under juli

Utgifterna för telefon och internet betalar mitt företag, så de syns inte här. Bilen är ingen utgift för oss, så den är inte heller med. Läs mer om varför här!

För fasta utgifter varje månad sätter vi in 2000,- för försäkringar (1000;-), A-kassor (260,-) och CSN (600,-)

Det rörliga har i juli sett ut så här:

Diesel (1195,-)
Det har varit en månad av mycket stillastående, så självklart inte mycket tankning heller.

Ställplats/Camping (1390,-)
Totalt 6 övernattningar, två på camping och 4 på ställplatsen i Öckerö Hamn, resten gratis.

Gasol (0,-)
Ingen gasol har vi köpt. Vår LPG är slut och ska fyllas på i nästa vecka. Men har fortfarande en full P11 kvar och en ytterligare flaska som vi nu förbrukar ifrån när vi lagar mat.

Vägavgifter (783,-)
Här ligger trängselavgifter samt utgift för Brobizz

Mat (4294,-)
Vi har verkligen svårt för att minska vårt matkonto..

Restaurang (617,-)
Mycket stolta över att inte ha ätit på restaurang så mycket denna månaden. Det är totalt 7 st. luncher när vi varit ute och flängt.

Kläder (0,-)
Borde köpa mig lite nya shorts.. men inte hittat några.

Hygien (2769,-)
Klippning, färgning och skäggvård. Men även några avgifter för tvättmaskin och utgifter för förbrukningsvaror.

Nöjen (1219,-)
Den här posten borde varit 700,- högre på alla de tidigare månaderna. För jag hade glömt att lägga in utgifterna för Netflix, Amazon, TV4-play, iTunes och ViaPlay. Netflix misstänker jag att vi kommer sluta med framöver, vi tittar ju inte. ViaPlay har vi för Formel 1 så den kommer inte försvinna. Amazon är för Rogers alla böcker som han läser på sin Kindle. Vi har även varit på bio och så är det snus och vattenlandsavgift på Ursand för guddottern.

Extra gött (1530,-)
Glass, glass, glass och dricka i värmen. Men även biogodis och en box vin till exempel.

Husbilen (555,-)
Vi har köpt lite förvaringsboxar (Tupperware för grönsaker ska hålla längre i kylen samt en för stormlindorna) och smarta lösningar på IKEA.

Övrigt (2715,-)
Sårvårdsprodukter, solskyddskräm, spelet Carcassone, lagning och service av Annas cykel och lite smått och gott.

Totalt har vi i juli spenderat ca 19 000,-

Det är nästan 3000,- mindre än i juni

Tankar om spenderandet i juli

Inga konstigheter med den här månadens utgifter egentligen. En del engångsutgifter och våra klippningar kommer minska drastiskt när vi åker söderöver. Tycker det är så häftigt att se hur vi för varje månad minskar våra utgifter. Hur vi anpassar våra utgifter efter det här livet och njuter av det.

Tankar inför augusti månads utgifter

I augusti kommer vi vara mycket vid havet, där är det ganska dyrt att stå, så ställplatskontot blir nog störst nästa månad. Tror också vi kommer njuta av några fisk- & skaldjursrestauranger om vi håller oss på kusten.

Varje månad delar vi med oss vad vi spenderar, och hoppas det kan inspirera! Fråga gärna om det är något ni undrar över.

/Anna

Vill förtydliga att vi inte räknar in värdeminskning på bilen i vår redovisning. Det är ingen utgift utan en ekonomiskt dålig investering (kostnad) för oss, dock vettig personlig sådan hoppas vi. Så om du vill använda våra ekonomiska redovisningar som inspiration så glöm inte räkna in kostnaden för själva bilen.

Publicerat:

i:

24 svar till ”Våra utgifter för att bo i husbil, juli månad”

 1. Profilbild för ReiseLinda

  Kul att ni delar med er! Vi försöker hålla koll så vi inte spricker resebudgeten, blir nog en sammanställning senare. Märker att vi tänker en gång till när vi har koll, lite som med chokladen där. Ska nog fortsätta ha koll när vi landar hemma i vardagen igen också!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är verkligen en ögonöppnare när en börjar ha lite koll. Ser fram emot er sammanställning – om de hamnar på bloggen vill säga 🙂

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vi har haft hyfsad koll tidigare med men nu blir det lite mera, på ett annat sätt. Jag har ju vid tillfällen resonerat som R och mumsbiten. Vill, men inte såååå viktigt. Inspirerande att läsa er sammanställning!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att kunna inspirera! Och visst är det kul att se hur resonemanget ändras med ändrad livsstil!

 3. Profilbild för Birgitta
  Birgitta

  Kul att läsa och att ni är så duktiga på detta.
  Jag är väldigt dålig på att göra budget, ser dock på kontot att det finns mer pengar kvar i månadsslutet och det känns bra.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tycker det är jättekul faktiskt. Har blivit som en sport att spara kvittona överallt, även om en bara köper en glass, och sedan gå hem och fylla i sammanställningen. Grattis till mer pengar kvar i slutet av månaden!

   1. Profilbild för Birgitta Jönsson
    Birgitta Jönsson

    Än så länge i alla fall ?

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Hahhaha 🙂

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det bra med en budget även om man bor i Bobilen!
  Än så länge kör vi ingen budget,kanske framöver 🙂

  Ha det gott o njut….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har inte varit såå noga tidigare. Men nu är det ju en sport! Och vi har inte någon budget heller direkt, vi bara fyller i vad vi handlar. Även om det i sig gör att vi handlar mindre.

 5. Profilbild för Husisblogg

  Intressant att se de faktiska kostnaderna. Mina ägare är inte alls lika noggranna, i nuläget iaf. Fast när vi är iväg på sommarsemestern så försöker de har mer koll.
  Pengar är en sak, viktig sådan men alla upplevelser ägarna och säkert ni också genom att köra omkring kan inte mätas i pengar.
  Ett tips om ni passerar Tingsryd är att gå in på Hammarplast outlet. Där finns allt man behöver och inte behöver i plastväg.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Pengar är egentligen inte alls viktigt, håller absolut med om att det är upplevelserna som räknas. Men ju mindre vi spenderar desto mer kan vi uppleva. DET tycker vi är viktigt. Tack för tipset!

 6. Profilbild för Stockholmandme

  Det här med budget tycket jag är så intressant men ska nog börja som er först att bara fylla i alla utgifter.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det underlättar att ha faktan innan en gör en budget tänker jag. Lycka till!

 7. Profilbild för Ina

  Kul att ni kunde och våga dela av er till oss…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Finns inget att vara rädd för – varför inte våga? 🙂

 8. Profilbild för Sandra Jönsson

  Har ni något särskilt mål för hur höga utgifterna ska vara varje månad? Eftersom jag och min sambo också funderar på ett friare liv och du och jag verkar ha liknande förutsättningar vad gäller företag och så är jag nyfiken: hur mycket jobbar ni? Heltid eller deltid? Det ultimata vore att kunna kombinera det fria livet med så lite jobb som möjligt, tycker jag och sambon, som hellre vill lägga ner vår tid på att upptäcka, lära och skapa. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi vet inte ännu hur mkt jobb det blir, eftersom Roger precis gått in i företaget och börjar jobba med mig om ett par veckor. Jag har jobbat mycket mer än fulltid de senaste åren och vill inte fortsätta så. Drömmen hade varit att kunna jobba 3-4 timmar per dag, det är dit vi siktar i alla fall. Vi vill också upptäcka och uppleva. Hur höga våra utgifter får vara har vi inte tagit ställning till än, eftersom förutsättningarna ändrats iom att Roger lämnat sin anställning (och väldigt mkt högre än han får hos mig).

 9. Profilbild för Lennart

  Duktigt att göra en sådan sammanställning.
  Du har dock som många andra glömt bobilen,
  Räkna med 15 000/månad.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fast som du ser längst ner i inlägget så har vi inte alls glömt bobilen. Det är en kostnad för oss, inte en utgift. Vi har medvetet valt att inte lägga in det i kalkylen för den posten är så otroligt olika för alla. En del har lån, andra inte, en del har gamla bilar som det inte ens är en värdeminskning på knappt och andra har nya som det är stor värdeminskning på. Dessutom så vet vi inte vad värdeminskningen blir eftersom vi har skattebefriad bil etc.. Så. Vi har inte glömt. Vi har skrivit om det.

   1. Profilbild för Raymond Johansson

    Hej Jag är entreprenör och jobbar bla hemma. Vad menar du med ”skattebefriad bil” ? Kan man göra avdrag för kostnader för husbilen fast man bor i den privat? Jag har för mig att man blir förmånsbekattad om man utnyttjar en husbil privat. På vilken adress är ni mantalskrivna? Barnen eller någon annan?

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Vi betalar ingen bilskatt. Vilket beror på bilens vikt och miljöklass. Företaget betalar inget för vår bil/boende alls. Vi är skrivna hos en släkting.

 10. Profilbild för Kristina

  Intressant att ni delar med er. Inte för att jag omedelbart har användning för siffrorna men ändå.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi tänker att det kan hjälpa andra att se vad vi förbrukar. Kanske mer intressant när vi är utomlands.

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.