Ett antal dagar samt fira midsommar på Öland var tanken. Tills vädrets makter ändrade sig. Då gjorde vi det också.

Förra året var vi runt på Öland och tyckte väl inte det var den bästa platsen att spendera ledig tid på. Men vi gillade Kårehamn och ville återse och uppleva det.

Öland med sol & värme?

Så när vi skulle lämna Tranås riktade vi in oss på Öland, men vi hade ju inte bråttom så vi tog det lugnt. Stannade en natt i Hultsfred vid en härlig badsjö där det blev flera näckdopp, vilket är bland det bästa jag vet. Själva ställplatsen var inget bra, men badplatsen kan jag verkligen rekommendera.

Borgholm öland

På måndag åkte vi till Borgholm, dels för att proviantera då det inte finns mataffär i Kårehamn behövde ju kyl och frys fyllas på så vi kunde klara 4-5 dgr utan att handla. Men också för att äta de ljuvliga kantarellpizzorna som finns på Puben på gågatan i Borgholm.

Det blåste upp rejält under kvällen och natten och väderutsikterna ändrades. Det skulle bli kallt och regnigt i flera dagar i Kårehamn, och på Öland. Så vi tittade noga igenom våra väderappar och letade efter bästa vädret.

Premiär för oss i Blekinge

Eftersom vi varit på Öland förra året och aldrig i Blekinge tillsammans var det ett enkelt val. Vi lämnade ön och körde över Ölandsbron i värsta motvind (tur det inte var sidvind) och landade i Ronneby.

Borgholm öland

Här jobbade vi i några timmar i går eftermiddag, vi satt på Mandeltårtans kafé som ligger nära ställplatsen Rönninge, vid Ronneby Golfklubb. Var ruskigt effektiva och kunde sedan slappa hela kvällen med god nudelsallad till middag samt ett trevlig samtal med enda husbilsgrannen.

Vart vi åker idag berättar jag mer om senare i veckan. Är det så bra vi hoppas så stannar vi där över midsommar.

/Anna