Vår återblick på året 2018

Det är roligt att blicka tillbaka lite på förra året. Göra ett avslut och i de reflektionerna även hitta förväntningar och förhoppningar på nya året. 

Så vi gör vår återblick med hjälp av frågor vi själva kommit på men också frågor vi fått från Annas Instagramföljare. En härlig blandning av hårt och mjukt. Vi kan lugnt konstatera att 2018 varit ett kanonår för oss. Med stora förändringar och massor av nya vyer och tid tillsammans. Det vi älskar mest av allt!

Årets bästa känsla

Känslan som infann sig när vi började köra över Öresundsbron var häftig och stark tycker vi båda, men Roger älskade även känslan när han slutade som glasmästare och gick in i vårt företag istället.

Bästa vägarna vi kört

I Netherländerna minns vi att vi tyckte vägarna var bra, fast vi har inte nämnt det i något blogginlägg. Tysklands vägar skrev vi att vi tyckte var bra. Så vi får väl helt enkelt säga att det är båda länderna, för vi vill kunna lita på våra minnen också 🙂

Största överraskningen

Spaniens alla berg! Ingen av oss har tidigare reflekterat över alla dessa berg i Spanien. Hur de ramar in städer och byar, hur vi måste ta oss över och hur fantastiska vyerna blir med dom i bakgrunden. Vi älskar dem!

Överst på återfallslistan

När och om vi återvänder till platser vi redan besökt så står Agua Amarga överst. Den byn är vi förälskade i och vill verkligen återvända till.

agua-amarga

Största förvåningen

Vi är enormt förvånade över den stora skillnaden mellan mat- & vinpriserna i Spanien kontra Sverige. Att det var billigare visste vi, men inte så här mycket billigare.

Största besvikelsen

Finns inte mycket besvikelse här. Men vi har inte fått erfara att bilen drar mindre på europeisk diesel, som vi läst typ överallt att den ska göra. Vår kära FrankieBoy drar lika mycket här som i Sverige, trots att vi passerat 1000 mil.

Never again

Förra året körde vi utmed Atlanten i nordvästra Tyskland. Det gör vi inte igen. Dessutom stod vi still på en och samma plats i två månader, det vill vi inte heller göra igen, även om ställplatsen i Rincon var grym med dubbel utmärkelse som Månadens bästa boplats.

Bästa restaurangmaten

Vi äter ju gärna indiskt och har njutit av det både i Torre del Mar och Estepona. Men inget har varit godare än Rogers entrecote på restaurang Cazador i Estepona.

Saknat mest

Vi har inte saknat så mycket egentligen. Men självklart nära och kära är det vi saknat mest. Att vi sen önskar vi hade tillgång till bland annat ostbågar och Ahlgrens bilar också kanske vi bör nämna.

Saknat minst

Snö, kyla och alla måsten. Det har vi inte saknat alls. Inte ett dugg. Nä, inte en endaste gång.

Sämsta vädret

Konstigt nog är det i Sverige 🙂 Midsommarhelgen i Blekinge var blåsig och kall, och vädret hindrade oss att göra allt vi ville där, så det får bli det sämsta vädret. Översvämning i Miramar var inte heller så roligt, men vi drabbades inte särskilt hårt så den kommer på andra plats.

Roligaste minnet

Oj, vi har så många fantastiska minnen från 2018. Det är väldigt svårt att lyfta ut ett enda. Men vår hejdå-fest innan vi lämnade Sverige ordnade vi för att just skapa ett roligt och fint minne att tänka tillbaka på när vi är utomlands och långt ifrån alla vi älskar. Och det är verkligen ett riktigt fint och roligt minne att ha.

Värsta toaletten

Vi undviker ju äckliga toaletter, vi har med oss vår egen. Men allmänt är herrarnas toaletter väldigt äckliga säger Roger. Även om han inte kommer på exakt var den värsta varit.

Mest spännande person vi mött

Spännande personer vet jag inte, men möten är ju alltid spännande! Vi är väldigt glada för alla nya vänner vi träffat och börjat lära känna via vår nya livsstil. Sen vill vi också nämna alla våra ”gamla” vänner som alltid förgyller vårt liv och gör det mer spännande!

Bästa beachen

Helt klart Apelviken i Varberg! Nu är vi inga beachmänniskor, utan badar hellre från klippor och bryggor. Men vågorna, surfarna, sanddynorna och allt som hör till Apelviken är fantastiskt. Att vi sedan fick chansen att njuta av en grym ställplats (som nu är borta) är vi mycket glada för. Hädanefter blir det camping när vi ska till Apelviken.

Apelviken-varberg

I Europa så vill jag först nämna stranden i Oostkapelle (bilderna längst ner i inlägget) i Nederländerna. En otroligt vacker strand, men det var för kallt för att bada när vi var där, men dit kommer vi återvända när det är badvänligt! I Spanien är de flesta stränder fina, men visst älskade vi stranden i Agua Amargas grannvik kanske lite mer än de andra, även om vi inte badade där.

Bästa vinet

En sån svår fråga! Vi provar gärna nytt vin emellanåt och här i Spanien är det ju väldigt billigt. Det billigaste vi dricker kostar €1,9 per flaska så det är svårt att motivera att köpa något annat när det är riktigt bra. Men det är så klart inte det bästa. Nåt Rioja eller Amarone tar nog hem första platsen.

Bästa solnedgången

Det blir definitivt Erquy i Bretagne, Frankrike, där tidvattnet samtidigt steg ett par meter när vi kollade in solnedgången.

Bästa soluppgången

När vi körde över Römö-bron i Danmark!

Vad hade vi kunnat göra bättre/annorlunda?

Avslutar med denna svåra och bra fråga. Vi kommer egentligen bara på en sak vi kunde gjort bättre och det är att vi inte skulle litat så mycket på vad alla andra sagt om att få plats under jul/nyår utan istället vågat ta reda på lite mer själva. Då hade vi inte fastnat i Rincon i 7 veckor. Men samtidigt, vi trivdes där och känner inte att vi slösat bort någon tid. Men oron över att inte få plats gjorde att vi hade lite för bråttom ner utmed Spanska västkusten.

Översta bilden är en beskärning av Annas bästa bilder under 2018 på Instagram.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

11 svar till ”Vår återblick på året 2018”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Visst är det både kul och intressant att blicka tillbaka, göra bokslut över ett år som gått och sedan smida planer och se fram emot nästa.
  Vilket härligt år ni haft, med otroliga upplevelser i stort och smått.
  Nu önskar vi er ett lika bra (eller ännu bättre) 2019!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack BrittMarie! 2019 har iaf börjat riktigt bra och vi ser verkligen fram emot att få njuta även detta året i vår Frankieboy!

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det kul att hitta nya trevliga ställen på resan!
  Vi har några vi gillar på Islas Canarias 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   En dag tar vi oss dit med! 😀

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Kul att reflektera lite bakåt. Många här är förvånade över att det är mindre ”tryck” på platserna. Tydligen är det nåt nytt för denna säsongen. Kanske en del slutat med övervintring i husbil pga ålder eller sjukdom.
  Man lär sig ganska mycket om sig själv genom att göra en sån här reresa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Varje år är ju lärorikt tack och lov, men detta året har onekligen varit speciellt. Träffade ju er bland annat! 😀 <3

 4. Profilbild för Cillaingeborg

  Åh vilket härligt inlägg! Både ämnen/rubriker och alla tips och reflektioner du gör. Hoppas ni får ett minst lika bra 2019 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Cilla! Det hoppas vi oxå 😀

 5. Profilbild för Helena Roth

  Alltså. Berätta för en som inte ens har bil längre: varför skulle bilen dra mindre av ”europeisk” diesel än svensk? Fattar inte…
  I övrigt låter det som ett fint år, så här när du avrundar det hela. Gött!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   För att dieseln här tydligen är mindre utspädd. Har ingen aning om vad den skulle vara utspädd med i Sverige och inte heller om den är det öht. Men så har vi blivit informerade. Men vi har som sagt inte märkt någon skillnad.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.