varierad blogg

Variationen är stor på min blogg

En av tjusningarna med en egen blogg är ju att jag bestämmer innehållet. Till hundra procent. Och då blir det väldigt varierat.

Jag har ju haft många olika bloggar tidigare, där varje blogg haft sitt eget tema: minigrisar, odling, digital utveckling, recept och husbilsliv. Då kunde jag inte skriva lika fritt utan fick hålla mig inom ramarna för vad just den bloggen handlade om.

Efter att jag slagit ihop alla bloggarna till den här, som handlar om mig, oavsett var jag befinner mig i livet så kan jag skriva om precis vad som helst. Det är så otroligt befriande att inte ha stoppat mig själv i ett fack.

Att skriva är en hobby, men faktiskt också viktigt för mig själv att genom skrivandet kunna rensa tankar, uppleva utflykter och resor ytterligare en gång samt dokumentera vad som händer i mitt liv.

Idag finns det inlägg i många olika kategorier, allt från ganska personliga inlägg till något så ytligt som recept. Och allt däremellan. Du vet väl att du kan hitta alla kategorier via menyn under arkiv?

Insåg variationen när jag förra veckan såg de tre senaste inläggen på startsidan, just de tre inläggen bjöd verkligen på helt olika saker.

Eftersom jag skriver om det som faller mig in så blir det precis så varierat som mina tankar och mitt liv i allmänhet är. Det är ju jag. Och bloggen är ju döpt efter mitt namn.

Mitt skrivande behöver få vara lika fritt som mina tankar. Har du något tema eller hur funkar det för dig när du skriver dina inlägg?

Översta bilden är från Porto Covo, vårt ”go-to” när vi vill och behöver hav.

Publicerat:

i:

14 svar till ”Variationen är stor på min blogg”

 1. Profilbild för Mac Törnedal
  Mac Törnedal

  Därför är det så roligt att läsa din inlägg, det handlar som sagt om allt möjligt mellan himmel och jord!
  Väldigt inspirerande och intressant.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roligt att höra Mac! Jag känner likadant när jag läser andra bloggar.

 2. Profilbild för Barbro

  Variation uppskattas! 🙂

 3. Profilbild för Micke

  Är ju aldrig fel att kunna variera sig i bloggvärlden, själv är jag nog inte lika varierande men jag försöker. 😉
  Är ju inspirerande att läsa din blogg tycker jag.

  Ha nu en superb Lördag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tänker att vi alla väljer vad vi bloggar om, det är en stor frihet i sig 🙂 Tack! Detsamma

 4. Profilbild för BP

  Har alltid beundrat personer som kan hålla flera bloggar vid liv, medan andra har svårt för att hålla en enda blogg vid liv.
  Själv har jag alltid bara haft en enda blogg, visserligen en tramsblogg, men med lite god vilja kan man väl kalla den en vardagsblogg. Å det är din blogg också till viss mån tycker jag – typ en dagbok.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var lite mycket där ett tag.. fast oftast har jag haft bara en aktiv. Startat ny när nya faser startat i livet. Jag vet att jag skriver annorlunda än många andra, eftersom jag inte skriver rena dagboksinlägg, utan gör nedslag i det jag vill skriva om och fokuserar på en sag i varje inlägg. Det funkar för mig 🙂 Jag vill hellre se min blogg som en inspirationsblogg 🙂

 5. Profilbild för Ditte

  Intressant att läsa hur du tänker om detta med bloggen. Och att den innehåller lite av varje och av det som är på gång i tankarna och i livet . En typ av dagbok men i ett vidare begrepp.
  Och just att äga sin blogg och skriva om det man vill är ju en frihet. Att sedan andra läser det man skriver är ju alltid trevligt.
  Har för egen del ”bara” haft en blogg och att jag började blogga berodde på att vi då under fyra år bodde och jobbade i i Peking och reste mycket både i Kina och Asien.
  Att en blogg är personlig och varierad gör ju sitt till tycker jag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt trevligt att andra läser det jag skriver 🙂 Det blir en extra dimension när en har dialoger kring texten och tankarna.

 6. Profilbild för Ingrid

  Visst är det trevligt att ha en blogg där man kan skriva om det man för tillfället vill dela med sig av. ”Därav hjärtat är fullt därom talar munnen” finns det något gammalt talesätt som säger. Jag brukar säga att ”Därav hjärtat är full blir det ett blogginlägg”.
  När det gäller läs o talböcker föredrar jag att läsa. Jag har provat talböcker, men har svårt att hålla koncentrationen upp och tankarna har en tendens att glida iväg.
  Ha det så gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Verkligen skönt med en egen blogg, gillar det där talesättet, tack! Exakt, jag somnar också till talböcker (och sommarprat..) Detsamma!

 7. Profilbild för Mareijke #mamshlan
  Mareijke #mamshlan

  Det är det jag gillar med din blogg att du skriver om allt möjligt. Och att du har så fina bilder. Man blir supersugen på att åka till Portugal igen. Men jag ska lugna mig tills jag kan åka med husbilen istället för att flyga, och när jag inte behöver begränsa tiden som jag kan vara där. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att höra! Ja att inte vara begränsad är så klart det bästa, men också skönt att veta att flyget funkar om längtan blir för stor.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.