mandelblom

Varit lite mer social än vanligt

Det är underbart att träffa vänner och vi gör det väldigt gärna, men det är sällan det blir så här intensivt. Och då flyttade vi ändå en digital AW.

Vi vill bo lantligt av flera anledningar, en är att vi gillar att vara bara vi. Att inte omges av andra människor hela tiden. Faktum är att det behovet ökat kraftigt efter husbilslivet och alla vistelser på campingar.

Med det sagt så tycker vi det är underbart härligt att hänga med våra vänner samt träffa nya vänner!

Lunch med J & N

Berättade tidigare om att vi återbesökte den ljuvliga indiska restaurangen i Vila Moura. Det gjorde vi tillsammans med en par som precis träffat och håller på att lära känna. Efter lunchen spenderade vi eftermiddagen i deras hus, som ligger ungefär halvvägs mellan vårt hus och Albufeira. Jätteroligt att ses igen och väldigt intressant att se deras hus samt lyssna till alla planer!

Arbetsläger med Å & K

Några dagar senare kom Å & K, de hade meddelat innan att de hade överskottsenergi och gärna förbrukade den i vår trädgård. Ett erbjudande vi nappade på, så härligt att få hjälp men också roligt att sysselsätta sig tillsammans. De grävde, skyfflade grus, placerade ut stenar runt träden samt sållade jord. Så otroligt tacksam för hjälpen!

Jag fixade maten, vi tog en lång promenad på eftermiddagen och sedan hängde vi tillsammans inne i huset på kvällen.

De sov i sin van på vår parkering i ett par nätter och åt frukost där. Men övrig tid hängde vi tillsammans, i trädgården och inne i huset.

Syjunta i Luz med G & K

Samma dag som Å & K åkte vidare så drog vi ner till Lagos, Luz närmare bestämt. På campingen Turiscampo står våra goa vänner hela vintern och nu var det äntligen dags att ses igen. Med ett par extra klädesplagg i bagaget styrde vi kosan sydväst, med ett första stopp hos vår grönsakstant för inköp av ett antal kilo avokado.

På campingen fick jag hjälp att justera ett par klädesplagg, sen åt vi pizza i Lagos och besökte Holländaren (en butik med mycket svenska varor) för första gången. Det blev lite lakrits och Ahlgrens bilar som följde med hem. På eftermiddagen bjöds det på kaffe och tårta i utetältet innan vi körde hem för att se handbollen.

Känslan jag haft tidigare om att jag är färdig med campinglivet bekräftades denna dagen, även om vi gärna hänger med dem i deras utetält så kände jag att jag inte vill bo på en camping igen. Tänk vad häftigt med alla personliga förändringar!

På restaurang Oliva köpte roger en halvmeterspizza! Tog doggybag med sig hem. Mamma Mia var stängt, men kul att prova något nytt. Fast vi återvänder nog inte, för Mamma Mia är bättre tycker vi.

Efterlängtat besök av C & M

Det var så längesen vi träffades, trots att vi bor med bara 12-15 mil mellan oss (beror på vilken väg en tar). De hade inte varit här sedan i våras så de var nyfikna på vad som hänt sen sist. Jag bjöd på lunch och vi hade som vanligt några härliga timmar tillsammans samtidigt som vi gick runt och visade vad som gjorts och vad vi planerar framöver. Underbart att få dela vår entusiasm kring Portugal och livet här med andra som flyttat hit.

Den inställda AWn ersattes med handbollsEM, så den ser vi fram emot att ha på fredag istället!

Översta bilden är en mandelblomma, fotad under en promenad under arbetslägret 🙂

Publicerat:

i:

2 svar till ”Varit lite mer social än vanligt”

 1. Profilbild för Åsa Rydhard
  Åsa Rydhard

  Ja det var kul med arbetsläger!
  Vi får hitta på någon mer aktivitet framöver 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att höra! Jag fortsätter sållandet 🙂

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.