vega the van

Vega blir perfekt i Portugal

Vi har köpt en ny husbil, eller en plåtis rättare sagt. En van som vi kan ta oss runt med i Portugal på ett helt annat sätt än vi kunde med vår stora husbil.

Tanken var att byta husbil till våren när vi visste mer om hur det här projektet i Portugal går, men det dök upp ett tillfälle och en förälskelse som vi inte kunde motstå. Därför har vi bytt FrankieBoy mot Vega.

Med vår nya Westfalia kan vi komma fram nästan överallt. Vi kommer kunna utforska städer, byar och områden mycket mer effektivt än vad vi kan göra med FrankieBoy i kombination med cyklar. Planeringen var att vi skulle hyra en liten bil i de områden där vi ville kika mer noggrant. Men med Vega (som vi döpt vårt nya hem till) har vi helt andra förutsättningar.

Vi ser fram emot att känna en större frihet när vi rullar på vägarna i Portugal, att inte behöva välja stora vägar hela tiden. Finns säkert vägar och byar där Vega också är för stor, men begränsningen är avsevärt mycket mindre nu.

Nackdelen med det här bytet är att vår resa söderut fördröjs lite, vi måste invänta ett nytt registreringsbevis innan vi kan köra iväg. Men snart hoppas vi det dyker upp, fram till dess så lär vi känna Vega.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Vega blir perfekt i Portugal”

 1. Profilbild för Sven Olsson

  Det skall bli spännande att följa er resa, hoppas ni hittar mark och bygger ett Tiny House.
  Vilket chassi är Vega byggt på?
  Det är väl kallare i Portugal än i Spanien , är människorna trevligare bättre miljöer ?

  1. Profilbild för Anna

   Tack Sven! Hoppas det är okej att ge dig länkar som svar på dina frågor.
   Allt om Vega
   Varför Portugal

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.