Jag äter inte kött eller kyckling. Man kallar väl mig för pescetarian. Men jag gillar verkligen inte etiketter, det sätter oss i fack som vi ska leva upp till. Jag gillar inte all fisk/skaldjur och äter inte heller gluten. Inte för att jag är glutenintolerant utan för att jag helt enkelt mår bättre utan. 

Så jag försöker inte att hålla mig till några etiketter. Men här är i alla all ett gott vegetariskt recept som vi åt i lördags tillsammans med ett gott glas rött vin. Självklart går det lika bra med vatten/mjölk eller annan valfri dryck.

Det här receptet är ursprungligen från Mitt kök, där jag hittade det men anpassade det till vad jag hade hemma. Receptet räcker till 2-3 personer, beroende på hur mycket sallad/tillbehör man serverar till.

Vegetariska biffar med yoghurtsås

Ingredienser biffar

1/2 vitkålshuvud
1 dl hackad salladslök
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk grädde
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk cayennepeppar
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
100 g fetaost
Salt & peppar
Smör till stekning

Ingredienser sås

1 msk hackad torkad koriander
0,5 dl hackad persilja
0,5 dl hackad mynta
0,25 dl hackad citronmeliss (kan uteslutas)
1 tsk citronsaft
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
Salt & peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen och ställ i kylen. Kör vitkål och salladslök i mixern. Lägg över i bunke och blanda i resten av ingredienserna till biffarna. Forma smeten till biffar och stek på medelvärme i smör.

Biffarna blir ganska kladdiga och svåra att få upp hela ur stekpannan. Men när du väl fått upp dem och lagt dem på tallriken, serverat med yoghurtsåsen och en liten sallad så njuter du! En middag som helt säkert även barnen gillar!