verktyg-for-effektivitet

Verktyg för bättre effektivitet

Jag är en grymt organiserad och strukturerad person. Älskar ordning och reda. Och ju äldre (och mer digital) jag blir desto sämre minne får jag. Jag är beroende av pålitliga verktyg som kommer ihåg och strukturerar vettigt åt mig.

Todo & projektledarverktyg

Som jag har testat projektledarverktyg! När jag hör om något nytt så hänger jag på låset för att få testa. Men mina kriterier får mig jämt att stanna kvar i Asana. Det har en tydlig översikt, är ganska låg tröskel för nya att börja använda och det är billigt! Eller gratis om man inte vill ha pro-versionen. I Asana kan jag ha min privata to-do lista också, alltså även tasks som inte är knutna till ett projekt eller mitt jobb.

Alla har vi olika ”must have” och ”nice to have” funktioner för ett projektverktyg, därför är det helt omöjligt att hänvisa alla till Asana. Men för mig och mitt företag funkar det alldeles utmärkt.

Listor

Älskar listor! Jag samla restaurangtips för olika städer, tips på hotell, filmrekommendationer och mathandlingslista t.ex. Allt gör vi tillsammans, min man och jag, i Wunderlist. Listorna är gemensamma och vi kan därför bara lägga in att mjölken är slut och då ser den andra (läs Roger..) det och kan köpa det på vägen hem från jobbet. Jag har ingen användning för Wunderlist i mitt arbete, men för de privata listorna är det verkligen helt genialt!

Tidtagning- & faktureringssystem

Jag har använt Harvest i många år! Tycker det är riktigt bra för att hålla ordning på tid jag lägger i olika projekt och för olika kunder. Det är lätt att få rätt tid att belasta rätt projekt. Det går att koppla ihop med Asana också om man vill. Jag fakturerar i samma program. Men jag bokför inte själv utan har en redovisningskonsult som får mina fakturor digitalt. Fakturorna mailar jag direkt till kund. Harvest är väldigt bra om man har tjänster som är återkommande, t.ex. förvaltningsavtal el. prenumerationer, då man kan ställa in att fakturorna ska skickas med jämna mellanrum. Automagiskt!

Texteffektivitet

När man skriver samma text ofta är det väldigt skönt att ha ett program som via ett kortkommando hämtar in texten. Nedan text använder jag titt som tätt när jag bygger en webb i väntan på att kunden ska komma med en liten textsnutt till en puff eller liknande. I TextExpander behöver jag bara skriva #lorum så rasslar nedan text fram, oavsett vilket program jag befinner mig i. Effektivt att slippa behöva kopiera och klistra in varje gång. Kan självklart användas till precis vilka textsnuttar som helst.

Lorem Ipsum är en utfyllnadstext från tryck- och förlagsindustrin. Lorem ipsum har varit standard ända sedan 1500-talet, när en okänd boksättare tog att antal bokstäver och blandade dem för att göra ett provexemplar av en bok. Lorem ipsum har inte bara överlevt fem århundraden, utan även övergången till elektronisk typografi utan större förändringar. Det blev allmänt känt på 1960-talet i samband med lanseringen av Letraset-ark med avsnitt av Lorem Ipsum, och senare med mjukvaror som Aldus PageMaker.

 

Läs gärna om min IT-palett om du är intresserad av fler verktyg (där finns de som jag använder för att hantera de tjänster som kom med internet.)

Publicerat:

i:

3 svar till ”Verktyg för bättre effektivitet”

 1. Profilbild för Helena Roth

  Oj vad många tips jag fick där! Asana har jag testat, men har inte några aktiva projekt igång där för stunden. Har sedan ett par år tillbaka Trello som mitt favorit-list-verktyg! Men ska definitivt kolla in både Harvest och TextExpander och din IT-palett. Tack för att du delar med dig!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Trello har för dålig översikt för mina projekt. Kul att kunna inspirera och tack för att du kommenterar!

 2. […] Ja jag erkänner, jag behöver även verktyg för att kunna hålla den höga effektiviteten. Jag använder ett strukturerat projektledarverktyg, en pålitlig & driftsäker dator samt onlinetjänster som t.ex. Dropbox, Harvest, Wunderlist och synkroniserad e-post i alla enheter. Men självklart också ett snabbt internet. Jag har bloggat om mina verktyg för effektivitet tidigare. […]

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.