Klagshamn

Vi är nu i Sverige efter 8 månader utomlands

Igår körde vi från Flensburg till Malmö, med bara ett kort stopp för fika och vi reflekterade över den här övervintringen.

Sitter i Klagshamn och tittar på havet. Som jag saknat det. Det är lite för kallt och regnigt just nu för att sitta ute, men jag ser det. Hör rödstjärten sjunga och njuter av att landa. För även om vi inte har längtat till Sverige, är vi nu hemma i dubbel bemärkelse. I vårt hem FrankieBoy och i vårt hemland. Och det är skönt.

Här kommer lite reflektioner.

Vi hade tänkt oss en nolla men det blev en åtta

Vår tur blev som en 8:a. Det känns bra. En nolla hade säkert blivit bra det också. Men vi är väldigt glada över vår resrutt och vi har verkligen haft riktigt bra väder nästan hela tiden. Här hittar du resrutten.

Europarutt med husbil
Vår resrutt blev en 8:a

Inte hittat den perfekta byn/stan

Från allra första början var tanken att vi skulle använda den här vintern att leta efter en by vi ville köpa hus eller lägenhet i. Vi skulle inte resa i husbil och vi skulle inte flytta in i den heller. Vi tog andra beslut som ledde till den här livsstilen. Och tur är väl det, för vi har inte hittat någon ort/by/stad som vi skulle vilja köpa en lägenhet i.

Alla länder har något som utmärker sig

Vi har ju massor av intryck som ska sorteras och bearbetas. Vi har bloggat nästan varje dag och har därför mycket vi kan läsa och återuppleva genom bilder och text. Men så där snabbt – vad utmärker de olika länderna?

 • Danmark – dyrt
 • Tyskland – husdetaljer
 • Nederländerna – platt
 • Belgien – choklad
 • Frankrike – tidvatten
 • Spanien – billigt
 • Portugal – vackert

Miljöer

Havet är viktigt för oss och vi ska njuta mer av natur, vandring och cykling än städer nästa tur. Det kommer betyda att vi kommer vara ännu mer kräsna med boplatserna då vi inte gärna lämnar FrankieBoy längre stunder om han inte har kompisar nära sig som hjälper till att hålla koll. Inte omöjligt det blir mer av ordnade ställplatser och campingar.

Mat och sånt

 • Baguetterna i Frankrike. Roger har verkligen njutit av dem.
 • Torkad fisk i butikerna dödar matlusten, och särskilt längtan efter fiskmiddag.
 • Härodlat är fantastiskt gott och billigt i Spanien & Portugal.
 • Restauranger är inte viktigt alls.
Klagshamn
FrankieBoy vackert inramad i Klagshamn

Boplatser för FrankieBoy

Att byta boplats varje natt är inte för oss, om det inte bara är en transportsträcka. Vi stannar gärna minst 2-3 nätter. Är det en bra plats vill vi kunna välja att stanna även 1-2 veckor. Vill ha cykelavstånd till mataffär och vatten/tömning lättillgängligt. El inte nödvändigt om det är fint väder. Skiner solen klarar vi oss i flera veckor med våra solceller. Men el kan behövas till cykelbatterierna emellanåt så därför är en boplats där en kan välja el en natt bara, riktigt bra, även om vi står längre. Väldigt viktigt att vi har bra mottagning på våra telefoner/internet. Annars kan vi inte sköta vårt jobb.

Det finns mycket mer att reflektera över, men det här är våra första och spontana tankar i alla fall.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

18 svar till ”Vi är nu i Sverige efter 8 månader utomlands”

 1. Profilbild för Henry Laitinen
  Henry Laitinen

  Välkomna hem till kylan! Vi ses efter midsommar.
  MVH Hempa

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, det gör vi!

 2. Profilbild för Robert Svensson
  Robert Svensson

  Välkommen till Sverige! Det har varit väldigt trevligt att följa er resa. Jag börjar varje dag med att läsa om era upplevelser. Jag hoppas det fortsätter!
  Hälsar en som samlar mod att följa i era hjulspår.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Vi fortsätter blogga, för oss är det en livsstil inte bara en resa så ”resan” fortsätter. inlägget i övermorgon kanske passar dig bra 😉

 3. Profilbild för Kaffestund

  Det blir snart bättre. Tänk på att det faktiskt kan vara bra att få lite kontrast. Då kan ni uppskatta annat mer. Lite som att drömma om de där bagetterna då ni äter filmjölk med flingor 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är ingen fara, vi ska bara vänja oss 🙂 Och kontraster gillar vi verkligen det är en fördel med att bo i husbil att vi får kontraster hela tiden, även när vi är utomlands. Fast av varierande art, vilket ju också är trevligt 🙂 Och baguetterna får han fortsätta drömma om, även om jag gissar han kommer att stilla sin abstinens med baguetter här.

 4. Profilbild för Christel

  Välkomna till Sverige igen, det blir lika roligt att följa er var ni än är!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Christel, så roligt att du hänger här med oss 🙂

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Det kommer säkert att ta ett tag för er att smälta och reflektera över er resa. Jag tycker det räcker att vara borta 4-5 veckor (vilket är våra längsta resor), för att en behöver tänka igenom vad vi egentligen har upplevt, även om vi verkligen försöker leva i nuet under resans gång. Då är både foton, blogg och dagbok till god hjälp.
  Resa gör vi tre gånger: vid planering, under resans gång och när vi kommit hem.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi reflekterar hela tiden, och det är som du säger tre resor i varje resa. Även om vi inte riktigt ser det som en resa, så är det ju det det har varit. Men vi fortsätter att rulla, bara på annan mer känd mark.

 6. Profilbild för Lisa

  Hoppas ni får en fin tid i Sverige efter er tid i Europa. Vart land har sin tjusning och jag upplevde Nederländerna som mycket mer än platt. Många kanaler där liksom i Belgien och verkligt trevliga människor. Sen dessa fantastiska fält av blommor , helt underbart. Hoppas ni hittar nån eller några bra platser i sommarsverige att stå och njuta på . Sverige kan vara fantastiskt om det bara blir lite varmare. Vi håller tummarna för sol o värme

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Du har helt rätt om Nederländerna, mycket fina städer och kanaler. Men den snabbaste reflektioner var just att det var så platt, och det var det som utmärkte mest när vi gjorde en snabb återblick. Nu hade vi inte några fantastiska fält av blommor i höstas, annars hade det kanske stuckit ut mer. Sverige är verkligen fantastiskt och vi är övertygade om att vi kommer ha det alldeles kanon här också.

 7. Profilbild för Rolle o Carina

  Då hälsar vi eder välkomna hem igen då till Svedala!
  Det har vart kul att få följa er i er fina Blogg 🙂

  Ha det gott hemmavid nu också….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tackar, det går fint att fortsätta följa även i Sverige 🙂

 8. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  Om du skulle klassificera Turiscampo på Algarve. Är det någon plats man kan stå länge på. Vi känner till platsen och har varit förbi där

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi stod där i två veckor. Men det ligger för långt från havet för att vara perfekt. Tycker vi.

 9. Profilbild för Anette
  Anette

  Välkomna hem! Det har varit riktigt roligt att följa med på Eran resa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Kul att du följer. Vi fortsätter ju vår livsstil så rullar vidare och bloggar vidare.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 10°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
22°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.