Vi & katterna i värmen

Vi hade 6 dagar på raken förra veckan med över 40 grader och vi gör alla det som vi mår bäst av i värmen, både vi och katterna.

Katterna har legat under vattentankarna till stor del, vattnet blir ju aldrig så varmt som luften så det är som stora kylklampar för dem. Men de har också kommit upp på balkongen och ätit, vilat och druckit. De har legat på den blöta handduk jag lagt ut åt dem. De lägger sig gärna intill balkongdörren också, för där drar det nog lite från insidan av huset, som ju är mycket svalare än vad det är ute. Normalt har de inte vattenskål på balkongen, utan dricker i insektsfaten som står på framsidan av huset. Men för att de inte ska behöva röra sig mer än nödvändigt så har de vatten på balkongen också när det är så här varmt.

Kattbilderna i det här inlägget är bara fotade genom balkongdörren då jag inte ville störa dem och ”tvinga” dem till aktivitet i värmen.

Semlan håller sig någon annanstans på dagarna, ibland följer ungarna med henne ibland stannar de kvar här hos oss <3. Då brukar jag fjäska med lite godis och självfallet långa samtal!

Vi då?

På förmiddagarna jobbar vi på med det vi har lust till, vad gäller trädgård och projekt. Det har varit 22-25 grader som kallast under dygnet och då är det skön temperatur under hela förmiddagen, Efter lunch börjar det bli lite för varmt, då tar vi alltid ett långt svalkande bad och sen går vi in och läser samt sover middag. När vi vaknar runt 16-tiden är dagen som allra varmast och då blir det kaffe inomhus, samtidigt som vi jobbar eller gör något annat stillsamt. Efter att vi varit och svalkat oss i poolen så klart.

Mobilbild på oss i poolen

Framåt 18-tiden börjar temperaturen sjunka, då hoppar vi i poolen igen och så sitter vi sen en stund i solen och torkar. Middag i skuggan och så hänger vi ute tills solen går ner. Då går vi in och efter flera dagar med över 40 grader har värmen inne stigit till ca 28 grader inne på kvällen. Men takfläktarna går för fullt och vi har det bra!

Under natten är fönstren öppna och vi får ner temperaturen 1-3 grader, beroende på om det blåser något eller inte.

Vi lider inte alls av den här värmen, luftfuktigheten ligger under 20% hela dagen när det är så här varmt. Men visst är poolen underbar och den hjälper oss självklart att hålla oss svala, vi badar, leker, simmar och bara doppar oss. Många gånger varje dag!

Det har blivit svalare nu, så både blöta handduken och vattenskålen är borttagen från balkongen.

Publicerat:

i:

,

32 svar till ”Vi & katterna i värmen”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Härlig bild på er i poolen =) vilken tur att ni fick den klar tidigare än september. Antar att du gett Kevin extra beröm och kanske har han fått mer godsaker från trädgården? (För han heter väl Kevin – er byggkontakt)
  Kattbilderna….mmm jag bara smälter. Här är ingen värme men klädvalet är lätt- det är regnställ som gäller. Dags att cykla in till jobbet. Ha en bra måndag! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vilket minne, ja han heter Kevin. Han får godsaker när han är här, vilket han inte längre behöver vara.. så nej det har inte blivit mer. Regnställ på – sydvästen på svaj. Ja, det är hösten i Sverige det. Detsamma! Kram

 2. Profilbild för Anki

  Härliga bilder på katterna! Ja, en fin bild på er båda också!
  Ha det gott!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Vilken underbar header av en riktig livsnjutare! Erat liv skiljer ju en hel del av vårt… börjar tänka på finnarna som gillar bada bastu. Bastu gillade jag inte som band, duschade bara snabbt….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja han njuter verkligen på den svalare och blöta handduken. Visst skiljer det sig mot livet i Sverige, det var ju därför vi flyttade .)

 4. Profilbild för Anni

  Det tar några sekunder innan jag inser vad som är ”konstigt” med bilden på er i poolen. Ni har glasögon på! Jag vet inte om jag någonsin sett någon bada i pool eller hav utan att ta av sig glasögonen 🙂
  22-25 grader är för övrigt min idealtemperatur, om jag får välja.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, Roger har alltid glasögonen när han badar, han ser inget annars. Jag tog på mig dem precis vid fototillfället för att kunna se om vi ens kom med på bilden 🙂 Det är för kallt för oss, numera.

 5. Profilbild för JoY

  Vilken tur att poolen blev klar tidigare. Låter härligt att bada flera gånger varje dag. Så fint av er att ge katterna blöta handdukar när värmen är så hög. Katter brukar ju inte gilla att bada, så i poolen lär dom nog inte vilja vara. Minns när min katt råkade halka ner i badkaret, Oj så fort hon kom upp, med min hjälp.
  Njut av värmen, den saknar jag verkligen, speciellt när det regnar här hemma och golfrundan fick ställas in.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var väldigt bra, tänk så väl utnyttjad den blivit redan i år. Nä poolen gillar de inte, fast vi har sett Semlan ligga på kantstenarna runt poolen, de håller ju värmen lite längre på kvällen om solen gassat. Vi njuter verkligen, så tråkigt när jag läste om golfrundan.

 6. Profilbild för Znogge

  Det är inte lätt att vara fyrbent i värmen heller men ni tar verkligen väl hand om dem! Så härligt för er att kunna njuta av svalkande bad!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi gör vad vi kan och hoppas det gör att de står ut lite bättre. Underbart med alla dessa bad!

 7. Profilbild för Mamma C

  Våran Ixa vill inte gå ut under dagen och ligger helst inomhus eller under pergolan på takterrassen.
  Luftfuktigheten har sjunkit rejält här nu som tur är. Så den ligger runt 30 strecket mot runt 90 tidigare.
  Igår sov vi med öppet fönster och takfläkten på. Det gick ner till +20 på natten, så skönt.
  Ha en ny bra vecka.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad skönt att luftfuktigheten sjunkit! Ja det är ju nästan kallt när det blir 20 grader 🙂 Detsamma!

 8. Profilbild för Madde

  Den värmen måste vara tuff för djuren. Vad bra att dom kan få svalka sig lite på våta handdukar, och att ni kan få det i poolen. Ser helt underbart ut tycker jag

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De är ju vana också, tror inte Semlan lider lika mycket som de små. Det är ju deras första sommar. Det är fantastiskt skönt i poolen!

 9. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilka härliga bilder, både den på er och de på kattfamiljen. Det måste vara underbart för dem att kunna sova i skuggan på en urvriden handduk. Finns det någon som kan se så njutande ut som en katt???

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Tror du har rätt, det finns nog ingen som kan njuta synbart så som en katt.

 10. Profilbild för Micke

  Härliga kattbilder, sådant gillar jag. 🙂
  Men visst söker de svalka som de flesta andra, 40 grader är ju 40 grader.
  Inte min grej alls, hade svettats som en skiva bacon i stekpannan. 😉

  Tillönskar dig en fin afton.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillar – du bjuder ju också på fina bilder av de 4-benta emellanåt! Nä 40 grader är inte riktigt 40 grader faktiskt, har ett inlägg om just det på gång! Detsamma

 11. Profilbild för Ingrid

  Katter älskar värme, men på somrarna kan de bli väldigt utslagna och det är för varmt.
  Poolen måste ju vara helt underbar nu när ni har det så hett.
  Ha en glad måndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja visst älskar de värme det märks tydligt. Men de har bevisligen en övre gräns de också. Det är underbart med poolen verkligen! Detsamma!

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vilken bra idé att lägga ut en våt handduk till katterna. Det verkar som om även de tycker så 😀 Ni verkar ha sköna dagar trots värmen och kan man välja när och hur man ska aktivera sig och dessutom kunna ta svalkande dopp lite då och då så är nog livet i värmen helt ok. Fina bilder på katterna och en jättefin bild på er i poolen 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de gillade handduken vilket gladde mig då jag kände jag kunde påverka deras mående lite. Vi njuter på, fast det är svalare nu.

 13. Profilbild för Susjos

  Ljuvliga bilder på katterna, så fint att du hjälper dem med svalkande handduk och vatten nära, de är så fina, och när man ser bilderna så tror man de är tama och gillar att bli klappade 😉
  Underbar bild på er i poolen, så ljuvligt att poolen finns nu i värmen!
  Vi hade det riktigt varmt på Lesbos, dock inte +40 grader, möjligen 34 som mest enligt väderappen, då är det väl i skuggan ? Min man led mer än mej av värmen tror jag, jag njöt …visste ju att vi bara var där i en vecka. Den höga luftfuktigheten var nog det som var jobbigast, det kändes ju ännu varmare då…
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bilderna luras ordentligt då 🙂 Så glad över poolen, som nu har sjunkit ordentligt i temperatur.. Med hög luftfuktighet blir det något helt annat. Detsamma!

 14. Profilbild för Marianne

  Så bra katterna har det hos er, de njuter för fullt ni är så omtänksamma.
  Alla foton inklusive det på er är fina!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi gör vad de kan för att de ska ha det så bra som möjligt i alla fall! Tack!

 15. Profilbild för byblixtra

  Jättefina bilder på katterna som verkar ha det bra på balkongen med blöt handduk och vattenskål.
  Härlig bild på er i poolen och förstår att det är skönt att kunna svalka sig i den värmen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det är väldigt skönt med poolen!

 16. Profilbild för Paula Merio

  Jösses, snart har ni simhud mellan tårna! Skojar förstås, det låter toppenskönt i värmen. När vi hade som varmast var jag tvungen att gå en kilometer hit eller dit för att kunna ta ett dopp. Det innebar att jag var lika varm när jag kom hem igen….lite skillnad mot er. Jättefint foto på ett par som vet att njuta av livet. Kissarna gör detsamma, de är underbara!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jajamen, den har börjat växa ut nu 🙂 Det är verkligen skönt att inte behöva gå mer än 10 meter till svalkan. Vi njuter ordentligt.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.