neukloster

Vi vill inte vara utan internet!

Att vara utan uppkoppling kan säkert vara både lärorikt och bra. Men för oss är det inte alls bra.

Det är frustrerande att hamna på en bra ställplats där typ allt vi behöver finns. Bad nära, SUP-möjligheter, lugn och ro och vatten/tömning. De förutsättningarna gör att vi kan stanna i princip så länge vi vill. I alla fall om vädret är bad/SUP-vänligt.

Usel mottagning i Neukloster

Vi lämnade Schwerin och åkte till en ställplats i Neukloster intill en sjö och badplats, det var 30 grader varmt och vi såg fram emot att ligga i vattnet och stå på våra SUP-brädor och sen jobba på kvällarna. Allt såg verkligen toppen ut i appen. Och det mesta var toppen, verkligen.

Men. Mottagningen. Var. Usel. Inte. Heller. Erbjöd. De. Wi-Fi.

Och för oss som arbetar digitalt är det tokigt. Det har egentligen bara hänt oss en gång tidigare och det var på Frankrikes landsbygd. Annars har vi haft tillräcklig med mottagning på våra telefoner var vi än varit.

Att inte kunna blogga och lägga stories på Instagram är tråkigt, men inte något som ställer till det. Fotografera kan vi ju alltid göra ändå.

neukloster
Fina cykel- & vandringsleder runt ställplatsen
neukloster
Badplatsen nära ställplatsen

Så när det blev så här dumt så stannade vi de två nätter vi betalat för och sedan rullade vi vidare. Det är synd, för platsen var fin och det finns mycket cykelvägar omkring som vi hade kunnat nyttja. Nu blev det inte så.

Bra på Sanddornstrand

Vi hamnade istället vid havet, vilket ju är fantastiskt. Så ibland blir det inte som det var tänkt, men blev som det skulle. Här har vi det riktigt bra, okej mottagning på 4G och väldigt nära havet. Cykelturer, bad och nära till stad. Här kan vi leva som vi önskar!

Morgon – jobb/blogg
Dagtid – aktiviteter
Kväll –  jobb/blogg/bokläsning

Idag är det fredag, så vi kör nog tacos ikväll!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till ”Vi vill inte vara utan internet!”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Nog vill vi ha ett fungerande nät även om vi inte är beroende för arbete som ni är. Vi installerade Telia sense för något år sedan och det har pepparpeppar fungerat riktigt bra i Europa på de ställen ställplatser ej har wifi. Nackdelen är att bilen måste startas, då har vi mottagning en dryg timme. Under färd fungerar det jättebra.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men står bilen igång en timme för att ni ska ha en bra mottagning? Förstår inte lösningen 🙂 Vi har en router som är kopplad till en antenn på taket. Den går dessvärre över samma ”knapp” i panelen som för bilstereon. Så när vi sätter på den går stereon igång (som går att stänga av så klart) men strömförsörjningen är igång och den suger batteri. Det är något vi ska försöka koppla om när vi kommer hem. Fast vår antenn kräver fortfarande att det existerar en mottagning i området… 😀 Har ingen aning om vad Telia Sense är faktiskt.

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Nej, vi behöver bara starta och stänga av bilen för att få nät. Telia sense äräven ”larm”. Vi får meddelande när något händer, kan se var bilen är, hur den kört osv. För oss som inte ”jobbar” funkar det bra.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jaha! Skönt att ni har hittat något som funkar bra.

 3. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Tyskland har överlag dåliga nät har vi upptäckt. Bästa näten runt städerna. Vi känner också att vi är beroende av nätet både vad gäller sporten och min blogg. Som tur är så går det att jobba med kort utan uppkoppling.Jag har tre och det funkar bra även utomlands.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tror att tre o Telenor använder en del samma master. Så var det i Sverige tidigare iaf. Vi har Telenor och är väldigt nöjda trots missen höromdagen.

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Skönt att det blev som det blev när det var som det var. Även om jag inte jobbar internetbaserat kan det vara lite frustrerande att vara utan nät. Men som sagt – fin plats ni hittat

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Exakt 🙂 Ja nu står vi riktigt bra. Ska nog göra ett eget inlägg om dagarna här. Kanske 🙂

 5. Profilbild för FREEDOMtravel
  FREEDOMtravel

  Utan internet försmäktar man … inte. Nu när man kan använda sitt eget internet i (nästan) hela Europa blir man liksom … förvånad. Under seglingsresan i Tyskland träffade vi också på total skugga vid något tillfälle. Inte till havs … men i hamn.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja nästan så 🙂 Det är verkligen ovant att inte ha internet. Tur det är ytterst sällan det händer!

 6. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja tänk va Internet-beroendet har ökat på sistone! 🙂

  Ha det gott…..Surfa på…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahha, eller hur :D)

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 10°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
22°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.