Sanddornstrand – en oväntat bra boplats!

Sanddornstrand – en oväntat bra boplats!

Vi har haft fem sköna och ganska aktiva dygn på ett fantastiskt ställe vid Tysklands norra kustremsa, i regionen Mecklenburg Vorpommern

Det utkristalliseras mer och mer vad det är för platser vi väljer att stanna lite längre på. Det är sjävklart punkterna som vi har med i vår bedömning för Approved by Boihusbil, men vissa punkter är viktigare än andra när det gäller att stanna lite längre. Som jag berättade häromdagen så finns det ju massor av boplatser som vi väljer att stå på trots att de inte är ”bra nog” egentligen.

Just den här kustremsan är en stor turistmagnet med Heiligendamm, Kühlungsborn, Nienhagen och Warnemünde. Alla de platserna har vi nått med cykeln, utan att behöva bo mitt i turistströmmarna. För det är något vi inte trivs i, inte en längre tid i alla fall.

Vi tänkte stanna till två nätter, men det blev fem dygn och hade lätt kunnat bli fler, men det ska bli lite svalare väder så det passar oss att rulla vidare till platser där vi ska utforska lite.

Sanddornstrand på Tysklands norra kust

Här på ställplatsen intill Sanddornstrand har vi det förträffligt bra! Men det är inte bara boplatsen utan omgivningarna också. Allt tillsammans blir så bra.

  • cykelvägar utmed havet till närliggande byar
  • underbar stenstrand intill, utan strandkorgar, kurtaxa eller turister
  • kristallklart vatten med sandbotten
  • lantligt läge, här finns inget annat än ställplatsen och en liten restaurang
  • en ordentlig uteplats vid bilen (inga uppmärkningar, men vår plats är kanon med möjlighet att sitta både bredvid och bakom bilen
  • sol och skugga vid husbilen
  • lummigt med höga träd runt ställplatsen

Vi uppskattar verkligen lugnet som omger oss, trots att det är en riktigt stor ställplats. Lite bilder kanske kan visa på känslan vi har här.

sanddornstrand
En boplats längs med var riktigt bra tyckte vi
sanddornstrand stenstrand
Lite soldyrkare på stranden en lördag förmiddag!
sanddornstrand. cykelväg
Fina cykelvägar
sanddornstrand restaurang
Restaurangen, som nyttjades av lokalbor likaväl som bobilsfolk
sanddornstrand
En del av ställplatsen, havet rakt fram
sanddornstrand
Fin plats från andra hållet också, havet rakt fram.

Vi har sovit, jobbat, SUPat, badat, ätit gott, cyklat, utforskat omgivningarna och bara varit. Har hejat och pratat med grannar, men inte umgåtts med någon annan än med oss själva. Allt i strålande sol och med temperatur på 25-31 grader. Vi har med andra ord haft fantastiska dagar. Men idag rullar vi en annan plats, där det är mer puls och förhoppningsvis sammanstrålar vi med våra engelska vänner och med ett par läsare som befinner sig i området vi ska till.

Tack Sanddornstrand, vi kommer gärna tillbaka! Översta bilden visar trappan ner till stranden.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till “Sanddornstrand – en oväntat bra boplats!”

    • Härligt Christer, ja den platsen kan vi verkligen rekommendera, när vädret är fint i varje fall 😀

Translate »