approved by I augusti

Approved by i augusti 2019

I augusti har vi besökt boplatser i Sverige, Danmark och Tyskland och de som fått vår kvalitetsstämpel Approved by Boihusbil är listade i detta inlägg.

De platser som inte har fått vår kvalitetsstämpel kan du hitta i kartan över boplatser för respektive land. I detta inlägget berättar vi bara om de som är Approved by Boihusbil och i augusti blev det faktiskt ganska många. I kartan för respektive land kan du se vilka faciliteter som erbjuds för alla boplatser och vad det kostade när vi var där.

Bokstäverna förklaras längre ner i inlägget och platsernas inbördes ordning är kronologiskt utifrån när vi besökte dem.

Hanatorps Camping, SE

A, C, D, E, F, G, H, I, J = 9 poäng
Inlägg från boplatsen | Boplatser i Sverige | Hitta dit | Boplatsen webbplats
Kommentar: Liten och mysig camping precis intill en varm sjö. Hit återvänder vi väldigt gärna.

Lomma Camping & Resort, SE

B, C, D, E, F, G, H, I = 8 poäng
Boplatser i Sverige | Hitta dit | Boplatsen webbplats
Kommentar: Var här för att hälsa på vänner, utforskade inget och stannade bara en natt.

Praestø Vingård, DK

B, C, E, F, G, H, I, J = 8 poäng
Boplatser i Danmark | Hitta dit | Boplatsen webbplats
Kommentar: Kan bara nyttjas med Pintrip-pass, kan dock köpas på plats. En får bara stanna ett dygn.

Camp Møns Klint, DK

B, C, E, F, G, H, I, J, K = 9 poäng
Boplatser i Danmark | Hitta dit | Boplatsen webbplats
Kommentar: Väldigt dyr camping & även om klinten är nära, känns havet långt borta.

Maltrupvænge Lystbådehavn, DK

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K = 11 poäng
Inlägg från boplatsen | Boplatser i Danmark | Hitta dit
Kommentar: Fullpoängare – en fantastiskt plats, så här älskar vi att bo. Översta bilden är från denna boplats och det finns ett helt inlägg tillägnat denna boplatsen. Se ovan länk.

Sportbootzentrum, DE

B, C, D, E, F, G, I, J, K = 9 poäng
Boplatser i Tyskland | Hitta dit | Boplatsen webbplats
Kommentar: Vyn hade fått poäng om vi stod på annan del av ställplatsen. Men samtidigt tacksamma för skuggan som var där vi stod. Oljud från väg, båtar och annat omkring förtar dessvärre en del av tjusningen med denna plats. Dessutom är sjön väldigt smutsig och inte alls lockande att bada i. Men två dygn för att utforska området var perfekt.

Wohnmobilpark am See Neukloster, DE

C, D, E, F, G, H, I, J = 8 poäng
Boplatser i Tyskland | Hitta dit | Boplatsen webbplats
Kommentar: Hade tänkt stanna några dagar, SUPa i sjön och njuta av lugnet. Dessvärre var uppkopplingen väldigt dålig så vi kunde inte sköta vårt jobb. Men om en inte behöver internet så är det en fantastiskt avslappnad plats med vandringsleder och bad i sjö på närliggande badplats. Vi stannade bara de två dygn vi betalat för när vi kom.

Sanddornstrand Wohnmobilstellplatz, DE

A, C, D, E, F, G, H, I, J = 9 poäng
Inlägg från boplatsen | Boplatser i Tyskland | Hitta dit | Boplatsen webbplats
Kommentar: Här trivdes vi riktigt gott och vi stannade 5 nätter. Lugnt och skönt nära havet med närhet till stad. Stranden är en stenstrand men det är sand på botten. Ingen kurtaxa här, vilket det är på alla omkringliggande stränder.

Stenstranden på Sanddornstrand

Förklaringar

Här kan du se vad de olika bokstäverna betyder. Klicka på + för att läsa en förklaring.
[su_accordion class=””]
[su_spoiler title=”A – Vyn” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]Vi gillar vyer. Att se in i en betongvägg ger inget poäng. Godkända vyer varierar så klart, det kan vara hav eller ängar. Eller vacker utsikt från en högt placerad boplats. Helt enkelt något vi gärna tittar på.[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”B – Plan mark” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]FrankieBoy gillar att stå plant. Vi har ingen hydraulisk nivåreglering utan det krävs manuellt arbete med klossar. Inga konstigheter, men vi tycker ändå det är viktigt att boplatserna tänker på det här, att det ska vara plan mark, så därför erhålls ingen poäng om klossar krävs. Vi kan bara avgöra den plats vi ställer FrankieBoy på, så grannen kanske inte kräver klossar, men vi gör det för att marken lutar extra mycket på just vår plats.[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”C – Rymlig layout” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]När vi bor gillar vi att det finns gott om utrymme för FrankieBoy och oss. Allra helst vill vi ju ha 10×10 meters platser men det erbjuds inte så ofta. Därför har vi satt gränsen att vi önskar ha minst 2 meter bred uteplats (från vår bodelsdörr till tomtgräns/grannens sida). Vi kommer inte gå med måttband och mäta, utan vi bedömer med ögonmått. [/su_spoiler]
[su_spoiler title=”D – Närhet till hav eller sjö” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]Vi gillar och får energi av vatten, men vi blir också lugna och mer harmoniska. Att vara i närheten av hav eller sjö är därför väldigt viktigt för oss, oavsett väder och temperatur. Så boplatser som har en placering där vi snabbt och enkelt kan få det behovet uppfyllt får poäng. Vi har inte satt upp ett visst antal km, utan låter det vara en bedömningssak.[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”E – Skötsel” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]Om det finns el, toalett eller tömning av något slag har ingen som helst påverkan på våra poäng. Vi har allt med oss i bilen och väljer boplats utifrån våra behov för tillfället. Vad vi däremot tycker är viktigt är att de faciliteter som finns ska vara välskötta! Det kan vara en oklippt gräsmatta som avgör att poäng inte utdelas, den här punkten gäller hela boplatsens skötsel.[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”F – Tillgänglighet” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]- Vi kör en 8,4 meter lång husbil som väger 5 ton. Det är inte en extremt stor bil på något sätt, men ibland hamnar vi på vägar som vi är väldigt glada att ha passerat. Men när vi åker till en boplats ska vi ofta samma väg ut igen, så om vi känner att vi helst inte skulle vilja köra ut från boplatsen på grund av vägen så får den inte denna poängen. Det har inte hänt så många gånger men vi tycker det borde vara en självklarhet att vägen till/från är anpassad för förväntad trafik.
[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”G – Cykelavstånd till mataffär” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]Denna punkt är med för oavsett var vi bor så behöver vi handla mat eller komplettera tidigare handling. Vi planerar vår handling och handlar ofta när vi förflyttar oss. Men det är väldigt positivt om det inom cykelavstånd finns någon typ av mataffär, liten lokal eller stor supermarket spelar ingen roll. Vi kan inte resonera på samma sätt med den här punkten som med faciliteter då vi alltid behöver mat. Så här delas en poäng ut om vi gärna cyklar till mataffären för att komplettera, då det är vanligt att cyklar finns med på husbilarna så tror vi detta är viktigt för många.[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”H – Lugn och ro” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]Att ha en motorväg nära boplatsen ger inga poäng, inte heller om det passerar 3 tåg i timmen på den intill liggande järnvägen. En crossbana eller ljudlig fabrik stoppar också poängen. Mycket skällande hundar eller om traktens mötesplats för mopedister är i grannskapet så kammas det hem noll poäng. Här handlar det om att vi ska tycka det är lugnt och skönt. Självklart förväntar vi oss inte 100% tystnad, men oljud vill vi inte ha.
[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”I – Trygghet” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]Där vi bor vill vi känna oss trygga. Det behöver inte vara staket och nyckelkort på platsen för det. Men vi vill kunna lämna FrankieBoy hela dagen och inte känna oro över om någon försöker ta sig in. Det kan vara tryggt nog att vara i och runt bilen, men för att få poäng ska vi känna oss trygga att lämna FrankieBoy i flera timmar.
[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”J – Bemötande & information” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]Om det finns personer på plats så förväntar vi oss att vi bemöts med respekt och vänlighet. Vi har tyvärr ofta känt oss ovälkomna och det delas så klart inte ut något poäng då. Om det inte finns någon bemanning på boplatsen så bedömer vi enkelheten i att sköta betalning och information kring vilka regler som gäller just där.
[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”K – Wi-Fi” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]Detta är den enda faciliteten som är med i vår bedömning. Vi har eget internet så vi klarar oss alltid där det finns telefonmottagning. Men. Vi lever i en digital värld och kravet på ett väl fungerande internet är något som vi jämställer med att att ha närhet till en mataffär. Ja vi jobbar i bilen och har kanske större behov än många andra, men samtidigt så blir det här allt viktigare ju yngre husbilister som är ute och reser. De som vuxit upp med internet vill inte vara utan. Därför vill vi premiera de boplatser som fattat vikten av ett fungerande och pålitligt internet. Om vi tycker att boplatsens wi-fi är så bra att vi använder det istället för vårt egna så delas en poäng ut.
[/su_spoiler]
[/su_accordion]

Bilden är från Maltrupvænge

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

2 svar till ”Approved by i augusti 2019”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Många fina bra platser ni hittar för oss Bobilister! 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi är så glada att kunna hitta bra boplatser och att kunna dela med oss av dem!

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.