Logga in på Wordpress

WordPress – logga in

För ett antal månader sedan fick jag ett telefonsamtal från en person jag inte kände. Personen var inte heller någon kund till mig. Men hon behövde hjälp!

Hon hade googlat för att få reda på hur hon skulle göra för att komma in på sin WordPress hemsidas kontrollpanel. Hennes sökning hade inte gett henne något svar men hon hade hittat min hemsida. Hon ringde och självklart vägledde jag henne att komma in på sin sidas kontrollpanel.

Adminpanel – kontrollpanel – finns säkert många andra namn också. Det jag syftar på är alltså ”backoffice” till din hemsida där du skriver inlägg etc.

När jag idag skrev på Facebook och undrade vad folk vill att Webbtanten ska skriva om, så kom detta upp igen! Kristina får ofta samma fråga av sina vänner och bekanta och självklart ska Webbtanten prata WordPress nu.

Det blir alltså ett gäng inlägg med olika delar som beskriver kontrollpanelen och arbetet med en WordPress hemsida när installationen är genomförd.

WordPress – att logga in
Om din hemsideadress är www.minadress.se så är adressen till din kontrollpanel: www.minadress.se/wp-admin

Om du är inloggad och din webbläsare kommer ihåg din inloggning kommer du direkt till kontrollpanelen, annars måste du ange ditt användarnamn och ditt lösenord. Du ser i bilden ovanför hur inloggningsrutan ser ut. Det finns även en länk där du kan klicka om du glömt av ditt lösenord.

Kontrollpanelen är där du sköter din hemsidas innehåll och väljer bland olika utseenden. Det är även där du skriver dina inlägg. I nästa inlägg om WordPress kommer jag att övergripande beskriva vad du kan göra inne i kontrollpanelen för att i senare inlägg detaljbeskriva de olika delarna.

När jag gör en installation/produktion lägger jag alltid till en ”Logga in” länk i sidfoten och jag ber er andra som installerar WordPress åt en kund el. vän att göra detsamma.

www.minadress.se/wp-admin
Det är alltså den adressen du ska använda för att komma till din wordpress hemsidas kontrollpanel!

Dela gärna detta inlägget till dina vänner och bekanta!

Publicerat:

i:

14 svar till ”WordPress – logga in”

 1. Profilbild för Eva Gozzo
  Eva Gozzo

  Hej! Jag har fått ett pinsamt problem. Eftersom jag tyckte att den i vår styrelse som skapade vår hemsida hade gjort ett dåligt jobb började jag (som har mycket rudimentära kunskaper på detta område) att sitta och mixtra med olika templates och bakgrunder. Jättekul – tills jag lyckades ersätta bef. hemsida med en där inloggningen för att redigera hade försvunnit. (Jag hade tagit bort sidospalter.) Vederbörande skapare som inte heller kan mycket har ingen aning om hur man kommer åt den. Då hittade jag ditt tips om /wp-admin. Överlycklig försökte jag detta. Tyvärr funkar det inte. Vad ska jag göra?
  Med panikartade hälsningar
  Eva Gozzo

 2. Profilbild för En annan anna

  MEN TACK!

  Jag satt här på jobbet, helt låst, på en dator där jag INTE sparat inloggningsuppgifterna. Nu, tack vare dig är jag inloggad och glad igen.

  Supert! 🙂

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Härligt att höra!

 3. Profilbild för Mathias Welansson

  du verkar ju kunna World press och inte jag 🙂 har försökt ändrat Teman och vips så vart jag utloggad och detta fel meddeland att jag inte kommer åt inloggnings didsn.. . Tacksam för svar

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Temat som du bytte till kanske inte var komplett, alltså att filer är trasiga eller saknade. Försök ladda upp temat via FTP för att säkra att alla filer är med.

 4. Profilbild för Vtr45
  Vtr45

  Jag provade på min hemsida (salem.isander.se) dvs med salem.isander.se/wp-admin
  men det blev error, finns ej.
  Vad gör jag för fel?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   avsluta med ett / oxå.
   Så det blir salem.isander.se/wp-admin/

   1. Profilbild för Vtr45
    Vtr45

    Var ska jag skriva /
    ?

 5. Profilbild för JP
  JP

  Jag ska logga in på vår förenings hemsida för första gången och har fått ett bekräftelsemail med mitt användarnamn samt två länkar. Den ena länken leder ingenstans och via den andra länken kommer jag till inloggningsfönstret som ser ut som på din bild ovan. Användarnamnet fyller jag i, men vad är lösenordet? Det står inget i bekräftelsemailet och jag kan inte heller hitta på ett eget lösenord. Hur gör jag?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Klicka på ”glömt lösenordet” så får du ett mail där du kan fixa ett eget lösenord.

 6. Profilbild för JP
  JP

  Jag fick ett nytt mail efter förfrågan till vår IT-människa och denna gång fanns det ett lösenord med i mailet. Så var inte så konstigt att det inte funkade innan. Men NU kommer jag in 🙂

 7. Profilbild för Maria
  Maria

  Hej! Vet ej om du svarar längre på denna tråd. Men jag har problem att logga in på min aktuella blogg. Jag kommer däremot in på någon slags inlogg för min gamla nedlagda blogg. Jättefrustrerande. Den verkar inte känna igen min mejladress som gäller min aktuella blogg och kan därför inte begära nytt lösenord. Det var länge sedan jag gjorde ett inlägg. Kan bara se min blogg, men inte redigera eller göra inlägg. Jag har en egen domän men jag använder WordPress som publiceringsverktyg.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Jag tolkar det som att du använder wordpress.coms verktyg. Eftersom jag aldrig använder det kan jag inte vägleda dig dessvärre. Kontakta supporten på wordpress.com.

 8. Profilbild för Jacequeline
  Jacequeline

  Tusen tack för att du la upp det här, utan dig hade jag aldrig nått min hemsida! Tack!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.