9. Skicka ett SMS fyllt av kärlek

Relationer rinner ut i sanden, tiden räcker inte alltid till och kanske det finns någon som du saknar? Idag utmanar jag dig att ta kontakt med någon du inte pratat med på länge.

Livet är fullt av passerade relationer, skolkamrater, lärare, bästisar, arbetskamrater, kursare, partners, släkt, vänner, bekanta… och det är ju helt naturligt. Alla personer som passerat i livet finns det inte tid och/eller lust för att behålla kontakten med.

Men kanske det finns någon som du önskar du haft kvar kontakten med? Någon som du tror skulle bli glad för ett SMS eller hälsning på annat sätt. Idag är dagen då du tar tag i det. Idag är dagen då du talar om för den andra personen att du saknar den.

Julmusik från min spellista

Anna-dagen

Idag är det Anna-dagen, alltså min och alla andra Annors namnsdag. Grattis till oss! Och om du inte saknar kontakt med någon kanske du istället vill skicka ett grattis SMS till en Anna 🙂

Det är också dagen då den torkade fisken ska läggas i lut. Något jag aldrig gjort. Har smakat lutfisk hemma hos min pappa för många år sedan och gillade det inte.

Här i Portugal finns en liknande rätt på julbordet. Torkad torsk som blötlagts och sedan tillagats (finns en mängd variationer på hur den tillagas). Torsk heter Bacalhau men om en vill ha färsk och inte blötlagd behöver en säkra att den är ”fresco” (vilket jag hittat i frysdisken på stora mataffären Continente). Här är det nämligen den torkade torsken som används i den traditionella matlagningen. Bacalhau äts ofta hela året om.

Vi har nu haft 13 får här på vår äng ett tag. Det är Fernando som lånar ut dem till oss tills gräsklippningen är gjord. Rogivande att höra hur deras skälla runt halsen klonkar och se de tre små lammen leka och dia.

Lucköppning 9 december
Jag utmanar dig att skicka ett SMS till någon, fyllt av värme och kärlek.

Publicerat:

i:

,

16 svar till ”9. Skicka ett SMS fyllt av kärlek”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Grattis på din namnsdag!
  Det är mycket med Anna- dagen skrev tidigare hos Gunnel idag att jag kunde höra min mormorsröst att idag är det Anna- dagen då jag vände upp 9 december i almanackan. Nu när jag läser hos dig så minns jag ju också att hon berättade om lutfisken. Jag har aldrig lagt fisken i blöt själv, däremot köper jag gärna färdiglutad fisk och tillagar – mmmm så gott och mycket kryddpeppar ska det vara i såsen.
  Bra uppmaning idag igen =)
  Kan man få skicka ett sms till andra sidan…. för jag saknar min kusin som fick lämna den här världen redan 2016 blott 40 år. Vet du jag tänder ett ljus och ”pratar” lite med henne.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Såklart du kan skicka SMS till andra sidan, det är väl bara fantasin som sätter begränsningar, din lösning är ju fantastiskt fin!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  grattis, skickade till dottern! Maken skickar ofta meddelanden 💕

 3. Profilbild för Äventyret framtiden

  Grattis Anna!
  jag ska ta dig på orden idag och sända en hälsning till någon som inte har hört av mig på länge.
  I övrigt så sänder jag sms dagligdags och med kärleksfulla hälsningar men som sagt det finns någon som jag inte har hört av mig till på en längre tid. Det är dags !

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Karin! Vad roligt, hoppas hen blir glad för ditt SMS.

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Grattis på namnsdagen! I morse skickade jag ett sms med ❤️❤️ till min mellandotter Anna. Sms är något som vi ofta använder till nära och kära eller bara till någon som vi inte pratat med på länge, bra utmaning!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vi använder också mycket SMS.

 5. Profilbild för znogge

  Grattis på namnsdagen! Anna är ett väldigt fint namn och bland annat min mammas mormor hette det.
  Lutfisk är ingenting för mig men i dag är det pepparkakans dag så jag har självklart ätit några sådana.
  Vilka miljövänliga ”gräsklippare” ni har 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Pepparkakans dag läste jag om hos Gunnel, har faktiskt aldrig vetat att det är samma som min namnsdag. Ja de är väldigt miljövänliga 🙂

 6. Profilbild för Anita

  Grattis på Anna-dagen!
  Lutfisk hör inte till mina favoriter men det gör pepparkakor och lagom till dagens första fotbollsmatch ska det bli kaffe med saffransbullar och pepparkakor.
  Bra utmaning med att ta kontakt. Igår träffade jag ett gäng gamla arbetskollegor som jag inte träffat sedan 2019. Jag kan inte ta åt mig äran för att träffen blev av men han som var arrangör fick många lovord av oss andra och vi har redan bestämt oss för att träffas i vår igen.
  Och så mysigt med era gräsklippare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Pepparkakor är väldigt gott, dessvärre inte de glutenfria 🙁 Roligt ni hade kul igår och att ni vill ses igen!

 7. Profilbild för Susjos

  Grattis på Anna-dagen, och mums med lutfisk, dock lutar jag inte av den själv, och tyvärr finns den sällan på vårt julbord, det är ju bara jag som äter den, brukar beställa den om den finns på restaurangernas julbord, gott gott!
  Skickade flera sms igår till nära och kära med en bild på vårt barnbarn, det uppskattades!
  Så mysigt med fåren som gräsklippare!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! SMS är väldigt uppskattat att få, den direkta dialogen har minskat i takt med att alla delar med sig i sociala medier tycker jag. Ja det är mysigt med levande gräsklippare. Tack skön lördag önskar jag dig

 8. Profilbild för Ditte

  Grattis på Anna dagen!
  Hoppas du haft en bra dag.
  Vad gäller tid så har vi alla tiden att höra av oss. Men att det inte blir av är en helt annan sak.
  Dygnet har 24 h och sedan är det ju upp till var och en hur en använder dem- Tänker ofta på Bodil Jönsons bok ”Tio tankar om tid.” En gammal bok men ändå så aktuell.
  Tycker jag är ganska bra på att höra av mig och ringer hellre än skickar sms. Känns mer personligt för min del Och tiden att prata har jag absolut
  Leonard Cohen är en favorit som jag då och då sett och hört live i N.Y och London. Såg honom 1972 här i Stockholm i Kungl. Tennishallen. Alla konserter minnesvärda-

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så klart handlar det om prioriteringar. Som allt i livet. Men visst har vissa en situation som lämnar mindre utrymme för tankar på andra än sig själv och det är ju fullt förståeligt när en t.ex. är småbarnsförälder eller överhopad med jobb. Kul du sett Leonard Cohen live, jag är ingen konsertmänniska så lyssnar bara genom mina egna högtalare 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.