albufeira marina

Albufeira Marina

Vi skulle ut och åka båt, och båten utgick från Albufeira Marina. Jag tyckte det var så färgglatt och fint där så det blev en hel del bilder.

Faktiskt har vi varit här förut, men då bara snabbt passerat förbi. Nu gick vi omkring och väntade på att båten skulle åka så vi hade gott om tid att utforska hela marinan.

Där finns massor av restauranger, souvenirbutiker, mataffär, alla kontor för båtturer av alla möjliga slag, husbåtshotell och gästhamn bland annat.

Mina intryck är att det inte var mycket folk i rörelse denna helgdag i Portugal. Husbåtarna ligger alldeles för nära varandra. Vissa restauranger hade ansträngt sig mer än andra vad gäller dekorationer, inkastare stod vid varje restaurang fast klockan inte passerat 10 än!

Albufeira marina ligger lite i utkanten av stan, men inte stora avstånd ändå. Och om en promenerar från de gamla delarna så kan en passera en fin utsiktsplats där det även bor katter. Katterna får bo där för kommunen och frivilliga ser till att de sköts om. Väl värt ett besök om en gillar katter!

Här är ett inlägg där jag beskriver vårt första besök i bland annat Albufeira.

Länk till Albufeira kommuns hemsida

Båtturen kommer det inlägg om!

Publicerat:

i:

12 svar till ”Albufeira Marina”

 1. Profilbild för znogge

  Vilket trevligt besök i marinan och så härliga bilder. Dock har jag svårt för inkastare och söker mig gärna bort från den typen av restauranger. Tycker att man ofta hittar något bättre och mer prisvärt ett eller två kvarter bort.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Marinor brukar vara väldigt turistinriktade och så även här. Inget som passar mig heller, men nu gick ju båten härifrån och jag tyckte det var kul att se, eftersom jag gillar båtar. Men nej, vi åt inte där.

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilka färgglada hus mot den grå himlen. Hamnar och båtar brukar erbjuda många härliga motiv att fotografera!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja husen är färgglada och fina, hamnar är trevligt att strosa i absolut.

 3. Profilbild för Mamma C

  Verkligen en härlig färgklick på husen.
  Precis som du säger så är det väl väldigt turistigt i en båthamn.
  Om det är husbåtarna man ser med livbojarna, så skulle man nästan kunna hoppa häck över till nästa och nästa båt.
  Ha en bra torsdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är turistiskt, inte så konstig heller. Ja det är husbåtarna med livbojarna. De ligger nästan på varandra. Detsamma! Kram

 4. Profilbild för Hannas krypin

  Så härliga färgklickar du bjuder på! Hamnen ser riktigt trevlig ut måste jag säga.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är en färgglad hamn som har allt en kan önska sig, tror jag 🙂

 5. Profilbild för ibod11 - Ingrid

  Det var verkligen rejält färgglatt och jag hade också blivit sugen på att fota. Men kanske är det lite väl många och starka färger för att jag skulle vilja bo där. I övrigt ännu en fin plats och den där utsiktsplatsen med katter skulle jag mer än gärna vilja besöka. Synd att jag inte är en soldyrkare längre för Portugal låter spännande. Jaja, jag vet att man kan åka andra tider än på sommaren också så vem vet… 😀 Samtidigt är det kanske sommaren som är den finaste tiden för ett besök.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Som båtturist är det fint att mötas av alla färger tänker jag. Portugal är fint för besök året om, särskilt för dig som gillar lite svalare temperaturer så skulle nog oktober vara en härlig månad. Kan ha otur med regn, men oftast regnar det mer i jan och febr. Men vädret rår en ju inte på! Kram

 6. Profilbild för Marianne

  Ja det är verkligen tätt, bor det folk på de året om, som i Stockholm? Isåfall har de väldigt nära till grannen.
  Det är fint med färgerna tycker jag, det påminner lite om ett område jag såg i Reykjavik, nytt, modernt och mycket färg, men inte riktigt lika mycket som här.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej det tror jag inte, det är nog motsvarande hotell/campingstugor. Nära till grannen har de verkligen. Kul det finns mycket färg i Reykjavik, Kram!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.