April (Abril) 2021

När jag tittar tillbaka på april är det mestadels renoveringsarbete jag ser, både i bilder och inlägg.

Jag fyller år första april, så började månaden med att fira med tårta från bagaren. En fantastiskt god tårta, utan gluten, som smakade semla!

En enorm tårta fick jag, så gav bort hälften till Fernando och hans familj

Renoveringen

Det är intensivt med renoveringen, i april har det hänt massor även om inte så mycket blev helt färdigställt, Men servicehuset blev till slut klart när dörren kom och golven utjämnades.

Vi fick leverans av allt kakel och berättade om våra vitvaror.

Pengar

I ett inlägg berättade jag om vår budget för ett beboeligt hus. Berättade också om våra tankar kring om vi ska hyra, leasa eller köpa en personbil.

Och vi berättade att vår plåtis är till salu.

Trädgården

En stor skörd av bondbönor tog jag hand om innan torkan slog till, eftersom jag inte vattnar de delar av trädgården. Squash har jag i sista veckan på april kunnat börja skörda.

Flera såbäddar har jag gjort, har fått 13-14 ton med brunnen kogödsel. Har faktiskt också beställt trä för att kunna bygga sålådor, men mer om det framöver.

Bjöd också på ett inlägg med massor av bilder från trädgården.

Vädret

Första 20 dagarna var det varmt och skönt. Men sen kom det kallare temperaturer och det syns på växterna. Tanken på att ett växthus nog skulle vara bra att ha har grott. Jag behöver kunna ha plantorna lite längre i skyddat läge, för även om det är varmt och skönt här mestadels så kan det bli kalla nätter på våren och då trivs inte alla plantor. Ett nytt projekt att planera så småningom alltså 😀

Vi har en plan att kunna flytta in i huset i början av juni. Allt kommer inte vara klart då, men badrum, kök och en säng hoppas vi att vi har på plats då.

Publicerat:

i:

2 svar till ”April (Abril) 2021”

  1. Profilbild för Resfredag/Annika

    Grattis på födelsedagen. Och vad UNDERBART med flytt till Portugal!!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack :). Ja det här känns hur bra som helst!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.