Balkongen användbar igen

Vår härliga balkong mot öster, med ljuvlig vy, är äntligen användbar igen!

Gillar den där balkongen skarpt, så det känns underbart att vi nu kan hänga där igen.

Städat och rensat

Balkongen har varit vårt förråd för verktygsvagnar och en massa andra saker som inte alls ska vara där. Men vi har inte haft någon annanstans att förvara det. Förrän nu när halva hönshuset blivit vårt förråd.

Så alla saker som inte ska vara på balkongen är alltså flyttade. Sen har vi spolat rent väggarna upp till underkant på fönstren samt golvet. Jag har efter det skurat golvet flera gånger och dessutom tvättat flugskydden samt fönstren. Våra gamla campingmöbler från husbilslivet är renspolade. Det luktar till och med rent där nu!

Varmt på sommaren

Det har varit för varmt på balkongen i sommar, då det ofta är västvindar som blåser då, vilket gör att det är helt vindstilla på balkongen. Så även om solen försvinner runt knuten före lunch är det sällan behagligt när solen värmt upp det skyddade utrymmet under hela förmiddagen med lufttemperatur runt 35-40 grader. Då trivs vi bäst på västsidan av huset.

Men nu när temperaturen är behagligare (runt 30 grader) och förmiddagarna är svala så är det gött på balkongen även när det är vindstilla. Dessutom har det blåst östliga vindar några dagar nu och då är det ju fantastiskt skönt att sitta där.

utsikt balkong
Utsikten från balkongen

Både laga mat och äta där

Vi har haft vår lilla mobila grill fram till nu och det har ju funkat, men med vår större grill (som du ser på översta bilden) kan vi nu laga mat på ett annat sätt ute. Den har fått sin plats i ena hörnet men när den används rullas den fram till räcket. Eftersom den har hjul kan vi rulla ut den till västersidan om vi hellre vill laga mat och äta där, till exempel under sommaren. Stolar och bord är placerade mot innerväggen istället så regn inte blöter ner det. I alla fall nu under vintertid.

Fröodling och återvinning.

Återvinning och fröodling

Vår lilla återvinningsstation med sorteringshinkar och Bokashi har vi hela tiden haft där utanför köksfönstret. Nu har dessa saker fått en bra plats mot innerväggen och är därmed skyddade mot det värsta regnet. Dessutom har vi ett vitrinskåp i stål som fungerar som växthus för fröodlingar.

Planering

Det ska självklart målas om inklusive allt underarbete som krävs först, men det blir inte förrän nästa år. Därför kändes det viktigt att få rent och städat så vi kan nyttja balkongen på vintern. Då är den nämligen väldigt skön att vara på då utrymmet är skyddad från både norr- och västvindar.

PS. Cadac-grillen är till salu.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.