bokslutet klart

Bokslutet klart för 2021

Många egna företagare prokastrinerar bokslutet så länge det bara går har jag sett, men jag älskar att göra avslut!

Eftersom jag sedan några år gör vårt företags bokföring själv så har jag full koll på varje transaktion. Jag fick bra hjälp förra året när jag skulle göra mitt första bokslut vilket hjälpte mig i år. Dessutom använder jag en programvara som även har tillägg för årsredovisning och företagets deklaration.

I år behövde jag bara hjälp med att hur jag ska bokföra skatten när den dras på Skattekontot och att flytta föregående års vinst till balanserad vinst. Och det hade jag egentligen koll på, men det blev bekräftat att jag hade gjort rätt och kunde hoppa över ett mellanlaondningskonto.

Nu har jag ett bokslut med snygga och rena transaktioner per den 31/12 utan en massa rättningar, så när jag ska göra nästa bokslut har jag ett facit att kolla på.

Årsredovisningen är inskickad med digital signering till Bolagsverket och deklarationen finns nu hos Skatteverket. Det är lätt att missa att skriva under deklarationen när en skickar in filerna, för det räcker inte att bara skicka in dem – utan en behöver själv leta upp var signeringen ska göras och sedan göra det. Inte en användarvänlig lösning hos Skatteverket med tydliga steg.

Check på bokslut och deklaration för företaget, nästa vecka kan jag göra våra personliga deklarationer och därefter kontakta vår ekonomikonsult här i Portugal för våra portugisiska deklarationer!

På bilden kan du se vårt hus i mitten, fotat från grannen.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Bokslutet klart för 2021”

 1. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Grattis! Det känns alltid bra när deklarationen är klar. Jag ska göra min den 15.
  Idag känns det som vår! Ca 5 grader, sol, blå himmel och så gott som vindstilla.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det känns bra! Våra egna går snabbt att göra, bara ett klick tror jag 🙂 Skönt att våren är på väg hos dig!

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.