wunderlist-underbara-listor

Dags att hylla Wunderlist

För många år sedan provade jag Wunderlist som to-do app, men det funkade inte för mig – saknades troligen funktioner som jag behövde då. 

Wunderlist har legat bland ”köpta” men ej installerade appar i telefonen sen dess. Tills jag såg Sofias inlägg om saker som förenklar livet – förresten så är hennes blogg en fröjd på så många sätt. Så botanisera gärna där och se om du hittar inspirerande inlägg.

Wunderlist är gratis men finns med en ”pro” version också. I gratis versionen finns begränsningar men ändå väl tilltagna så tror de flesta privatpersoner klarar sig utan pro-versionen. Ingen reklam i appen heller!

Underbara listor i Wunderlist

Wunderlist är en app för listor. Checklistor. Man kan skapa hur många olika listor man vill och man kan även skapa underlistor och lägga i mappar. Endast en nivå med mappar kan göras dock. Du kan dela med dig av listor till andra, t.ex. din partner som kanske är den som oftast handlar på vägen hem från jobbet.

handlingslista-wunderlistMina favoritlistor

Resor

Jag har en mapp för resor och en lista för varje resmål med tips om hotell, sevärdheter och annat man får av vänner som varit ute och rest eller från bloggar och tidningar. Samlar allt på ett och samma ställe så när det är dags att boka eller åka iväg så hittar jag allt samlat.

Mat

När något är slut i skafferiet/kylskåpet så skriver jag direkt in det i listan i Wunderlist. Roger har samma lista i sin telefon så när han öppnar Mat-listan ser han att jag skrivit in saker som ska handlas. Man kan även få notiser så klart.

När man sedan går och handlar är det enkelt att bocka av efterhand som man plockar ner varor i vagnen/korgen. När man bockat av så försvinner det från listan. Finns inte det man skrivit upp på listan i affären låter man det helt enkelt ligga kvar i appen och då glömmer man inte det nästa gång! Väldigt smidigt och det är ett mycket enkelt användarsnitt i appen, med stora checkrutor vilket underlättar när man ska lägga ner salladen, gurkan och vitkålen i vagnen samtidigt som man klickar i det i checklistan.

Boktips

Blir ofta att man pratar böcker tycker jag när man träffar vänner. Men sen när man ska låna el. köpa nån ny så kommer i alla fall inte jag ihåg vad jag fått för tips. Genom att snabbt och smidigt skriva in i appen direkt så har jag ju tipsen lättillgängliga när det är dags att införskaffa en bok nästa gång.

Smidigt i både dator och telefon

Jag som sitter många timmar framför datorn uppskattar när appar finns även för datorn så jag slipper ta upp telefonen och skriva in nåt som dyker upp. Generellt är det det superenkla användarsnittet jag gillar. Skriv och tryck enter för att lägga in en ny task i listan på datorn. Skriv och tryck på nästa i tangentbordet i telefonen. Swosch! Klart!

Skillnad mot Evernote

Evernote är en app man kan använda till mycket, till ex till listor. Jag samlar t.ex alla recept i min Evernote. Men jag har också alla mina noteringar från kundmöten, mallar till mail samt annat ”bra att ha” samlat där.

För mig är skillnaden på användarvänligheten den viktigaste. För man kan göra checklistor i Evernote också men det är inte så lätt att hitta dem i mängden av material man (jag!) samlat i Evernote genom åren. Evernotes checklistor blir ikryssade, men ligger kvar och det kan ju vara bra i vissa sammanhang. Men på matlistor och boklistor t.ex. är det inte intressant att se tycker jag. Jag kommer fortsätta använda Evernote till många saker, men Wunderlist till annat.

Publicerat:

i:

7 svar till ”Dags att hylla Wunderlist”

 1. […] Wunderlist är superbra till mycket, men – det här är nåt annat. […]

 2. […] filmrekommendationer och mathandlingslista t.ex. Allt gör vi tillsammans, min man och jag, i Wunderlist. Listorna är gemensamma och vi kan därför bara lägga in att mjölken är slut och då ser den […]

 3. […] Wunderlist är superbra till mycket, men – det här är nåt annat. […]

 4. […] ner saker som vi tyckte var viktiga i en specifikation för vår kommande husbil. Vi använde Wunderlist till det, en must have-lista och en nice-to-have […]

 5. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Som exellfreak med ett erkänt stort intresse av listor i alla skeden av livet **LER** måste jag säga att jag kastade mig över din app, den skall bli KUL för att den går BÅDE i datorn och telefonen. VI som älskar böcker kommer ibland inte ihåg vad det var för bok vi fick tips om när vi väl står i bokaffären… nu fixar vi det.
  TACK

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja den är väldigt bra till boklistor också! Vassego

 6. […] vi handlar mat följer vi vår lista i Wunderlist som jag bloggade om på min andra blogg Webbtanten för ett par år sedan. Den är grym, vi har […]

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.