Drake (164 av 365)

Att läsa skönlitteratur är otroligt rogivande och samtidigt en verklighetsflykt! Det vet min kära dotter att jag tycker, så i julklapp fick jag en bok av henne. En gåva som var genomtänkt och uppskattad!

Tyvärr är jag inte som alla andra! Både på gott och ont förstås… Hon hade hört att den här boken hade fått så otroligt bra kritik och alla tycker den är sååå bra! Men det tyckte inte jag, sorry, men så har jag mycket svårt för förnedring. Det gör mig ont och jag blir ledsen och förbannad! En bok kan mycket väl vara otäck, men då på ett annat sätt. Men eftersom jag fått boken av henne så ville jag verkligen läsa ut den! Den blev bättre, men helheten är fortfarande en mörk och tragisk berättelse! Visst, verkligheten ser ut så, men det hjälps inte, jag vill inte läsa om det i alla fall!

164_drake

Publicerat:

i:

16 svar till ”Drake (164 av 365)”

 1. Profilbild för Sanna

  Hej där! Tycker det är en bra idé att döpa kultingarna efter Astrid Lindgren-figurer. Många namn att hämta även till kommande kullar!

 2. Profilbild för Sarah

  Jag hade nog inte klarat av att läsa boken just nu (finns för många utmaningar i mitt liv…nog bäst att jag undviker för mycket svart), men filmen såg jag i förra helgen – helt otroligt bra (fast jag vet inte hur jag hade uppfattat den om jag först hade läst boken – kanske skulle filmen också blivit för mörk). Förstår varför den har fått så mycket bra kritik.

  Ang. dvdfilmerna – kan inte jag ta med mig M och komma och hämta dem hemma hos dig? Då kunde vi hälsa på grisarna samtidigt? Är du hemma på onsdag eftermiddag…runt 15-tiden?

  /S.

 3. Profilbild för Cornelias Cottage

  Håller med dig i allt. Jag har också läst den och jag gillar inte att man mår dåligt efter avslutad bok. Precis efter läste jag Såld och den var 10 resor värre… Så nu håller jag mig borta från dylika böcker. Jag behöver mer glädje i mitt liv, inte elände.

  Kram!

 4. Profilbild för Anna

  Sanna – ja än så länge är det det bästa.. men gubben vill att en ska heta Särimner.. han är inte klok!
  Sarah – har inte sett filmen och nu har jag faktiskt ingen lust heller. Vi ses på onsdag!
  CC – den har jag nog inte läst tror jag… ska akta mig för den 🙂

 5. Profilbild för Bitte

  HEllo tjejen..

  Tråkigt med böcker som ”inte känns bra” att läsa…
  Jag tycker att man ska må bra av läsande, annars mår jag dåligt… ( lysande slutledning)
  Så med andra ord, den vill jag inte låna av dig… haha

  och så till den egentliga frågan, hade nästan glömt vad jag skulle säga…….365 foton, vad är det för kul… ????Vill du förklara?? Nyfiken.

  kram Bitte

 6. Profilbild för Josefine

  Jag blev så glad då jag såg en blogg om minigrisar, de är så söta! För många år sedan passade jag min dåvarande chefs minigris Hugo och han var så mysig!
  Har tyvärr inte tid för en gris just nu, men så småningom kanske!

 7. Profilbild för Maria

  Det finns en hel uppsjö eländesböcker o en hel massa folk som nästan bara läser den typen av böcker.. jag har inte riktigt förstått tjusningen men får läsa en o annan för jobbets skull.
  Jag gillar att läsa BANGs(Barbro Alving) kåserier, tycker att det är fantastiskt hr så mkt fortfarande kan vara vansinnigt kul trots att det har åtskilliga år på nacken

 8. Profilbild för Anna

  Bitte – klicka på länken till höger (bilden med kameran) och på fliken längst upp bredvid grisarnas flikar så kan du läsa massor om foto i 365 dagar.
  Josefin – välkommen hit! det är bra när man inser sina begränsningar, men tids nog kanske det blir en plutt hos er med 🙂
  Maria – Hrm.. Bang har jag inte läst, får leta upp nåt, här är det mest kriminal – & kärleksromaner!

 9. Profilbild för Anna

  Jag har inte läst den. Jag började med Tusen strålande solar och var arg på mansläktet i veckor efteråt. Sedan ett tag tillbaka längtar jag efter billig och kravlös litteratur. Så jag köpte en trave med billiga pocketromaner på Myrorna. Du vet, sådana där där han är djup förälskad men hon ser inte honom och så gråter han i sin ensamhet. Till slut vaknar hennes hjärta och hon låter honom kyssa henne djupt och passionerat. Tankebefriande läsning 🙂

  Tack för tipset ang utmaningen men jag är så dålig på utmaningar. Fast å andra sida är det ju jättekul att ta bilder efter ett tema. Oh, jag måste fundera lite till.

 10. Profilbild för Erica

  Jag verkar vara den enda som tycker att Flyga Drake är en fantastisk (men hemsk!) bok…
  Fantastisk för att den handlar om det riktiga livet och för att författaren skildrar det på ett så äkta och naket sätt. Hemsk för att… ja, det behöver jag nog inte gå in på.
  Jag läste Tusen strålande solar efteråt, och jag håller verkligen med dig, Anna här ovan, att mansläktet inte låg särskilt bra till den närmsta tiden efter det.
  Och visst måste man vara upplagd för att orka läsa om elände och tragedi, men det är också givande, intressant och rätt nyttigt. Och jäkligt befriande att få gråta ut, bli förbannad och faktiskt tillåta sig att reagera på att inte omvärlden inte är så sockersöt som man skulle önska. Eller? Kram från mig!

 11. Profilbild för Lady Stalker

  Jag förstår! Man vill ju inte läsa böcker man mår dåligt av.
  Jag har också läst boken, däremot inte sett filmen.

  Jag visste inte vad som skulle hända, och mådde förstås också dåligt av vissa partier i boken. Men vilken bok i övrigt! En av de bästa jag någonsin läst. Efteråt kändes allt platt ett tag …

  Böcker jag däremot inte kan läsa alls, är sådana som rakt igenom BARA handlar om till exempel barnmisshandel, mord eller liknande. Pojken som kallades Det är en bok jag inte skulle klara av, till exempel …

  Kram!

 12. Profilbild för Anna

  Erica – dina tankar är så rätt, stumpan! fast jag orkar ändå inte läsa såna böcker 😉 gråter gör jag ofta, när jag ser på film
  LadyStalker – ja, jag är i alla fall glad åt att den är utläst nu :-).

 13. Profilbild för Lotten

  Jag tyckte boken var bra! Kanske inte så bra som kritikerna säger, men en bra bok för mig är en som berör och som jag minns efteråt. En som har bra språk och som författaren vill något med. Ett budskap helt enkelt. Det är inte en ”eländesbok” tycker jag. Har också läst Tusen strålande solar men den grep inte tag i mig på samma sätt. Filmen såg vi i julhelgen och den var bra. Det otäcka var mer en underton än så uppenbart tyckte jag i filmen. Men visst fanns det där också.

  Kul att se dina foton! Var sugen på att hoppa på men inser att det skulle stressa mig…
  Kram

 14. Profilbild för annette

  Har läst den boken, tyckte det blev lite väl mycket jobbigt, men jag läste ut den i alla fall.

  Kramen /7annette

 15. Profilbild för Julie McLeod

  One of my favorite books! I wonder if I’ll see an actual kite flying anytime in 2009?

 16. Profilbild för Anna

  Lotten – tur vi är olika!
  Annette – som jag då
  Julie – that was something I thought I wouldn´t see.. the book was a better option for the picture!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.