falun2015-skidvm-inte-bara-tv

#falun2015 inte bara på TV

Idag börjar SkidVM i Falun som många med mig har längtat efter. Vi hoppas och tror på många fantastiska upplevelser och spännande uppgörelser i spåren. Men just skidprestationerna överlåter jag till experterna att prata om, jag vill istället inspirera dig till att använda fler enheter för att göra din SkidVM upplevelse större även om du inte är på plats i Falun.

Flera skärmar

Det har ett bra tag talats om att man använder sig av en extra skärm när man tittar på TV. I den extra skärmen man följer t.ex. hashtags (#), #falun2015 som är den officiella hashtaggen för skid-VM i Falun som exempel, och har dialoger med andra som tittar på samma program eller tävling. Många hävdar dessutom att den andra skärmen gör TV:n till en second screen för man fokuserar mer på sin ipad/iphone/dator än TV:n. Oavsett vilka av skärmarna du väljer att använda så har #falun2015 underlättat för dig.

Att du kan använda din dator för att se sändningarna istället för att sätta på TV:n är inget jag tänkte prata om. Inte heller tänkte jag fokusera på att man med en dator som motor kanske använder sin TV som skärm för att se webbsändningarna istället för TV-sändningarna. Finns mängder med varianter för hur vi använder våra skärmar, datorer och TV-apparater för att se tävlingarna. Jag kommer göra ett inlägg inom kort där jag beskriver hur vår tekniska lösning ser ut kring TV:n.

Tävlingar, försnack, eftersnack och intervjuer

www.falun2015.com

På den officiella webbplatsen finns nästan allt. Det senaste om det mesta och även en hel del information om vad som händer omkring och i Falun under VM-veckan. Det finns en favorit på siten som jag vill rekommendera och det är ”socialhuben” där man kan hitta men även överskådligt följa de tävlandes egna kanaler. De tävlande är uppdelade landsvis – så du kan lätt hitta dina favoriter.

www.svt.se/sport/vm-vinter

SVT sänder och sändningarna startar i Play ikväll 18:55. Som vanligt kan vi se André Pops, Jakob Hård, Anders Blomquist och Yvette Hermundstad med gäster och experter lotsa oss igenom mästerskapet. Här kan du se SVTs sändningstider.

Två officiella appar under skid-VM i Falun

Live Results

I den här appen hittar du program, liveresultat, spårkartor, nyheter och mycket mer. Finns i AppStore, GooglePlay och Windows Phone

Det är en mycket överskådlig app där man hittar det man söker. Man får även information om kommande evenemang såsom föreläsningar och konserter som pågår i Falun, en del av dem streamas live på Education Arenas webbplats och en del kan du se i Live Arena appen.

Live Arena

En app utvecklad för surfplattor, finns än så länge bara i AppStore. Du kan följa tävlingarna i 3D-vy och själv välja vilken kamera du vill se sändningarna via. Ser fram emot att testa den här appen när sändningarna drar igång!

Läs mer om apparna och hitta länkarna för att ladda ner den som passar din enhet

Radio och poddar

Jag har inte hittat någon särskild pod för just skid-VM, om du känner till någon får du gärna hojta så jag kan länka till den.

Sveriges Radio sänder samt att de lägger ut en del avsnitt tillgängliga efteråt på sin site om Skid-VM i Falun

Bilden tillhör #falun2015 officiella bilder – för att använda läs licensen på Flickr. 

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.