Fantastisk helg med #tweetupvimle

Att lära känna människor via nätet är fantastiskt! Man vidgar sina vyer enormt eftersom man ofta pratar med människor man inte skulle träffat om det inte vore för ex. Twitter.

När man gör en träff eller sammankomst med twittrare kallas det ”tweetup”. Jag och Roger samt Samuel, som har tillgång till sin släkts sommarstuga i byn, tyckte att det var dags för en tweetup mitt ute i landsbygden. En träff av och med twittrare mitt i ett sommarlov, i vårt paradis. Det tyckte tydligen en del andra också för det kom många härliga twittrare tillsammans med sina respektive, sina barn och djur. Inbjudan gick ut som ett event på Facebook, länken twittrades ut med jämna mellanrum och inbjudan gällde alla twittrare i alla flöden så mina tweets retweetades (skickades ut igen av andra) flera gånger. I förra veckan skrev jag ett blogginlägg om mina förväntningar, vilka överträffades med råge!

Men hur var helgen då?

Helt fantastisk! Trots att vi var 31 personer här under dagen så kändes det som om jag hann prata och umgås med alla. Hur ofta känner man så? Det var också väldigt roligt att träffa de respektive som var med. Fördjupade relationer, ny kunskap, glädjen i att stolt få visa vad fina grisar jag har och att känna värmen av alla som uppskattade de timmar de stannade i vår lantliga luft. Det här känns bra, ”helt rätt” som Roger sa. Vi gjorde en knytis, alla tog med sig det de ville äta och dricka – frukost bjöd jag på till de som sov över. Egenodlad gurka serverades bland annat till mackan.

Varför kom de då till Vimle?

Konceptet av att träffas i en avslappnad och lantlig miljö hoppas vi var huvudanledningen. Utan programpunkter med massor av tid för mingel och att lära känna tidigare kontakter lite mer samt hitta nya vänner och bekantskaper. Självklart drog minigrisarna en hel del, det är ju lite exotiskt att ha 12 st. minigrisar som är så tama som mina är. De var ju samtalsämnet både under helgen och nu efteråt ser man att det är mycket grisar på bilderna.

Stäng fönstret! 

Just den här helgen hade nog flugornas herre kallat till möte i Vimle också. De hade förmodligen sett vår inbjudan och tyckte att det passade bra att vara här de också så de kunde njuta av allt som dukades fram. Det var otroligt mycket flugor, det enda som var inte var riktigt roligt den här helgen faktiskt. Det smälldes med flugsmällarna hela tiden, liken fyllde golvet och dammsugaren togs faktiskt fram också. När kvällningen kom och vi stängde alla dörrar och fönster på altanen och utrotningen av flugor hade genomförts var jag väldigt noga med att vi inte skulle ha in några igen. Vilket resulterade i ropet ”stäng fönstret” när Vickan startade sin sångkarriär genom ett öppet fönster. Förlåt vännen, det var inte meningen, hoppas karriären kan fortsätta ändå.

Twitterelit/VimleJox

Alla som var med på vår tweetup hade skickat ett meddelande innan där de berättade något om sig själva som de inte trodde någon annan kände till. Detta gjorde vi sedan en tipspromenad om. Den som vann ärades med titeln ”Twitterelit” så klart och fick en pava ”Vimlejox” som pris. Vinnaren är Johan Lange! Vi har nu ett mätbart resultat på vad en Twitterelit är för något.

Kommer du nästa år?

Självklart ordnar vi en tweetupvimle även nästa år. Inbjudan går ut i mars någon gång när Samuel vet sitt spelschema och tider för Almedalen och SSWC är inplanerade.

Tack alla som kom och gjorde den här helgen till en fantastisk upplevelse och ett minne för livet!

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”Fantastisk helg med #tweetupvimle”

  1. Profilbild för Anne-Lie

    Fantastiska kul att träffa gamla och nya twänner! Stort tack till Anna och Roger för att ni ordnat det så fint!

    1. Profilbild för @VimleAnna

      Tack Anne-Lie för att du och Hannes kom. Tack för hjälpen med att städa undan det värsta på söndagsmorgonen och hoppas din förkylning gett med sig nu.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.