Fem känslor jag längtar efter

Även om vi är friska och befinner oss i landet vi älskar kryper frustrationen på. Och även om vi har bestämt oss för att vila lite från husletandet så längtar vi.

Vi har förmågan att njuta här och nu eftersom vi väljer våra nulägen frekvent. Våra aktiva val i livet leder oss dit vi vill. Men ibland kommer otåligheten, när en process går långsammare än vad vi önskar. Som nu.

Det ligger inte i våra händer när vi hittar vårt hus. Så vi drömmer, planerar och längtar. Och vi längtar efter olika saker varje dag. Just nu är detta min (Annas) topp-fem.

Längtar efter att sitta nära varandra i en skön och mjuk soffa. I snart 3 års tid har vi suttit i varsin fåtölj istället för att luta oss mot varandra när vi kollar på film eller läser varsin bok. Det saknar jag väldigt mycket. I vårt nya hem kommer soffan bli den viktigaste möbeln.

Längtar efter att kunna kompostera vårt matavfall och göra egen jord. Vår rutin att kompostera det som blir över på skärbrädan när vi tillagar vår mat, som är vegetarisk, existerar inte då campingar inte erbjuder kompostering vanligtvis. Har beställt Bokashi hinkar som väntar på oss i Sverige, de ser vi fram emot att använda och fyllas av välbehag när vi kan jordförbättra med egen jord.

Längtar efter att bli smutsig om händerna. När vi hade gård i Sverige så var händerna nariga och jorden under naglarna gick inte alltid att få bort. Saknar det kreativa arbetet i trädgården och jag saknar att fysiskt utmattad krypa ner mellan lakanen på kvällen.

Längtar efter att njuta i sköna utemöbler oavsett väder. Vädret här ger oss möjligheten att vara utomhus näst intill hela dagarna. I vår trädgård kommer det finnas skydd för regn, sol och vind, flera sköna platser att hänga på oavsett väder. Längtar efter att både planera, bygga och njuta av det.

Längtar efter att kunna vara spontan i matlagningen. Vi har det mesta i vårt lilla kök i Vega, men jag längtar efter att kunna laga den maten som faller mig in, där jag har tillgång till full frys, ugn, blender och matberedare. Och där inspirationen kommer från vad som finns att hämta i trädgården.

Bilden föreställer Johannesbröd eller carob som det också heter.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Fem känslor jag längtar efter”

 1. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Förstår din längtan till fullo.
  1. Längtar efter att sitta nära varandra i en skön och mjuk soffa.
  –en av de saker vi gjorde i vår förra lägenhet var att leta SOFFA med stora bokstäver, vi hade en kravspec som vi båda var 100% på så vi fick leta Lääääänge. Läder, inga lösa kuddar, högt ryggstöd och sittvänlig. Vi hittade den +fotpallar och hade stor ”sofffest”. NU kan vi äntligen njuta av den igen. EN positiv sak med att tvingas vara HÄR 🙂
  2. Längtar efter att kunna kompostera vårt matavfall och göra egen jord.
  — Här finns sopkärl för kompost OCH vi ha ”BoKasperHinkar” Inte riktigt säker på hur de blir med dem, man måste finfördela och vi fyller en hink allt för fort nu på vintern… vätskan är ju svår att gödsla med NU.
  3. Längtar efter att bli smutsig om händerna.
  — JAAAAA men det går ju inte här, min man säger att hemmet svämmar över av blommor 😉
  4. Längtar efter att njuta i sköna utemöbler oavsett väder.
  — JOJO här är regn–grått—regn—snöblandat regn *flinar* nä jag vill inte sitta ute
  5. Längtar efter att kunna vara spontan i matlagningen.
  —-JAAA detta är den ANDRA positiva saken här, laga mat och söla och maskiner 🙂

  1. Profilbild för Anna

   Ja det finns ju fördelar och nackdelar med allt 🙂 Härligt ni kan njuta av bl a soffan när ni nu bor i lägenhet igen.

 2. Profilbild för Ingela Sjöström
  Ingela Sjöström

  Hej Anna o Roger
  Jag heter Ingela o bor på Algarve sen fyra år. Om ni vill komma o se hur vi bor o höra våra erfarenheter om husköp i Portugal så är ni hjärtligt välkomna.
  Vi har en jätte stor tomt med möjlighet att parkera husbilen o tillgång till el o vatten.
  Vi har många av träden du drömmer om att ha på er tomt. Hade varit kul o träffa er.
  Om detta är något ni känner för så kontakta mig på min mail.
  Mvh Ingela

  1. Profilbild för Anna

   Tack för erbjudandet Ingela! Hade varit trevligt att se hur ni har det och höra mera. Jag kontaktar dig på mejl.

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.