Även om vi är friska och befinner oss i landet vi älskar kryper frustrationen på. Och även om vi har bestämt oss för att vila lite från husletandet så längtar vi.

Vi har förmågan att njuta här och nu eftersom vi väljer våra nulägen frekvent. Våra aktiva val i livet leder oss dit vi vill. Men ibland kommer otåligheten, när en process går långsammare än vad vi önskar. Som nu.

Det ligger inte i våra händer när vi hittar vårt hus. Så vi drömmer, planerar och längtar. Och vi längtar efter olika saker varje dag. Just nu är detta min (Annas) topp-fem.

Längtar efter att sitta nära varandra i en skön och mjuk soffa. I snart 3 års tid har vi suttit i varsin fåtölj istället för att luta oss mot varandra när vi kollar på film eller läser varsin bok. Det saknar jag väldigt mycket. I vårt nya hem kommer soffan bli den viktigaste möbeln.

Längtar efter att kunna kompostera vårt matavfall och göra egen jord. Vår rutin att kompostera det som blir över på skärbrädan när vi tillagar vår mat, som är vegetarisk, existerar inte då campingar inte erbjuder kompostering vanligtvis. Har beställt Bokashi hinkar som väntar på oss i Sverige, de ser vi fram emot att använda och fyllas av välbehag när vi kan jordförbättra med egen jord.

Längtar efter att bli smutsig om händerna. När vi hade gård i Sverige så var händerna nariga och jorden under naglarna gick inte alltid att få bort. Saknar det kreativa arbetet i trädgården och jag saknar att fysiskt utmattad krypa ner mellan lakanen på kvällen.

Längtar efter att njuta i sköna utemöbler oavsett väder. Vädret här ger oss möjligheten att vara utomhus näst intill hela dagarna. I vår trädgård kommer det finnas skydd för regn, sol och vind, flera sköna platser att hänga på oavsett väder. Längtar efter att både planera, bygga och njuta av det.

Längtar efter att kunna vara spontan i matlagningen. Vi har det mesta i vårt lilla kök i Vega, men jag längtar efter att kunna laga den maten som faller mig in, där jag har tillgång till full frys, ugn, blender och matberedare. Och där inspirationen kommer från vad som finns att hämta i trädgården.

Bilden föreställer Johannesbröd eller carob som det också heter.