I Sverige ser vi helt andra bilder på fastighetsannonser än här i Portugal! Befriande men också fascinerande.

Därför vill vi visa ett axplock av lite bilder vi sett i vårt sökande bland annonser på fastigheter. Hoppas de ger dig ett leende, det är i alla fall syftet.

Och jo vi respekterar självklart hur det går till här i Portugal, men det är en ganska stor skillnad mot vad vi är vana vid i Sverige så det är kul att dokumentera. Det är mestadels billiga bostäder som inte ens är städade, men många även riktigt dyra hus fotograferas bara med en mobilkamera av mäklaren (som inte är en fotograf…), som det ser ut i alla fall.

Skönt med bilder som visar verkligheten, även om stylade (och ganska tomma hem) underlättar för att se vad som är möjligt utifrån sina egna planer.

Bilderna är skärmdumpar eller nerladdade från annonser.

Suddig och med sprit framme på bordet.
En enstaka liten solcell på taket. Alltså bra att de visar att det bara är en, men känns lite futtigt trots att det är ett litet hus och mycket sol i det här landet.
Att det är färgstarkt är inget vi reagerar över, det är det överallt här. Men det ligger nåt slängt över TV:n och kablar i trassel på golvet.
Mjölk på skrivbordet, blir det fika på visningen?
Det verkar vara nydiskat i alla fall…Prylar överallt.
Varför vill mäklaren visa att det finns ett tält inne?
Kudden på diskbänken är en riktig dealbreaker!
Inte särskilt bra bild, förvånas över det särskilt när det är en villa för ca €600 000,- som ska säljas.

Den översta bilden är ingen mäklarbild, utan en bild på en väderkvarn som det finns en del av här. Och många av dem är till salu för att bygga hus av, vilket ju kanske kunde varit kul – men inget för oss!