mäklarbilder

Mäklarbilder vi fascineras av

I Sverige ser vi helt andra bilder på fastighetsannonser än här i Portugal! Befriande men också fascinerande.

Därför vill vi visa ett axplock av lite bilder vi sett i vårt sökande bland annonser på fastigheter. Hoppas de ger dig ett leende, det är i alla fall syftet.

Och jo vi respekterar självklart hur det går till här i Portugal, men det är en ganska stor skillnad mot vad vi är vana vid i Sverige så det är kul att dokumentera. Det är mestadels billiga bostäder som inte ens är städade, men många även riktigt dyra hus fotograferas bara med en mobilkamera av mäklaren (som inte är en fotograf…), som det ser ut i alla fall.

Skönt med bilder som visar verkligheten, även om stylade (och ganska tomma hem) underlättar för att se vad som är möjligt utifrån sina egna planer.

Bilderna är skärmdumpar eller nerladdade från annonser.

Suddig och med sprit framme på bordet.
En enstaka liten solcell på taket. Alltså bra att de visar att det bara är en, men känns lite futtigt trots att det är ett litet hus och mycket sol i det här landet.
Att det är färgstarkt är inget vi reagerar över, det är det överallt här. Men det ligger nåt slängt över TV:n och kablar i trassel på golvet.
Mjölk på skrivbordet, blir det fika på visningen?
Det verkar vara nydiskat i alla fall…Prylar överallt.
Varför vill mäklaren visa att det finns ett tält inne?
Kudden på diskbänken är en riktig dealbreaker!
Inte särskilt bra bild, förvånas över det särskilt när det är en villa för ca €600 000,- som ska säljas.

Den översta bilden är ingen mäklarbild, utan en bild på en väderkvarn som det finns en del av här. Och många av dem är till salu för att bygga hus av, vilket ju kanske kunde varit kul – men inget för oss!

Publicerat:

i:

14 svar till ”Mäklarbilder vi fascineras av”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det känns igen från spanska mäklare. Och ibland kan man se att det finns 10-15 bilder. Och när en kikar så är alla utomhus, i olika vinklar ????

  1. Profilbild för Anna

   Hihih, ja då tänker jag att mäklaren inte ens varit där med ägaren utan bara listar ett hus som de sett är till salu.

 2. Profilbild för Anna-K
  Anna-K

  Hej på er var läng sedan jag kikade in. Om jag inte minns fel så satte ni in ett litiumbatteri i Vega ? Satte ni även in en booster för att snabbare kunna ladda batteriet? Vi satte ju in samma batteri i vår nya bil och en booster men den fungerar ej som den ska så vi har varit hos Caravan nu två vändor men icke klart ännu , första turen byttes relä nu ska även en ny booster bytas ut. Det blir tredje gången gillt.. Så trött på att man betalt ganska bra med pengar och det inte fungerar. Någon kompensation vet jag inte om det blir med än att vi ska få full diesel tank nästa tur. Vi har en bra bit att åka till Caravan. ( spännande med husköp måste ju följa äventyret nu)

  1. Profilbild för Anna

   Vi har ingen booster till bort lithiumbatteri. Hoppas ni nu får ordning på er booster.

 3. Profilbild för Chatrine

  Härliga bilder!
  Jag följer med glädje ett Instagramkonto som heter hemnetknarkarna – ger leende varje gång för många av bilderna är i stil med bilderna i inlägget ????

  1. Profilbild för Anna

   ???? glad det gav dig ett leende!

 4. Profilbild för Susanne
  Susanne

  Fantastiska bilder!!????????

  1. Profilbild för Anna

   Eller hur 😉

 5. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Oj vilka heta objekt det måste vara utifrån bilderna. Nåja även här hemma tycker jag det skiljer ganska markant då vi nyligen sålt i Stockholm, där ville mäklaren rensa allt personligt och det som var ”övermöblerat”. Det nya vi tittat på ute i/på landet var alltid det personliga kvar och allt som oftast ”övermöblerat” men o andra sidan såg det inte ut som på era mäklar bilder, som att man flytt fältet hals över huvud. Hahaha

  1. Profilbild för Anna

   Ja visst ser det ut som ägarna gått ut genom dörren o inte tagit med sig nåt 🙂

 6. Profilbild för Pia
  Pia

  Tycker huset med den lilla solcellen är väldigt sött! Potential? I alla fall fler solceller????
  Inomhus vet man ju inget om!????

  1. Profilbild för Anna

   Nej det är inget aktuellt objekt trots mycket potential.

 7. Profilbild för AnnSofie Sniwe
  AnnSofie Sniwe

  Flyttstädning verkar bara finnas i Sverige, så det är inget att räkna med. Den forne ägaren tar vad han vill ha och lämnar resten t o m husdjur följer ofta med huset.
  Ingen mäklare vill ta bra foton på husen eftersom det kostar och det är ju inte säkert att de får sälja huset ens, kan ju bli en annan mäklare som får sälja o då blir det ju minus i kassan.

  1. Profilbild för Anna

   Ja vi är medvetna om det 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.