inget tinyhouse

Det blir nog inget tiny house

Vi är ganska säkra på att det inte blir ett tiny house här i Portugal. Vår plan är ju helt förändrad.

Ett tiny house är vad vi ville ha från allra första början och det är fortfarande något vi helst skulle vilja ha. Vi behöver inte ett stort hus. Men det kommer nog inte bli ett hus som är mindre än 47 kvm.

När vi bestämde att vi inte skulle bygga ett hus från grunden av olika anledningar eller inte heller renovera en ruin så föll även möjligheten att bo i ett tiny house bort. Det finns väldigt små hus inne i byar och städer, det är radhus som kallas town house. Men det är absolut inget för oss.

På landsbygden där vi vill bo finns inte så små hus. Vi kommer behöva kompromissa med husets boyta.

Tiny house i Portugal

Det finns inga särskilda omständligheter som gäller för tiny house i Portugal. Gråzoner verkar existera kring om det går att bygga ett tinyhouse och sedan bo i det på heltid, alltså skriva sig där.

Men vi är inte beredda att gå i bräschen för att initiera Portugals regelmakare att anpassa lagarna efter den nya vågen med Tiny House.

Att leva hållbart och minimalistiskt kan vi göra även i ett större hus. Dessutom är ju huset vi kommer köpa redan byggt och på det viset är det ju hållbart att återanvända det.

Så planen med att bygga oss ett tiny house gick i stöpet, men det gör inget, vi hittar andra vägar när det inte blir som vi tänkt. Och nu letar vi alltså efter ett befintligt hus, ett så litet som möjligt.

Frågan är om jag ska döpa om bloggen… men det får bli en senare fråga.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Det blir nog inget tiny house”

 1. Profilbild för Chatrine

  När vi började leta hus 2009 åkte vi på massa visningar ända tills vi 2010 köpte tomt och byggde nytt. Efter att ha bott i det nybyggda galet fina huset i knappt 4 år började vi igen leta hus och då dök det upp ett gammalt som föll oss i smaken.

  Så klokt (som vanligt) av er att inte låsa er utan se alla möjligheter.
  Håller tummarna!

  Kram

  1. Profilbild för Anna

   Ja det är verkligen en process, vad som är rätt vet vi nog inte förrän vi står där och inte vill lämna visningen.

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.