porto

Finns flera intressanta tomter till salu just nu

Vi håller koll på idealista.pt för att se om det dyker upp några lämpliga tomter för oss.

Kanske dumt egentligen för de kan ju lika gärna vara sålda innan vi ens lämnat Sverige.

Vi har fått tips om att ju längre norrut vi kommer utmed kusten desto billigare blir det. Men norr om Porto har vi inte hittat mer än något enstaka objekt inom vår budget.

I Alentejo, där vi hittills spenderat mest tid och där vi föll pladask för Portugal som land, har vi endast hittat två tomter som verkar bra.

Däremot mellan Ericeira och Figueira de Foz finns det en del intressanta tomter! Så himla spännande för vi har inte alls spenderat mycket tid utmed Silverkusten (Costa de Prata), så det ska bli väldigt roligt att känna in atmosfären och kustlinjen där. Vad jag minns från våren 2019 är allt blåregn som blommade för fullt när vi körde från Peniche, via Lavos och Costa Nova till Porto.

Norra delen av Peniche, med ön Berlengas i horisonten (2019)

Vi fortsätter att bokmärka mäklarannonser, det blir en gedigen to-do när vi rullat in över gränsen i början av oktober nån gång. Byar ska inspekteras, områden ska kännas in och tomter ska nagelfaras.

Det blir en mycket intressant höst!

Översta bilden är från Porto, 2019

Publicerat:

i:

6 svar till ”Finns flera intressanta tomter till salu just nu”

 1. Profilbild för Gisela
  Gisela

  Skall verkligen bli spännande att följa eran resa, lycka till

  1. Profilbild för Anna

   Vad roligt att du tycker det Gisela! Tack!

 2. Profilbild för Åse Rexius

  Hej
  Spännande läsning och intressant var ni hamnar till slut.
  Vi bestämde oss för första huset vi såg, första gången i Portugal utan att ens planerat att köpa.
  Så det blir inte alltid som man tänkt och tur är väl det.
  Åse

  1. Profilbild för Anna

   Tack Åsa! Vad härligt med en sån blixtförälskelse 😀 Ja vi får se var vi hamnar.

 3. Profilbild för Katarina
  Katarina

  Hej,
  Spännande läsning. Vi ska bygga oss ett hus i Portugal och har köpt en tomt som är Tiny men huset blir mer normalstort (2vån på totalt 138kvm). Jag läste i något inlägg att ni varit i Peniche så då känner ni kanske även till Ferrel som ligger typ 5km ifrån. Det är i detta område vi ska bo och även om tomter kan vara väldigt dyra så tänkte jag tipsa om denna https://casa.sapo.pt/en_gb/for-sale-rural-land-peniche-ferrel-centro-9ccbc0cf-3410-11e7-921a-00155d644629.html Den ligger lite över er budget men den har legat inne länge så det går kanske att pruta. Jag vet däremot inte om man får bygga på den men har sett en annan tomt i närheten där man skulle kunna bygga en bungalow typ eller ha ett mobilehome så det kanske inte är omöjligt att få bygga. Jag kanske är helt ute och cyklar vad ni önskar men stor tomt med bra odlingsmöjlighet och även nära havet även om det tyvärr inte är havsutsikt. Här finns det i och för sig en del turister men inte den här massturismen och det är ett levande samhälle året om.

  1. Profilbild för Anna

   Tack Katarina! Ja vi vet var Ferrel ligger, fast har inte varit där. Än 🙂 Ska kolla in länken mer noggrant och kanske vi åker dit och kikar när vi utforskar. Är nu i Tyskland och på väg neråt. Tack igen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.