vimle-persgarden-herrljunga

Vi flyttar från Vimle

Detta inlägg skrev jag för drygt ett år sedan, när vi hade bestämt oss för att flytta från Vimle. Vill gärna spara dessa tankar, så publicerar inlägget nu, bakåtdaterat.

För två år sedan började vi prata om att det kanske var dags att lämna landsbygden och Vimle för att ta nästa steg i livet. 

Vi är ombytliga, tycker om när det händer nya saker i livet och hoppar gärna på tillfällena när de kommer. Man brukar ju säga att tillfället gör tjuven, men det gäller oss också, även om vi inte stjäl. En tanke eller två, sedan kommer tillfället ofta ganska snart och då slår vi till! Sådana är vi, vi tycker det är spännande att ta nya vägar i livet med jämna mellanrum. Det härliga är att vi alltid känt likadant och därmed snabbt kunna ta beslut om nya gemensamma vägar. Så även denna flytten till Alingsås, men detta är min blogg och därför får du mina tankar och mitt resonemang.

Saker och ting ändras

När vi la ner vårt glasmästeri, Vimle Glas, för att Roger skulle börja plugga kom de första tankarna på att vi troligen skulle flytta när han fick jobb. Då började jag Hemnet-knarka och har kikat på boenden i Borås och Alingsås framför allt för det var där jag trodde vi skulle hamna. Men spanade mycket även på Malmö och Helsingborg, Skåne är en mycket lockande del av Sverige som det inte är omöjligt att vi hamnar någon gång i framtiden.

Roger har sedan i april arbetat som bilglasmästare på Ryds Glas i Alingsås och nyligen fick han veta att det skulle bli en tillsvidare anställning och Hemnet-knarkandet övergick till lägenhetsvisningar.

Arbetssituationen ändrad

Förutsättningarna när vi flyttade till Vimle var att vi skulle jobba här båda två och därmed ha stort utrymme för våra fritidsintressen och mycket tid tillsammans. Så hade vi det under fem fantastiska år. Vi varvade arbete med vardag i en härlig mix. Idag pendlar Roger till och från Alingsås. Jag kan jobba var som helst, bara jag har en telefon och dator.

Fritidsintressena har förändrats

Det är rätt fascinerande att intressen som upptagit en så stor del av ens liv och faktiskt nästan ingår i ens egen identitet falnar av. Men för mig är det viktigt att lyssna på signalerna och inte bara fortsätta med saker som man egentligen faktiskt inte längre tycker är särskilt roligt eller viktigt. Jag är en väldig engagerad person, men engagemanget håller inte alltid hela livet ut. Det har jag fått många bevis för. Men måste man vara passionerad och engagerad i samma saker hela livet? Nej det tycker inte jag i alla fall.

Odling

Mitt stora odlingsintresse har nästan helt upphört. I somras t.ex. bestämde jag mig för att det inte blir nån odling alls i växthuset nästa år för jag sköter det inte som jag ska. Erbjudit en granne att odla i det nästa år, ifall vi bor kvar. Då används det i alla fall. Vore synd att 40kvm utmärkt växthus inte utnyttjas.

När jag startade med odlingarna så var det svårt att få tag i bra och ekologiska grönsaker,  idag är butikerna fyllda till bredden och utbudet växer hela tiden – jag behöver inte heller inte längre odla själv.

Trädgården

Trädgården är inte heller rolig egentligen. Jag tycker om att vara ute i trädgården på våren, när allt spricker och man ser att det börjar spira överallt. Jag har också tyckt att det varit avkoppling att ligga på knä och rensa. Den avkopplingen finns inte längre, det är bara stress nu.  Idag är trädgården bara kopplad till en massa måsten för mig. Förra året anlitade jag en person som hjälpte mig. I år har jag anlitat två personer, jag varken orkar eller har lust att sköta allt längre.

Grisarna

Det här är och har varit det stora och svåra beslutet för den här flytten. Jag känner mig färdig med egna grisar. Faktiskt. Det kan gå dagar utan att jag ens pratar med dem mer än när de får mat på morgonen. Tror de skulle ha det bättre om någon som var mer nyfiken och intresserad av dem tog hand om dem. Jag har haft glädjen att följa med i grisens alla stadier, jag har lärt känna dem så väl att de inte längre överraskar mig, de lär mig inget nytt och jag vill ha mer än bara tillgivenheten. Älskar dem innerligt, men är fortfarande väldigt allergisk och drar mig allt mer undan från dem för att slippa kortisonen. Jag vill väldigt gärna hitta nya hem till dem genom att dela upp dem två och två.

Sport och kultur

Jag vill engagera mig mer i sport, tycker det är ruskigt roligt, men för att känna mig delaktig behöver jag lägga mer tid på att t.ex. gå på hockey eller handbollsmatcher, något jag inte känner är aktuellt när jag behöver köra bil så långt för att delta. Det blir för hög tröskel och valet faller inte på det.

Bio, föreläsningar, teaterbesök. Det vill jag göra mer av. Jag har även lovat mig själv att gå på opera i år, får se om det hinns med, men annars blir det av nästa år!

Ge träningen mer plats i mitt liv

Har tränat i flera år och tycker det är ruskigt roligt. Men eftersom jag är en allt eller inget-person så sliter jag ut mig emellanåt. Jag vill kunna  variera min träning mer, delta i gruppträningar och simma. Att börja dansa hade varit fantastiskt roligt! Min kropp gillar inte riktigt löpningen och det kanske är så att jag behöver ha mer variation och inte slita på kroppen på samma ställen varje gång jag tränar.

Resor

Vi vill båda resa mer, att lämna gård och grisar har ju alltid löst sig med schyssta grannar och barn som ställer upp. Men det känns inte bra att vara beroende av andra. Vi skulle gärna göra lite weekendresor i Europa och uppleva lite mer av världen än det vi hittills upptäckt. Lite längre resor på semestrar. Vi har glädjen att ha våra vänner utspridda i hela Sverige och det vore underbart att kunna göra spontana turer till vänner över helger när det passar.

Ja det finns mycket saker som jag vill göra och som jag faktiskt inte känner att jag kan eller riktigt vill göra när vi lever som vi gör idag.

Huset och gården kräver snart åtgärder

Vi har renoverat sedan vi träffades och nu tycker vi inte det är så roligt längre. Roger har renoverat även innan dess, totalt 22 år har han spenderat med ständiga renoveringar. Vimle är tredje fastigheten som Roger totalrenoverat. Vi har haft gården i 10 år och det är snart dags att börja om med renoveringarna, vi har ju redan fräschat upp köket en gång efter dess renovering 2006.

Saknad kommer infinna sig, så klart

Det finns självfallet saker jag kommer sakna i Vimle. Det vore konstigt annars.

Minigrisarna

Grisarna hoppas jag kommer få det bra i nya hem. Hem som jag förhoppningsvis kan få besöka nån gång.

Vänner

Vännerna finns förhoppningsvis kvar. Vi åker gärna upp till Vimle emellanåt och insuper tystnad och lugnet och hänger med vännerna. Hoppas och tror att det kanske kan finnas någon/några i Alingsås som vill vara vän med oss också. Vänner som vill hälsa på oss kan alltid räkna med att kunna sova över, för självfallet finns extrasäng i gästrummet.

Guddottern

Hon blev säkert ledsen när mamma Cristina berättade om vår flytt. Hon har sagt det flera gånger att jag absolut inte får flytta, fast vi inte nånsin har berätta för henne om våra tankar. Men jag hoppas att hon så småningom kommer tycka att det är lite spännande att kanske få åka tåg själv och spendera tid med oss i Alingsås där vi kan göra lite andra typer av saker tillsammans än vad som blivit gjort hittills. Hon blir äldre, kompisar blir viktigare, skolan tar mer tid. De spontana mötena har redan minskat kraftigt och det är ju så det är. Vi får börja planera vår gemensamma tid när vi flyttat helt enkelt. Hon kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, så jag släpper henne inte!

Tystnaden & lugnet

Jag får söka upp tystnaden när jag känner att den saknar den. Nu vet jag att den finns och jag vet att den behövs i mitt liv. Men jag behöver den inte hela tiden. Jag tycker om liv och rörelse också. Alingsås är lagom storlek på stad för att pulsen ska vara perfekt tror jag.

Vi har aldrig ångrat andra steg vi tagit vårt gemensamma liv så jag är trygg i att våra medvetna val kommer leda till nya gemensamma äventyr.

Nya boendet blir en stor förändring

Vi vill ha en central lägenhet, mitt i smeten i Alingsås. En 3-4:a på runt 100kvm.  Vi vill slippa renovera!

Bekvämt boende i lägenhet

Det kommer bli ett bekvämt boende där Roger kan gå/cykla till jobbet och jag har kontoret hemma, precis som idag. Jag kan cykla/gå till det jag vill göra, t.ex. träna på flera olika anläggningar. Vi kan lämna lägenheten och sticka iväg på lite resor, korta som längre utan att vara beroende av andra. Vi kan äta ute lite oftare, slippa laga den där maten som vi båda tycker är ett fruktansvärt tråkigt måste. Det är torgmarknad onsdagar och lördagar där jag kan köpa mycket av vår mat under skördetid.

 

Publicerat:

i:

2 svar till ”Vi flyttar från Vimle”

  1. […] vi började med Airbnb bodde vi i Vimle. Vi hade inte så många gäster där ute i ingenstans men när vi flyttat till Alingsås så har […]

  2. […] glad, men konstiga tycker jag inte de är. Däremot tänker jag på en tweet jag fick när jag berättat att vi skulle omplacera våra minigrisar och flytta till stan. Då hette jag ”VimleAnna” i sociala medier och så här skrev personen ungefär: […]

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.