Funderar på nästa resmål

Jag gillar ju att resa och funderar nästan alltid på vart nästa resa ska gå. Men så ambivalent som jag är nu vet jag inte om jag nånsin varit förut.

Kanske jag befinner mig som en åsna mellan två hötappar bara för att jag har det så gött här hemma. Kanske det är så att jag inte ska resa någonstans just nu och inte heller faktiskt planera en resa när jag inte kan bestämma mig för vart jag egentligen vill åka.

Eller så beror det på att jag har så många olika platser jag vill besöka och har svårt för att bestämma mig för vilken plats som jag allra helst vill besöka och därför bör bli nästa resmål.

Kanske det beror på att jag helst vill åka tåg. Och det då betyder att vi blir borta länge hemifrån.

En annan anledning kan vara att våra två veckor på Madeira i februari stillade utforskarlusten och att den ännu inte har vaknat till liv.

Just nu är det i alla fall dessa resmål som cirkulerar hos mig när jag funderar på nästa resa.

Skottland

Jag vill vandra i Skottland. Jag vill även bila där, uppleva så många sköna vyer som det bara går. Jag har till och med startat planeringen av en vägrutt. Våren är som vackrast tänker jag, eller tidig höst.

Men båda de årstiderna vill jag vara hemma för att dra igång mina odlingar. Så det är svårt att få till just nu när jag har odlingsfokus.

Italien

Finns så mycket kvar att uppleva i Italien. Vi har varit på några ställen, men jag är inte klar. Varje gång jag läser om någon som varit där blir jag sugen på att åka.

Monterosso 2014

Vandra i Fem små byar, besöka Pompei och köra utmed Amalfikusten är bara några av sakerna på önskelistan.

Schweiz

Ost, choklad och ljuvliga vyer. Ja, det är ju några av mina favoriter här i livet. Så självklart vill jag åka till Schweiz och uppleva detta.

Igen får jag väl skriva, för vi har bilat genom Schweiz för många år sedan (innan jag började blogga), samt att vi besökt Basel under en dag, men där åt jag varken ost eller choklad. Eller upplevde mäktiga vyer.

Grekland

En bubblare till listan. Har varit på Rhodos och i Thessaloniki, men finns så mycket kvar av bland annat övärlden som jag vill uppleva.

weekendresa thessaloniki grekland
Thessaloniki i Grekland har vi varit i, men finns mer i det landet vi vill uppleva.

London

Är alltid sugen att åka till London. Men tror jag väntar i fyra år till med det, tänker att jag nog vill fira min 60-års dag där, på Soho hotell, där vi båda firade våra 50-årsdagar.

soho-hotell-london
Soho hotell i London

Barcelona

Byggnaderna. Japp, det är anledningen till att jag vill åka till Barcelona. Gillar ju normalt inte storstäder men att få uppleva arkitekturen i Barcelona, det vore fantastiskt! Samtidigt så avskräcker den höga kriminaliteten, inte ska väl det få stoppa mig?!

Formel 1

Vi har också pratat om att åka till Monaco och se Formel 1. Det blir ju inte i år eftersom det loppet är idag. Ett lopp någon annanstans är också intressant så klart, men Monaco är en speciell bana. Det väldigt mycket pengar för F1-biljetter, så det är inget vi kommer att prioritera i år heller.

Så egentligen borde den inte stå med på denna listan.. men faktum är att jag har svårt att ta bort den, då önskan finns där i bakhuvudet hela tiden.

Formel 1 på Monza 2014

Inom Portugal då?

Inom Portugal kan vi ju resa på ett annat sätt. Vi kan dels åka tåg och vi behöver inte vara borta så länge.

För knappt två år sedan gjorde jag en liknande lista.

Jag vet inte, men rätt var det är så är jag klar med vart nästa resa ska gå, om jag får bestämma, vilket jag ofta får när det gäller resor. Jag planerar och Roger älskar att hänga med!

Med mitt fotointresse som verkligen tagit ny fart är ju nya platser extra roligt, kanske det blir det som avgör vart resan går till slut.

Vi flyger en kort sväng till Sverige i år, men det är ju något helt annat. Hade gärna bilat.. men det blir en för lång resa.

Just nu är jag väldigt nöjd med att vara hemma och njuta av allt vi skapat här och att följa poolbygget.

Har du några tankar på kommande resmål?

Översta bilden är från ett besök i Sestri Levante, Italien

Publicerat:

i:

32 svar till ”Funderar på nästa resmål”

 1. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Flera av dina önskemål på resa är lika mina. Det jag har svårast att bestämma mig för är vilket jag ska börja med. Antar att jag får lägga lappar, bunda och plocka.
  Ser framemot dina blogginlägg varje dag men vissa är extra spännande 🫶

  Ha det fantastiskt
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi kanske hamnar på samma resmål till slut 🙂 Tack Anna! Kram

 2. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jag är liksom du, ambivalent för tillfället. Undrar om vi inte lider av samma eller liknande syndrom just nu. Vi landar i det nya, det vi trivs i och att man därför blir ambivalent. Troligen blir det en resa till LIssabon nästa år, kanske till Sverige men inte desto mera känns det som för tillfället. Vi har så mycket att upptäcka i den värld vi befinner oss i nu. Även i den allra närmaste omgivningen, på gränden och lite utanför..Upptäckarfärder går det varje dag, det mättar gott.

  Ha det fint Anna och Roger!
  Snart så har ni dessutom en pool att flyta runt i!
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då ses vi förhoppningsvis nästa år när ni anländer till fastlandet 🙂 Visst är det så att vi är så nöjda med det vi har just nu. Vi längtar inte bort. Men rätt var det är så gör vi det och då agerar vi på det så klart. Detsamma! Kram

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilka härliga resmål på önskelistan! En del har också varit våra som blivit uppfyllda, Italiens Cinque Terre, Pompeji och Amalfikusten har vi besökt, liksom Barcelona. Vi fick en härlig resa till Parga i Grekland för snart tio år sedan. En mysig ort och en häftig bygd runt med Meteora.
  Våra nästa planerade resor blir till Prag om en vecka och till Toscana när hösten kommer.
  Vi har länge pratat om Malta som resmål får se om det kan bli av någon gång, men visst är det skoj att ha planer och drömmar…..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi besökte bara en av de fem små byarna när vi passerade det området. Och vi vandrade inget, så det finns mycket var att uppleva där verkligen. Er resa till Toscana ser jag så fram emot att få följa på er blogg. Malta har jag inte haft suget för någon gång konstigt nog, är säkert en väldigt vacker ö.

 4. Profilbild för Znogge

  Begränsningens konst är svår och det finns ju så många fantastiska resmål. Jag skulle jag kunna tänka mig samtliga som du räknar upp. I Monaco har jag varit två gånger och när jag tågluffade så sammanträffade det med Formel-1, jag som inte var intresserad. Husse däremot är en fanatiker. Senast vi var i London tänkte vi bo på Soho men det var fullbokat så vi hittade en pärla nära Covent Garden. Har ni inte varit på Sicilien skulle jag absolut rekommendera ön. Skottland är fantastiskt. I Grekland är min favorit Parga men även området kring Kalamata gillade jag. Tycker att fastlandet är väldigt underskattat faktiskt. Liverpool skulle jag gärna åka till. I sommar blir det dock Danmark och Tyskland.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för input om resmål. Sicilien är också intressant, hela Italien faktiskt. Vi har sett så mycket av Tyskland, så är ganska mätta på det. Finns en del inlägg här på bloggen om du vill bli inspirerad. Här hittar du inlägg om Danmark och här om Tyskland.

 5. Profilbild för Madde

  Vi har en utlandssemester inplanerad. Irland, och en rundresa där. Har både varit på Rhodos ( måste ha bott där i mitt tidigare liv) och Thessaloniki. Sen har jag varit på Kos, Kreta, Samos och Korfu också. Scotland står högt på vår to do lista också. Barcelona älskar jag, likaså Paris.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja Irland har du berättat om, ska bli kul att läsa om. Men hoppas också du tar med dig systemkameran.

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Spännande funderingar, här blir det en del resor i läsfåtöljen. Skottland besökte vi förra sommaren, såg den mäktiga The Royal Edinburgh Military Tattoo (mellansonen spelar säckpipa)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst funkar böcker bra för resandet, det gör jag med. Jag läste om ert besök där. Skottland lockar verkligen, men kanske inte säckpiporna 🙂

 7. Profilbild för Ingrid

  ♪ ♫ Jag längtar till Italien, ♫ ♪ till Italiens skön land ♪ ♫
  där små citroner gula de växa uppå strand. ♫
  och främst längtar jag till Sicilien.
  Ha en fin pingsdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Finns så mycket jag gillar med Italien!

 8. Profilbild för LillaSyster

  Ingen reslust alls nu under våren/sommaren- det är ju nu det är som allra bäst här hemma! (Men idag finns risk att blåsa bort, flaggorna står rakt ut och jag hade fullt sjå att hålla jeepen på vägen)
  Vinterrresan är däremot bokad. Ha en bra söndag! Jag ska försöka hitta lite lä och börja i en ny bok.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Sverige är fantastiskt på vår och sommar, så förstår precis. Kan det vara GC som du bokat kanske? Detsamma! Jag ska också börja på en ny bok, men det blev både virkning och stickning istället.

 9. Profilbild för Marianne

  Det kan vara svårt att välja när du har många fina alternativ. Men jag förstår att reslusten inte är lika stor just nu eftersom du trivs så bra med det du har hemma.
  Resor har egentligen inte lockat mej så mycket, även om jag varit ute en del, bland annat har jag varit på Irland fyra gånger, det är så vackert där och jag tänker att en bussresa genom Skottland skulle vara ännu häftigare, så dit skulle jag vilja ta med pojkarna om det inte blir till Prag, de får bestämma, men det blir i så fall tidigast nästa vår eller sommar, av olika anledningar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är säkert trivseln och utvecklingen hemma som hindrar reslusten att blomma ut, det tror jag du har rätt i. Irland har jag kvar! Prag lockar inte av nån anledning.

 10. Profilbild för Lillan Kind

  Ja det kan vara svårt att bestämma sig när det finns mycket man vill se. Har man det dessutom väldigt gött hemma, så blir kanske drivet att åka bort inte blir lika stort.
  Skottland har vi seglat runt och gått iland på olika platser, och det var en härlig resa. Vi åkte i juli, och då var det varmt och lite skyfall då och då.
  Just nu drömmer jag om England, och att besöka olika historiska platser 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är nog så att vi har det så bra här hemma att det inte just nu lockar att lämna. Låter fantastiskt att segla runt Skottland! Har massor kvar att se och uppleva i England.

 11. Profilbild för Anita

  Jag har rest väldigt mycket i mina dar, både privat men även i jobbet. Det har nog gjort att jag just nu inte har samma resesug som förr. Nu reser jag gärna inom Sverige. Men av dina önskeresemål har jag besökt alla utom Barcelona men när jag var i Monaco var det ingen Formel 1. Favoriterna av dom du nämnt har nog varit Skottland och Italien. Amalfikusten har jag besökt flera gånger, där är så vackert. Men även Toscana. Och skotska högländerna … vilken natur!
  Ser att du har London med som önskeresemål. Ett annat jag kan rekommendera är Irland och då inte bara Dublin. Minns en sommar när vi var där och verkligen upptäckte ”den gröna ön”. Oj, så grönt där var. Och oj så många vyer att fotografera!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Irland har vi kvar att uppleva också, och så mycket på engelska landsbygden, även om vi kört runt lite i södra England också.

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det var en gedigen lista med massor av jättefina resmål. Alla bjuder på så mycket och jag skulle också gärna se eller återse många av de platserna. Kanske är du inte riktigt redo att lämna Portugal ännu men snart kan ni resa när ni vill och kan planera olika resor efter vilka årstider som är bäst just där. Alperna är en fantastisk upplevelse men det är nog ingen som blir förvånad att jag, som älskar fjäll, stortrivdes uppe på en alptopp 😀 Skottland har jag också på min önskelista men jag drar mig för att åka utomlands helt själv. Det var meningen att jag, min syster och hennes son, skulle åka tåg genom Europa och ner till norra Italien men av olka skäl blir det en resa till Nordkap i stället. Men jag hann börja komma igång med att repetera italienskan och kanske kan jag få användning för den vid senare tillfälle 😀 Hur det än blir med resandet för er del så är jag säker på att det blir fantastiskt och jag ser redan fram emot att få hänga med via bloggen 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Och då kan jag göra den så mycket längre.. världen är stor 🙂 Tror du har rätt i att jag inte är riktigt redo att lämna Portugal. Här finns så mycket att uppleva och det mättar fint. Alperna på sommaren tror jag skulle vara en fantastisk upplevelse. Vintern är ju inget för mig. Hoppas italienskan kommer till användning snart. Det blir vad det blir med resandet, rätt var det är så är vi någon annanstans.

 13. Profilbild för Ajli

  Jag har inga tankar på att resa just nu, vet inte om det riktigt är för mig. Kanske åka på en alpresa på sportlovet, det hade jag tyckt var kul 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är inte för alla att resa, och bevisligen inte för mig heller just nu. Men jag gillar nya platser så reslusten lär komma tillbaka. Men inte till alperna, iaf inte på vintern 🙂

 14. Profilbild för Jossu

  Jag känner verkligen igen mig. För min del beror det på att jag har så många resmål jag vill se. Skönt att du trivs så bra hemma att du faktiskt inte behöver bestämma dig för något resmål, utan kan njuta av dagarna hemma tills du är redo att bestämma dig.
  Jag drömmer också om att se mer av Italien och Greklands övärld. Att vandra i Schweiz och beundra vackra vyer står också högt på listan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Världen är stor och det finns mycket att uppleva, det är svårt att välja 🙂 Fast jag tror att det är att jag trivs så fantastiskt här hemma som gör att jag inte kommer iväg på någon resa just nu. Men det kommer, det vet jag.

 15. Profilbild för Susjos

  Åh…älska rockså att resa, och vi har flera gemensamma resmål! Har bilat i Skottland, på våren , kan varmt rekommendera det! Italien…ja…vill gärna se de fem byarna och Amalfikusten, har varit flera ggr i Rom då vi hade släktingar där, även Venedig och Florens , men är mer nyfiken på Italien! Grekland är ju ett av favoriterna, har varit på flera öar, kan varmt rekommendera Samos, Zakynthos och Korfu, liksom Kefalonia. Mindre förtjust i Karpathos, men vädret var lite väl blåsigt när vi var där sent i september. Kreta och Rhodos och Skiathos har vi också besökt. London vill man alltid återkomma till, liksom Barcelona, helt fantastiskt! Min man vill gärna se ett Formel 1 lopp, men hu så dyrt, jag vill gärna se Monaco, där jag aldrig varit 😉
  Vi har ingen resa inplanerad i sommar, jag har ju en operation framför mej som jag hoppas blir bra, sen får vi se!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för tips och dina erfarenheter! Hoppas din op går bra så ni kan planera sommaren. Detsamma!

 16. Profilbild för Paula Merio

  Min reslust har förtvinat. Både av kroppsliga och ekonomiska orsaker. Inte har jag ressällskap heller, och där är jag ganska picky, åker inte med vem som helst, man ska känna sig bekväm, eller åka ensam. Det har jag gjort i min ungdom, bland annat till Sardinien, en pärla i alla fall då! På önskelistan har jag alltid haft Skottland eller Irland, varmare länder är inte längre aktuella då jag inte mår bra av värme. Men för min del krävs nog en rejäl lottovinst om jag ska komma iväg, jag får nöja mig med inrikes utflykter, inte helt fel heller, jag har mycket kvar att se här hemma. Lycka till med valet, det ska du inte göra innan du är mogen för det. Om man som ni njuter extra mycket av ert nya hem och gillar att odla, då kanske det får vänta lite…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag skulle inte heller kunna resa med vem som helst, förstår dig verkligen. Var sak har sin tid tänker jag, allt är inte roligt eller möjligt jämt. Att resa i Sverige är ju finfint det också, finns massor att uppleva där. Så är det, vi håller oss här tills vi har mognat i restanken.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.