Vaccinationerna mot covid-19 är i gång både i Sverige och Portugal. Har fått frågan hur vi gör med den och idag berättar jag om vårt resonemang.

Vill verkligen…

Vi vill vaccinera oss mot covid-19, vi vill självfallet bidra till att den här pandemin upphör snarast möjligt.

Eftersom vi fortfarande är skrivna i Sverige är det troligen där vi först har möjlighet att få vaccinationen. Men det är ju ingen som vet när vi skulle kunna få den. Kanske jag skulle kunna få den tidigare än Roger då jag är astmatiker och överviktig. Men Roger lär få vänta.

I Portugal går det att få vaccinationen också har jag förstått, men vi hamnar nog längst ner i kön då vi inte är skrivna här.

…men vågar nog inte

Även om jag vill vaccinera mig vet jag ärligt inte om jag vågar. Jag är nämligen väldigt allergisk och jag har läst att allergiker inte ska ta vaccinationen. Jag har en gång i mitt liv varit riktigt riktigt sjuk och det var efter att jag tagit influensavaccin.

Jag är rädd för att bli allvarligt sjuk på grund av vaccinet med tanke på tidigare erfarenhet.

Här i vårt nya ”hemma” känner jag mig trygg. I vår kommun finns det 3 aktiva fall av covid-19. Portugal kommer från och med idag att successivt öppna upp landet igen med beredskapen att stänga igen om fallen ökar.

Så exakt hur det blir med vaccinationen för oss vet vi ärligt talat inte.

Översta bilden är rondellen en möts av när en kommit till Ourique.