Ourique

Hur och var vaccineras vi mot covid-19?

Vaccinationerna mot covid-19 är i gång både i Sverige och Portugal. Har fått frågan hur vi gör med den och idag berättar jag om vårt resonemang.

Vill verkligen…

Vi vill vaccinera oss mot covid-19, vi vill självfallet bidra till att den här pandemin upphör snarast möjligt.

Eftersom vi fortfarande är skrivna i Sverige är det troligen där vi först har möjlighet att få vaccinationen. Men det är ju ingen som vet när vi skulle kunna få den. Kanske jag skulle kunna få den tidigare än Roger då jag är astmatiker och överviktig. Men Roger lär få vänta.

I Portugal går det att få vaccinationen också har jag förstått, men vi hamnar nog längst ner i kön då vi inte är skrivna här.

…men vågar nog inte

Även om jag vill vaccinera mig vet jag ärligt inte om jag vågar. Jag är nämligen väldigt allergisk och jag har läst att allergiker inte ska ta vaccinationen. Jag har en gång i mitt liv varit riktigt riktigt sjuk och det var efter att jag tagit influensavaccin.

Jag är rädd för att bli allvarligt sjuk på grund av vaccinet med tanke på tidigare erfarenhet.

Här i vårt nya ”hemma” känner jag mig trygg. I vår kommun finns det 3 aktiva fall av covid-19. Portugal kommer från och med idag att successivt öppna upp landet igen med beredskapen att stänga igen om fallen ökar.

Så exakt hur det blir med vaccinationen för oss vet vi ärligt talat inte.

Översta bilden är rondellen en möts av när en kommit till Ourique.

Publicerat:

i:

13 svar till ”Hur och var vaccineras vi mot covid-19?”

 1. Profilbild för Marita Wikström
  Marita Wikström

  Ja, det är inte lätt då. Pest eller kolera. Avvakta och vänta in ny info från sjukvården är väl lugnast. Skönt att det är lugnt i ert område iaf. ????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, ja, jag avvaktar och ser hur det utvecklar sig. Någon måste ju vara den sista 😉

 2. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Jag har nyss kommit hem från VC tvärs över gatan, där jag fått första sprutan av Astra Zeneca. Nummer två får jag den 25 maj, men redan till påsk har jag ett lika bra skydd som
  efter två sprutor av t.ex. Pfizer. 17 miljoner har fått Astra Zeneca så jag känner mig glad och lugn. Illa med din allergi, men jag hoppas du, utan risk, kan ta detta vaccin. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra att du nu fått första sprutan. Vi får se hur och när det blir vaccinering för mig. Kram

 3. Profilbild för Linda
  Linda

  Min vän som jobbar inom vården har fått 1a sprutan å hon är väldigt allergiskt mot allt men det gick super bra

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att höra!

   1. Profilbild för Gunilla
    Gunilla

    Jag är allergisk mot penicillin och fick reaktion efter en testdos av vaccin mot svininfluensa. Måste alltså kolla vad vaccinerna innehåller. Det finns en podd på Sveriges radio som heter Fråga Wold, jag ska skriva dit o kolla. Hör av mig eller om du kan lyssna o själv fråga. Hälsn Gunilla

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jag vet inte vad (eller om) jag är allergisk mot när det gäller läkemedel. Hoppas det löser sig för dig.

 4. Profilbild för Chatrine

  Jag har varit ”tvungen” att ta sprutan iom att jag jobbar inom vården. Fick Astra Z och fick faktiskt biverkningar i form av feber och huvudvärk i dryga veckan. Jag får nästa spruta i slutet av april, vet inte om jag är jättesugen men lika bra att få det gjort. Fick höra att mina biverkningar till stor del berodde på att jag hade antikroppar vilket gjorde att mitt immunförsvar redan var aktiverat.

  Jag tycker att du (som vanligt) är klok som avvaktar. Ni betalar ju priset, dvs är väldigt försiktiga och följer direktiven.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hrm… ja det är ju de där biverkningarna som jag är rädd för. Tack vännen, ja vi avvaktar och ser vad som händer.

  2. Profilbild för Icka
   Icka

   Förstår verkligen dina tankar och funderingar. Jag och min man (45 & 47) kommer definitivt inte att ta vaccinet. Det skall väldigt mkt till. Inte mina föräldrar heller. Jag vet att detta skapar mkt känslor hos folk och irritation men jag tror på det fria valet för varje individ. Läser mycket ifrån svenska läkaren Sebastian Rushworth och han ifrågasätter mkt av det vi matas med och ger en mängd information där han faktiskt omkullkastar mkt ytan den ”fakta”och skit vi matas med av vanlig media. Jag tror definitivt att man skall ta detta på allvar. Framför allt för de äldre och de som har underliggande sjukdomar men så som världen reagerar just nu med nedstängningar mm är vansinnigt. Vi har inte mer dödsantal i Sverige nu under detta året än innan. Snarare tvärtom och hur man räknar antalet dödsoffer i covid är sjuk. En människa kan vara sjuk innan (riktigt sjuk) eller ex avlida i en olycka och bara för att du har konstaterats med viruset så blir det dödsorsaken. Helt galet och snacka om att få helt fler siffror. Jag tycker fler borde ifrågasätta och skaffa anna information också inte bara lyssna på skiten vi matas med ifrån Aftonbladet och expressen eller SVT och TV4. Japp med det sagt är det givetvis upp till var och en hur man vill göra med vaccinet men man skall inte döma den som inte vill äta eller vice versa. Hopps ni kommenterande till ett beslut som känns tryggt och bra för er ä. Men läs och ifrågasätt. Mitt tips är att läsa Sebastian Rushworths blogg. Trevlig söndag önskar jag från Göteborg //Icka

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Svarar inte på din kommentar då jag medvetet inte ger mig in i några debatter här på bloggen.

    1. Profilbild för Icka
     Icka

     Helt ok för min del. Absolut inte min avsikt att skapa en debatt. Endast ge min syn på saken vaccin.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.