minimalism

In i och ut ur vårt hem under mars

Vi vill ju hålla antalet prylar i vårt hem till ett minimum. Så därför har jag bestämt mig för att redovisa plus och minus även på saker ibland.

Det finns två anledningar till det. Den ena är att jag på det viset blir mer medveten om vad vi faktiskt tar in i och ut ur i vårt hem, husbilen, och den andra anledningen är att jag på det viset kanske kan inspirera dig att också hitta saker att ta bort. Om du vill det.

Böcker är något jag inte räknar, för där har jag ett skåp som jag får lov att fylla med böcker. Roger läser sina böcker i sin Kindle så han har inga fysiska böcker alls.

Ut ur FrankieBoy

Dessa saker har fått flytta ut ifrån vårt hem.

 1. en träningströja som var elektriskt och obekväm
 2. en handväska där telefonen inte fick plats (krånglat med detta sen jag köpte min nya telefon i Amsterdam i oktober)
 3. en pyjamaströja som jag aldrig använde
 4. en manuell juicepress vi spontant köpt på Dollarstore för att kunna pressa egen juice. Vi pressar inga apelsiner, vi njuter av dem som de är.
 5. ett gammalt linne som jag mest haft som reserv
 6. ytterligare ett linne jag inte använder
 7. en tröja jag aldrig använder
 8. en T-shirt med en fläck som aldrig går bort
 9. en trädgårdsstol har vi sålt, vi hade tre, nu har vi två

In i vårt hem

Det är inte alltid saker vi köpt som kommer in i hemmet. Vi har fått också.

 1. en rund handväska i kork (se bilden ovan – älskar den, fast jag inte gillar handväskor egentligen – inköpt i Cascais för €15,-)
 2. ett par sockar som jag fick av ett par tältare som ville minska sitt bagage men inte slänga
 3. kruka, i färgad väv, till en krukväxt en vacker dag
 4. tunna fritidsbyxor, som jag fick av en ny vän som hade fått fel storlek

Mars är inte helt slut än, men vi står still på en lugn ställplats som vi inte kommer lämna förrän på måndag, då det är 1 april. Så det kommer inte komma in något mer i vårt hem under mars månad.

Så summa summarum så har vi tagit ut 5 saker/klädesplagg mer än vad vi tagit in. Väldigt bra resultat tycker vi! Och det är inspirerande för oss själva.

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”In i och ut ur vårt hem under mars”

 1. Profilbild för Christel

  Jag tycker detta är svårt, funderar mycket på det just nu eftersom vi hade övervikt när vi vägdes i Österrike. Husgeråd, hur mycket använder vi egentligen? Men så tänker jag, jag kan ju få för mig att göra det och det och det ger mig tillfredsställelse att ha möjligheten. För mycket böcker, tänk om jag skulle bli utan? Kläder för alla vädersituationer, ja listan kan bli lång. Jag tycker att jag blivit lite bättre, men så tog vi med våra elcyklar, tunga som sjutton!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja cyklarna är tunga och övervikt vill en ju inte lasta. Men detta gäller för oss även om vi bott i hus/lägenhet. Färre prylar ger ett rikare liv, på så många sätt. Tycker vi!

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Nu när vi kom hem, gjorde jag en intressant inventering av kläder som har funnits med i bagaget det senaste halvåret. Det kan nästan halveras för det är så många plagg jag inte använt! Jag har några favoriter och de har tvättats och använts igen. Och alla kläder som sitter i garderoben hemma – de skulle ju kunna skickas iväg i princip allihopa.

  Prylar hemma blir ett alldeles eget kapitel (för där finns det ju määäängder av saker vi inte behöver!) Prylar i husbilen har nog närmat sig en ganska rimlig nivå nu, tror jag

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh vad härlig tid ni har nu med att börja rensa! Är G på med?

   1. Profilbild för Kors och Tvärs

    Nja…. kanske ….. eventuellt. Iallafall lite 😀 Man han vill inte lämna lägenheten. Det skulle jag kunna. Här går vi ju bara vilse 😀
    Kram

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Hahaa ja det är ju en så stor lägenhet 😀

 3. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Vi har ju stått still i 5 månader i Spanien och då gjorde jag en rensning i vartenda skåp, vilket resulterade i en hel hög med överflöd. Vilket jag ställde ut med en skylt om GRATIS bredvid Husbilen Franny, jag blev av med nästan allt. Där fanns : ett par sandaler som var ett felköp, en luftmadrass med pump, en vokpanna, 4 plastvinglas, en elektrisk citruspress, och lite till smått och gott.
  Vi sålde också våra hopfällbara cyklar, har inte använt dem då vi tyckte de var vingliga och vi hellre promenerar.
  Vi hade också överlast men tömde även i Sverige så vi borde vi ligga ännu bättre till, vi får ju trots allt lasta 1000 kg.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad bra att göra rensningar så och erbjuda andra att ta över. Hoppas ni slipper överlast, ni slipper åtminstone engagera er i sakerna ni gett bort. Så vinst oavsett!

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Bra tankar både vad gäller hem och husbil.
  Vi har alldeles för mycket prylar hemma men vi har metodiskt och sakta börjat rensa rum för rum. Det kommer att bli fler vändor men vi känner att vi är på god väg…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är en process. Vi har ju inte så mkt kvar, men är ändå inte färdiga med rensningen.

 5. Profilbild för Rolle o Carina

  Känner igen det där,gäller att rensa också,även i hemmet!
  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Färre prylar ger ett rikare liv, på så många sätt

Vädret

Ourique, PT
11°
Klart
06:1720:41 WEST
TorFreLörSönMån
27°C / 9°C
30°C / 10°C
29°C / 12°C
29°C / 11°C
29°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.