sex-fragor-om-webben-intervjuserie

Intervjuserie om webben

Den främsta målsättningen med Webbtanten är att inspirera till ökad användning av webben. För att kunna göra det ännu bättre startas nu en intervjuserie om just webben för att ni ska få en bredare inblick i hur webben används av både flitiga och mindre flitiga användare. Intervjuinläggen kommer att varvas med andra inlägg.

Intervjufrågorna

Jag satt en kväll och sammanställde sex frågor som jag själv kände jag skulle vilja ha svar på för att inspirera mig själv till ökad användning av webben. Svaren ska ge tips på nya tjänster men också ge tips om människor som finns på webben som kan inspirera oss ytterligare. Jag är inte en journalist men har försökt komma fram till så bra frågor som möjligt och de svar jag hittills fått in är riktigt intressanta så förhoppningsvis kommer du att bli ordentligt inspirerad.

Varje intervju avslutas med frågan ”Vem önskar du skulle svara på de här frågorna?”. Det gör att jag får tips på nya intervjuobjekt och du och jag får läsa om människor som kanske inte finns i våra kontaktnät redan. Jättespännande att se vilka som föreslås.

Hur kom jag på den här idéen?

Jag är inspirerad av Kristoffer Triumf som driver ”Värvet” en intervjupod jag gärna lyssnar till. Kristoffer låter sina intervjuobjekt tala till punkt. Han låter samtalet vandra dit det vill på något sätt, även om han ju så klart har både manus och gjort en del research. Jag gillar hans sätt i intervjuerna. Vad jag kan sakna i hans pod är intervjuer med icke kända. Jag tröttnar nämligen på att höra samma sak om och om igen, vilket det ofta blir när kändisar berättar samma sak i Värvet som de gör i TV-soffan eller i tidningen.

När vi drog igång WebCoast 2011 gjorde grundaren Maria Gustafsson väldigt många intervjuer inför konferensen med deltagare. Om vad de förväntade sig av konferensen och vad de själva skulle bidra med. Då först insåg jag vilket härligt format att sprida information och inspiration intervjuer kan vara.

Fredrik Pallin, pallin.net, kör också en intervjuserie som jag tycker är väldigt intressant att läsa. Fredrik är också en inspirationskälla till Webbtantens intervjuserie.

Sist men inte minst vill jag skicka ett varmt tack till Anne-Lie Lokko på AddFriends som inspirerar med sina intervjuer och som i alla våra samtal alltid får mig att tänka på nästa steg. Du är en fin vän och samtidigt en inspiratör!

Hitta alla intervjuer

Alla intervjuer läggs i kategorin ”Intervjuer” så du kan hitta dem på dessa arkivsidor. Länkar finns på varje intervjuinlägg.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.