rawfood tårta choklad och jordgubbar

Jordgubbs- & chokladtårta

Denna tårta serverade jag på påskafton. Helt underbar smak av choklad och jordgubbar. Ju mer smakrika jordgubbarna är desto godare tårta!

Ingredienser

Botten:

  • 1 1/2 dl valnötter
  • 1 1/2 dl paranötter
  • 12 st torkade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl carob
  • 1 tsk vatten
  • två nypor salt

Jordgubbskräm:

  • 1 liter färska jordgubbar
  • 2 st. avokado
  • 6 torkade dadlar
  • 1 krm vanilj

Garnering:

Färska jordgubbar eller granatäpplekärnor

Gör så här

Lägg dadlarna i blöt  i några timmar.

Mixa nötterna till botten i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa igen. Tryck ut botten i en springform med avtagbar kant. Ställ kallt. Botten kan med fördel förberedas innan och förvaras i kyl eller frys.

Krämen gör du genom att blanda alla ingredienser i en mixer/blender. Bred ut krämen över botten och garnera sedan vackert innan du ska bjuda på tårtan.

Receptet är hämtat ut Karin Haglunds bok om rawfood.

Publicerat:

i:

Translate »