juli månad 2022 porto covo

Juli (julho) 2022

Juli är den lugnaste månaderna på hela året vad gäller företaget, trädgården och byggprojekt.

Våra kunder har semester så det blir inte så mycket arbete, annat än den tekniska förvaltningen som vi självfallet sköter året om. Och inget växer i trädgården, utom det jag vattnar, och jorden är för hårt av torkan att ens försöka gräva eller plantera.

Alla solrosor är överblommade och fröna uppätna, så de har jag lagt i komposten

Bland månadens inlägg har det blivit några ”listor”.

Projekt

Trädgården och byggprojekten rör sig sakta framåt, men inget har blivit färdigt i juli. Det är tidskrävande projekt vi jobbar med nu. Roger arbetar med putsning av kanten på trädgårdsgången och har även påbörjat arbetet med att renovera muren mot vägen.

Jag fortsätter med att skyffla grus i köksträdgården.

Resor & utflykter

När vi firade vår 20-åriga bröllopsdag i juni så blev det ett antal inlägg, tre av dem hamnade på bloggen i juli, de andra i juni.

I början av juli besökte vi Lousal, en gruvby, tillsammans med ett par vänner och det var en lyckad dag som avslutades med en tur till havet och ett långt skönt bad.

En gata i byn, en dag då vi i princip var ensamma där.

I Milfontes finns en genuin fiskehamn, Portinho do Canal, som vi hängde i ett par timmar en dag, och på kvällen njöt vi av solnedgången i Porto Covo, där översta bilden är i från.

En tur till Setúbal med IKEA-utlämning & Mercadona blev det i juli också.

Flytta till Portugal

I ett inlägg berättade jag om vår bilförsäkring, något som en så klart behöver ha om en bor i Portugal och äger en bil. Det är obligatoriskt, precis som i Sverige.

Har också beskrivit hur vi ansöker om att slippa SINK-skatt som utlandssvensk.

Odling & trädgård

Berättade om att det inte gått bra med sticklingarna och gjorde ett inlägg med bilder på den ljuvliga vallmon jag odlade.

Dessutom skrev jag om skiftet i skörden som sker i juli och om grönsaker jag inte kommer odla igen.

Vädret

Juli har handlat mycket om vädret. Det har varit extrem värme och många bränder. Jag skrev ett inlägg med en del bilder om när vi passerade nära en stor brand.

Jag gillar att vara här, trots att det ibland är över 40 grader och jag är väldigt tacksam för västvindarna, som gör skillnad i temperaturerna.

Över 38 grader många dagar i juli (max 43,5), nattemperatur oftast runt 20 grader
Den lägsta luftfuktigheten är på dagen (blå linje) och när det är riktigt varmt.
Inte en droppe i juli. Som väntat.
Några riktigt blåsiga dagar i mitten av månaden.

Mest lästa inlägget

På sommaren brukar mitt gamla inlägg om blinningar & bromsar vara det mest lästa. Så även i juli. Men annars är det inlägg från husbilstiden som kommer fram i folks sökningar och ger många besök.

Här kan du hitta alla inlägg i juli månad.

Publicerat:

i:

6 svar till ”Juli (julho) 2022”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Jag hade nästan skrivit min kommentar färdigt när min frissa sade ”senhora” och visade mig att jag fick inta stolen för att bli klippt. Trodde att jag hade fått iväg kommentaren redan men icke det.
  Så nya tag!
  Jag är imponerad över din ordning; det har jag skrivit tidigare och så kommer jag säkert att skriva längre fram igen :). Du är så härligt strukturell på ett smått kulturellt sätt. Får in färg och glädje i det du skriver.
  Så även om jag redan har läst alla dina juli-inlägg så läser jag så gärna sammandraget igen.
  Tack Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ajdå, jobbigt att behöva skriva igen, glad du gjorde det! Ja min ordning är en stor dela av vem jag är. Tack för att du talar om att du uppskattar min blogg, det gör mig glad!

 2. Profilbild för Ditte

  Visst är det bra att göra en sammanfattning i bloggen av det som hänt under en månad. Och även att för egen del också ta tillfället till vara att ytterligare fundera och reflektera över upplevelser, tankar och händelser.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är bra med sammanfattningar, både för mig och läsare. För det är lätt för de som inte är inne varje dag att få en överblick av vad som hänt senaste månaden.

 3. Profilbild för Susjos

  Så mycket man har gjort tänker jag när jag tittar tillbaka på min blogg, det blir lite som en dagbok. Så skrev jag också dagbok dagligen från när jag var 9 år!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja visst är det häftigt med återblickar, det ger verkligen nya insikter. Kul att ha skrivit dagbok så länge! Har bloggen ersatt dagboken eller fortsätter du med det även analogt?

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.