Höga kusten

Långhelg tur-och-retur till Höga Kusten

Resa till Höga Kusten, för när en vän fyller 50år och väljer att fira det, då väljer jag att vara med. För mig är det en av de största milstolparna i livet. I alla fall i mitt.

Camilla och jag lärde känna varandra via Twitter för många år sen nu. Vi ses när vi har möjlighet, men eftersom vi befinner oss oftast mer än 70 mil från varandra blir det mestadels digital samvaro. Vilket funkar utmärkt, men att få kramas och samtala med den fysiska närvarons nyanser är viktig. För mig.

Så – 50-års fest i Nordingrå här på Höga Kusten hägrar ikväll och härligt umgänge tills vi vänder tillbaka mot Alingsås på måndag morgon.

Övernattning på Westerqwarn

Vi lämnade Alingsås i torsdags eftermiddag och körde till Westerqwarn mellan Köping och Västerås för övernattning efter ca 30 mil. En riktigt fin ställplats som jag beskrivet och lagt till i vår karta. En morgonpromenad i intilliggande by, stillsam frukost i fåglarnas kvitter innan vi körde vidare mot Nordingrå och Höga kusten.

Westerqwarn

En mellanlandning i Gävle blev det dock, för vi har numera filter till vår LPG-tank så vi ville premiärfylla den så vi kan använda LPG istället för P11:orna. Vi hade lite strul med det, saknade kopplingar och det läckte. Men allt ordnade sig på bästa sätt – fick kanonhjälp av Gasolfyllarna.

Höga Kusten levererar

På grund av gasolstrulet så kom vi fram lite senare än tänkt. Men med tanke på vilket ljus vi hade när vi körde över Höga Kusten bron så var det nog meningen.

https://www.instagram.com/p/Bi8rMG5FeXa/?taken-by=webbtanten

Nu har vi sovit gott i FrankieBoy som är parkerad i Camillas trädgård i Nordingrå. Gått en morgonpromenad i byn, utmed vattnet och snart blir det brunch och ikväll partaj. Solen skiner och det är varmare här än vad det var i Alingsås när vi åkte i torsdags.

Vyerna är verkligen fantastiska här på höga kusten, så jag ska samla på mig lite foton och göra ett separat inlägg om det tänkte jag.

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Långhelg tur-och-retur till Höga Kusten”

 1. Profilbild för Knut

  Vad fint ni har ordnat med kartan. Det är något vi också måste kolla in på och ha u vår blogg!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Det är skönt för en själv att kunna gå tillbaka men också för besökarna tänker jag.

 2. Profilbild för Matts Torebring

  Höga Kustenbron passerade vi över på väg till Jokkmokk för ett par år sedan
  Isgata, 18 sekundmeter och bilen gled i sidled. Inte alls kul.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh fy vad läskigt! Hoppas ni får en trevligare upplevelse nästa gång!

 3. Profilbild för Malin Lundskog

  HÖGA KUSTEN -dit vill jag tillbaka. Var där med barnen för massa år sen. Fint!

  Och 50 ja – längtar till mitt eget firande av den dagen 🙂
  //Malin

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att du också längtar till din 50-års dag. Ser fram emot att läsa om vad du hittar på, för det är ju hälsa om något att fira något man längtat till tänker jag 🙂

 4. Profilbild för Tess Mabon

  Åh, viken magisk resa och jag har nu sett din film över bron ett par gånger. Har ännu inte själv tagit mig dit. Men nu har jag det, tack vare dig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   En dag kanske du själv kan uppleva Höga kusten, för det är verkligen en magisk och väldigt speciell miljö, varken min film eller bilder kan göra det rättvisa. Men det är iaf ett smakprov 🙂

 5. Profilbild för Carina H. Al...
  Carina H. Al…

  Höga Kusten, då tänker jag osökt på Tomas Ledins musik som jag spelar varje gång vi/jag åker till min barndoms stad Ö-vik.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt med såna kopplingar 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.