Vi har väldigt ofta brist på idéer till mat. Ingen av oss gillar att laga mat och då blir det gärna det gamla vanliga. 

Så därför skrev jag ett rop på hjälp på Facebook i förra veckan och vilka härliga tips jag fick! Tänkte jag kan dela med mig till er med ett par av godbitarna.

Ekko Gourmet

Ekko är ett för mig okänt märke, de har glutenfri och vegansk färdigmat, så blev jätteglad över det tipset. Köpte jordnötsbiffar och det har varit perfekt att ta fram en biff till grillen när Roger grillar kött.

Stekt ris

Min kära vän och f.d. restaurangägare Anna förslog att jag skulle steka upp grönsaker jag gillar och sedan blanda det med kokt ris och steka vidare. Sen krydda med curry och chili, jag hällde även i lite Tamarisoja. Detta gjorde jag idag till lunch, se bilden, grymt gott!

Eftersom jag inte har överblivet ris i frysen (för liten frys bl.a.) och ingen micro heller så kokade jag riset samtidigt som jag skar och fräste grönsakerna. Jag använde idag gul lök, broccoli, sparris, sugarsnaps och morötter.

Båda dessa rätter funkar utmärkt i FrankieBoy och de är dessutom helt nya för oss, det tycker jag är riktigt roligt.

Andra förslag på rätter jag fick: morotssoppa, blomkålssoppa, halloumiburgare, pitabröd, pizza, hälsans köks produkter, vårrullar, fisk- och skaldjurssoppa, paj och quorn.

Vad är din favoriträtt, som är hyfsat snabb och enkel att tillaga?

/Anna