stekt ris

Stekt ris med grönsaker & annan inspiration

Vi har väldigt ofta brist på idéer till mat. Ingen av oss gillar att laga mat och då blir det gärna det gamla vanliga. 

Så därför skrev jag ett rop på hjälp på Facebook i förra veckan och vilka härliga tips jag fick! Tänkte jag kan dela med mig till er med ett par av godbitarna.

Ekko Gourmet

Ekko är ett för mig okänt märke, de har glutenfri och vegansk färdigmat, så blev jätteglad över det tipset. Köpte jordnötsbiffar och det har varit perfekt att ta fram en biff till grillen när Roger grillar kött.

Stekt ris

Min kära vän och f.d. restaurangägare Anna förslog att jag skulle steka upp grönsaker jag gillar och sedan blanda det med kokt ris och steka vidare. Sen krydda med curry och chili, jag hällde även i lite Tamarisoja. Detta gjorde jag idag till lunch, se bilden, grymt gott!

Eftersom jag inte har överblivet ris i frysen (för liten frys bl.a.) och ingen micro heller så kokade jag riset samtidigt som jag skar och fräste grönsakerna. Jag använde idag gul lök, broccoli, sparris, sugarsnaps och morötter.

Båda dessa rätter funkar utmärkt i FrankieBoy och de är dessutom helt nya för oss, det tycker jag är riktigt roligt.

Andra förslag på rätter jag fick: morotssoppa, blomkålssoppa, halloumiburgare, pitabröd, pizza, hälsans köks produkter, vårrullar, fisk- och skaldjurssoppa, paj och quorn.

Vad är din favoriträtt, som är hyfsat snabb och enkel att tillaga?

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Stekt ris med grönsaker & annan inspiration”

 1. Profilbild för Ewa-Lena
  Ewa-Lena

  Jag har hittat en fryst produkt som heter Anamma och är vegetarisk. Finns bl a som schnitzel, ”köttbullar” och formbar färs. Supergott!! Gjorde hamburgare som jag kryddade upp med lite barbecue sås och sedan grillade och det var såå gott. Även ”gubben” gillade dem?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tips Ewa-Lena. Jag har hört om de produkterna förut och ska se om jag hittar dem!

 2. Profilbild för ReiseLinda

  Omelett är en rätt som går igen hos oss, både till frukost och i bland till middag. Vi försöker inte göra det för avancerat i husbilen, men det är inte så stor skillnad på maten i husbilen och hemma. Den största skillnaden är väl att vi äter mera ute när vi är på resande fot.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är lätt att det blir mer utemat, men samtidigt blir det lite väl dyrt tycker jag så bra om vi kan laga mat som man lätt kan köra som rester sen. Det här var perfekt som lunch dagen efter! Bara steka upp i lite mer smör 🙂

 3. Profilbild för Gunnar FN

  Har du ugn i bilen?. Lättgjort är rödbetor med fetaost och valnötter. Köpt förkokta rödbetor, rensa dem lätt. Lägg den i smord panna och hyss in i ugnen 200°. Sätt på 10 minuter, när den tiden gått rör du om lite, lägger du över din i fyrkanter uppskurna fetaost och kör 5 min till i samma ugn. Ta fram, servera med valnötter och enkel grönsallad.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har ugn, men tycker den är långsam och tycker då det drar för mkt gas. Däremot brukar jag göra det du skriver fast jag steker rödbetorna istället! Det är jättegott, en av mina favoriträtter faktiskt. Lägger det ofta på en bädd av bladspenat. Så nästan likadant, men kul att du gillar det också, det är en färgglad och god mat.

 4. Profilbild för Linnea – Lanclin.com

  Det här känns som ett nytt område för oss som nya husbilsägare 🙂 Så himla bra att du skriver om dina tips, det inspirerar! Annars hamnar man lätt i korvfällan och den är så fruktansvärt tråkig att den nästintill kan förstöra en semester 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi älskar att äta på restaurang, men nu försöker vi snåla in på det och bara njuta där det verkligen är befogat att äta 🙂 Så då gäller det att hitta god och enkel mat som vi kan göra i husbilen. Detta är verkligen en favorit som vi lär göra igen. Och igen. Går ju lätt att variera med kryddning och grönsaker.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
21°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.